Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam propozycje co do komendy mp_freeztime (Czas przed rozpoczęciem każdej rundy) na 3-5 sek więcej. Czemu ? Zazwyczaj jak ktoś prosi o drop to pełno osób stoi na respie i jest zamieszanie, osoby które chcą rzucić a nie spóźnić się na pozycje, nie są w stanie tak szybko tego zrobić. Nie jest to wielki problem a może pomóc w grze tym, iż wszyscy podczas tego freeztime'u uzupełnią swój ekwipunek bez zbędnych opóźnień. Osobiście mając VIPA chce rzucać bronie innym ale lubię zająć szybko pozycje i nie zwlekać.

Pozdrawiam ;p

• Lubię to! 1
Opublikowano

Zwiększać freeztime? Po co? Że spóźnienie na pozycję? Przecież ta kwestia dotyczy obu drużyn... A jeśli ktoś chce prawdziwie dropnąć- to nie ma zamieszania... po prostu dropnie... zupełnie nie rozumiem tego tłumaczenia.

Dobrych parę lat temu, gdy ogrywałem jeszcze 1.6 najlepiej grało mi się na serwerach z freeztime 0 xD Gra jest znacznie dynamiczniejsza, nie przymula. Dodatkowo jest to serwer publiczny... żaden mm czy cokolwiek. Ludzie wchodzą tam 4fun - znaleźć rozrywkę... no chyba że kolega @ rKnnZ try hardzi... no to już inna sprawa.

Reasumująć - dodatkowe 3 s spowodują większą zamułę rozrywki, przez co negatywnie będzie się odbijać na samopoczucie podczas gry. Prywatnie nienawidzę długich freeztimów i z tego co wiem, ma tak zdecydowana większość graczy.

Pozdrawiam.

Opublikowano
8 minut temu, JeDi napisał:

Reasumująć - dodatkowe 3 s spowodują większą zamułę rozrywki, przez co negatywnie będzie się odbijać na samopoczucie podczas gry. Prywatnie nienawidzę długich freeztimów i z tego co wiem, ma tak zdecydowana większość graczy.

Pozdrawiam.

Dodatkowe 3s spowodują większą zamułe :D ? Kolego o czym ty piszesz, każdy ma czas na to aby sie przygotować do rundy. A twierdzenie, że większość graczy uważa tak jak ty jest bzdurą i nie wymyślaj takich głupot. Gram od bardzo dawna, zarówno na sieciach jak i bardziej zaawansowanych rozgrywkach. Zarządzałem takimi serwerami i z doświadczenia wiem, że jest to pomocne a nie psuje rozgrywki. Hmmm.....freeztime 0 ? Rozumiem, że każdy po zakończeniu rundy będzie dusił "W" aby coś zrushować w następnej ?

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano

Ja jestem jak najbardziej na tak

Można zwiększyć freeztime tak np. do 5s

@ JeDi W tym momencie się kompletnie z tobą nie zgadzam

Po 1. To nie jest 1.6 żebyś przytaczał tutaj co się działo na 1.6 itp. To CS:GO dwie inne gry.

Po 2. @ JeDi Nie wiem od jakiego czasu grasz na serwerze ale, jakbyś grał to na pewno byś zauważył, że te 2/3 sec startowe to stanowczno za mało na dropa dla kolegów/koleżanek i tutaj już nie chodzi oto aby tryhardować bo trzeba zająć pozycje, tylko o fakt że musisz stać na tym respie i dropać bronie już po czasie startowym, a komu się tak non stop chce ?

Po 3. "najlepiej grało mi się na serwerach z freeztime 0 xD Gra jest znacznie dynamiczniejsza" Serwer aktualnie przy tych 2/3 sec startowych jest i tak naprawdę dynamiczny, rundy potrafią czasem trwać paręnaście sekund.

Po 4. "przez co negatywnie będzie się odbijać na samopoczucie podczas gry" Masz ode mnie 200% że jesteś w dużym błędzie ;)

• Lubię to! 1
Opublikowano
34 minuty temu, rKnnZ napisał:

Dodatkowe 3s spowodują większą zamułe :D ? Kolego o czym ty piszesz, każdy ma czas na to aby sie przygotować do rundy. A twierdzenie, że większość graczy uważa tak jak ty jest bzdurą i nie wymyślaj takich głupot. Gram od bardzo dawna, zarówno na sieciach jak i bardziej zaawansowanych rozgrywkach. Zarządzałem takimi serwerami i z doświadczenia wiem, że jest to pomocne a nie psuje rozgrywki. Hmmm.....freeztime 0 ? Rozumiem, że każdy po zakończeniu rundy będzie dusił "W" aby coś zrushować w następnej ?

Teksty "ja grałem na wielu serwerach" "mam tyle doświadczenia" są bez sensu, bo tak może powiedzieć każdy starszy niż 16-17 lat gracz... 

3 sekundy to nie jest jakaś wielka liczba, więc jak może powodować zamułę. Freeztime 0? bez jaj. 

Osobiście nigdy nie odczułem potrzeby wydłużania tego czasu i jestem na nie, to zbędne, a uzasadnianie tego, że ktoś prosi o drop i musi czekać to nonsens. Może poprosić wcześniej albo grać eco rundę. Osobiście kiedy mój licznik kasy przebija 6k to zawsze na początku rzucam broń na resp, bo ta kasa jest mi zwyczajnie niepotrzebna i zauważyłem, że coś podobnego robi większość vipów.  

I o ile w jakiejś części zgadzam się z Karcokiem, bo propozycja jest wysnuta, jakbyś spędził na serwerze jakiś miesiąc, a spędziłeś co najwyżej, ile? dwa dni? Rozgrywka jest dynamiczna, jak widać za mało grasz i za krótko, żeby to zauważyć, palców by zabrakło, żeby wyliczać ile rund trwało kilka bądź kilkanaście sekund.

Cytat

Po 4. "przez co negatywnie będzie się odbijać na samopoczucie podczas gry" Masz ode mnie 200% że jesteś w dużym błędzie ;)

@ Karcok to mnie zdziwiło bardzo mocno, jak widzę podobnie Ciebie.  ^

• Lubię to! 1
Opublikowano

Może prosić wcześniej ? Jeżeli chcesz rzucić kilka broni to czekasz juz po freeztime i tak ;)

"Teksty "ja grałem na wielu serwerach" "mam tyle doświadczenia" są bez sensu, bo tak może powiedzieć każdy starszy niż 16-17 lat gracz... "- Czemu tak napisałem ? Bo wiem jak przebiegają takie rozgrywki i miałem z tym styczność.

Co ma do tego, że gram kilka dni ? Po prostu zauważyłem coś, co może polepszyć rozgrywkę i w żadnym stopniu jej nie psuć. Może gram u was krótko ale taka rzecz moim zdaniem powinna być zmieniona bo odczuwa się to podczas każdej rundy i nie trzeba grać miesiącami, żeby coś wychwycić i zaproponować zmianę.

Opublikowano

Ile zajmuje zakup itemów? 1,5 sec? Jeśli chcesz dać dropa, to kupujesz 2 itemy.

5 sec - kupujesz bronie - czekasz aż runda się zacznie. Najlepiej zakup i lecisz :)

Wczoraj grałem, dawałem dropy, dostawałem dropy i nigdy czasu nie zabrakło...

Obie drużyny mają ten sam czas. Więc jeśli Ty "męczysz" się z dropami to i u nich

również ktoś się męczy...

Co do Waszych zdziwień co do mojej oceny - jest to moje zdanie. Jak zawsze subiektywne.

Ale moje, nie Wasze, nie Janka spod "jedynki". Moje zdanie. Najgorsze co może popsuć

serwer, to zbyt długi freeztime. Mnie prywatnie na mmach drażni ten długi freez - ale to jest

w jakimś stopniu uzasadnione - taktyka, zagranie, itp.

Co do tego, że 1.6 i cs:go to dwie różne gry: serio? Jakoś nie zauważyłem.

Tu i tu biegam z kałahem/awp/m4 i bronie/atakuje site...

Do tego w GO bez bindów można znacznie szybciej kupywać niż na 1.6,

gdzie i tam bez bindów w chwilę można było mieć cały ekwipunek...

Dodatkowo nigdzie nie napisałem, że mówię za wszystkich. Napisałem "prywatnie"

i "z tego co wiem" a są to opinie subiektywne, więc proszę aż tak się nie spinać i nie kogutować :)

Opublikowano

Jestem na TAK.

+wybiegając z respa jest słyszeć że drop drop a ja już np. jestem w oknie.

+Co wolniejsi nie kupią eq całęgo

+Więcej czasu na rozmowy z @ Karcok:D

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Legenda
Opublikowano

@ JeDi Opinie subiektywne to twoja idywidualna sprawa, owszem.

Lecz pograj na serwerze troszkę i wtedy dopiero bierz się za "kogutowanie"

Parę dni to stanowczo za mało aby się wdawać w jakąkolwiek dyskusję z osobami co na serwerze grają rok lub też ponad rok.

Narazie wszystkie posty są za tym aby to wprowadzić, i są one oczywiście uzasadnione, a gadanie głupot w stylu "Ile zajmuje zakup itemów? 1,5 sec?" są nie na miejscu, nie każdy ma "Globala" i nie każdy jest alfą i omegą, są osoby co potrzebują np. troszkę czasu na zakup takich broni.

Tyle ode mnie w temacie.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Temat jest otwarty dla wszystkich użytkowników. Nie ma znaczenia czy ktoś gra 2 dni, czy 2 lata na danym serwerze, bo sposób gry jest jednakowy na wszystkich serwerach. To, że mam inne zdanie od Was nie znaczy, że trzeba się denerwować. Po to są dyskusje i różnice zdań, aby z kilku różnych, rozbieżnych opinii wcelować się w odpowiedni punkt. Nie jest jakimś moim zamysłem, aby z Wami się kłócić... jeśli tak to odebraliście - to przepraszam. Nie jestem też globalem, ani alfą i omegą... mam jedynie swoje zdanie, o którym mówię otwarcie. Jeśli temat jest po to, aby gracze z letnim stażem się wypowiadali - to raczej byłby ustawiony ogranicznik wypowiedzi. Dodatkowo pragnę napomknąć, że czasami zdarza się, że osoba, która jest "z zewnątrz" ma świeższy pogląd na sytuację. I to nie jest skierowane do mojej osoby, że mojsze jest lepsze. Chodzi mi jedynie o Twoja @ Karcok wypowiedź:

Cytat

Lecz pograj na serwerze troszkę i wtedy dopiero bierz się za "kogutowanie"

Parę dni to stanowczo za mało aby się wdawać w jakąkolwiek dyskusję z osobami co na serwerze grają rok lub też ponad rok.

Opublikowano
40 minut temu, Weak. napisał:

Bez jaj, dopiero została napisana propozycja, a nikt raczej z dnia na dzień nie będzie podejmował decyzji. 

Z tego co widziałem, propozycje były po dniu rozpatrywane. Napisałem bo chciałem odświeżyć temat aby wypowiedziała się większa ilość osób.

Opublikowano

Sorry ale jak czytałem te posty to myślałem że się zj%^#ie z krzesełka

3 sekundy spowolni rozgrywkę? Śmiech, wiele razy napotkałem się z tym, że kilku sekund jednak brakło, nie każdy ma vipa i kase na broń...

Jak najbardziej jestem za wprowadzeniem większego freeztime'u

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.