Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż paracord (★) | Marmurkowy gradient (FN) ×
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy (★) | Tygrysi kieł (FN) ×
Kozonowicz :)

Propozycja - nocna wersja map w godzinach 19:00 - 7:00

Rekomendowane odpowiedzi

• Inwestor
Opublikowano

Z racji że zbliża się jesień, oraz coraz to dłuższe chłodniejsze wieczory i szybciej się będzie robić ciemno, chciałbym zaproponować urozmaicenie rozgrywki na serwerze poprzez wprowadzenie nocnej wersji map w godzinach tj od 19:00-21:00 do 7:00. (tak jak jest obecnie przykładowo na Only DD2)

Polegało by to na przyciemnieniu nieba oraz ogólnego klimatu map min dust, dust2, inferno, nuke, train, westwood, eldorado, aztec, kabul, achmed (nawet mniejsze mapy typu wiocha, snow, out, pool_day, dust2 long itp), tak aby w te jesienne wieczory panowała bardziej nocna atmosfera. Mogłoby to działać automatycznie na zasadzie zmiany pory dnia o określonej godzinie lub przez jakiś plugin, jeśli technicznie jest to możliwe i w zależności od danych map, no i co ważne odpowiednie dostosowanie jasności mapy.

Takie rozwiązanie mogłoby:

-nieco urozmaicić rozgrywkę dla odskoczni

-dodać ciekawszy klimat wieczorem

-odświeżyć trochę wygląd map

-nadać coś innego niż standardowy wygląd map

Oczywiście wiadomo że to wszystko zależy od możliwości technicznych, kwestii czasowych, chęci oraz tego, czy administracja miałaby możliwość wdrożyć takie rozwiązania bez negatywnego wpływu na komfort gry.

Jestem ciekaw waszego zdania, czy według was takie nocne wersje map w godzinach wieczornych byłyby ciekawym urozmaiceniem, czy raczej zbędne i czy chcielibyście takie grać. Mogła by nawet wcześniej pojawić się ankieta na ten temat, przykładowo przed następnym sezonem na jesieni.

Zastanawiałem się czy jest sens takie coś proponować, ale z drugiej str stwierdziłem że nie zaskodzi. Dajcie znać co o tym sądzicie 🦘

Zdj dla uwagi

Screenshot_2026-08-21-17-34-52-02_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

Screenshot_2026-08-21-17-34-02-91_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem byłoby to fajne rozwiązanie. Mogłoby to trochę zaburzyć rozgrywkę bo takie klasy z kamuflażem miałyby większą przewagę ale robiłoby to dobry klimat

Opublikowano

Średnio to widzę, już tłumaczę dlaczego.
Niedawno był problem o mordercę że zbyt niewidoczny, zostało to zmienione. To wyobraź sobie teraz mordercę na tych mapach, będzie znowu narzekanie że go wcale nie widać tak samo jak item kamuflaż czy item z kucaniem. I z tych map można powiedzieć zacznie się następna praca, albo wycofanie map, znerfienie itemków które wymieniłem wyżej. I tak koło się będzie zapętlać... oczywiście to jest moje zdanie.