Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Ankieta  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcecie wolniejszego serwera?

• Tak
      9
    • Nie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam kilka przemyslen co do serwera, kilka z nich moze byc kontrowersyjnych, wiec zachecam do przeczytania calosci i podzielenia sie opinia.

Jako, ze minal miesiac od startu serwera mysle, ze to czas na pare wnioskow. Ten COD 301 to tak naprawde COD 150,5 z uwagi na jedna statystyke co level. Powinien byc wolny, bardziej schematyczny i taktyczny.

Gram tu juz ktoras edycje i caly czas powtarza sie praktycznie ten sam schemat -> serwer jest nowy/ludzie maja male levele, gra sie przyjemnie, jest duzo ludzi.

Im szybciej ludzie wbijaja wyzszy poziom, im wiecej ludzi biega z olbrzymia predkoscia/lata po mapie i zabija ludzi na respie po 3 sekundach, tym szybciej serwer umiera. Wystarczy zagrac kabula_32 i zobaczyc jak szybko terrorysci wychodza z serwera bo nie moga wyjsc z respa, a ct juz ich zabija.

W tej chwili doslownie po tygodniu ludzie maja ~100+ lvl (a nawet nie tyle po tygodniu co po pierwszym weekendzie), zaczyna sie chaos -> ludzie uciekaja.

Wrocilem kilka dni temu na serwer i jedna osoba ma juz 301 poziom, mnostwo powyzej 200. Wedlug mnie nie powinno tak byc.

Jezeli celujemy w resetowanie serwera co ~60 dni to exp powinien byc znacznie, ale to znacznie nizszy. Jaki cel moze miec osoba, ktora po ~3-4 tygodniach wbija max lvl? Wedlug mnie 301 lvl powinien byc olbrzymim wyzwaniem, osiagnieciem, nie czyms co mozna wbic w 3 tygodnie. Nie musi byc nawet tak, ze ktos ten 301 musi wbic.

Jak ja to widze?

Pierwszy tydzien (a nie pierwszy weekend): TOP 1 majacy ~50-60 lvl, peleton za nim 35-50.

Drugi tydzien: TOP 1 majacy ~80-100 lvl, peleton za nim ~60-80.

Trzeci tydzien: TOP 1 majacy ~115-130 lvl, peleton za nim ~80-110.

Czwarty tydzien: TOP 1 majacy ~150 lvl, peleton za nim ~110-140.

I tak dalej az dojedziemy do osmego tygodnia i resetu.

Oprocz tego ograniczylbym praktycznie do zera wbijanie lvl/robienie misji na botach. Misje niech sobie beda bo to zawsze cel do zrealizowania, ale niech nie bedzie tak, ze mozna je szybko robic na botach w nocy i szybko levelowac dzieki temu.

Olbrzymim plusem wolniejszego expienia jest zmniejszenie roznicy miedzy graczami z TOPki/grajacymi znacznie wiecej, a graczami slabszymi/grajacymi mniej, a pamietajmy ze tych drugich na serwerze zawsze jest wiecej i to oni stanowia trzon serwera.

Kolejna sprawa: movement na serwerze. Po pierwsze biorac pod uwage jak duzo statystyk jest biorac pod uwage perki, level i klan to kondycja daje zbyt duzo. Wedlug mnie powinna byc delikatnie znerfiona globalnie. Nie wiem ile daje w tej chwili, ale jesli jest to np. 0.3% co punkt to zmniejszyc to do np. 0.2%. Wystarczy doslownie 50-70 kondycji i biega sie juz jak szalony, a tyle to niektore klasy maja bazowo. Przesunmy te granice naprawde szybkiego biegania wyzej. Niech gra bedzie bardziej taktyczna i mniej chaotyczna.

Do tego sa klasy takie jak Skoczek, ktory po 3 sekundach moze byc na respie wrogach i latac sobie po mapie. To autoBH jest broken, kompletnie nie pasuje do low rate CODa. Kiedys byly CODy 80001 i inne, i takie klasy tam mialy sens, ale nie tutaj. Nie bez powodu tez te high rate CODy wyginely.

Wedlug mnie takie podejscie znacznie wydluzyloby zywotnosc serwera. Wymaga to rebalansu, ale do kolejnego resetu nadal jest sporo czasu.

Edytowane przez Yep.
  • Lubię to! 3
  • Haha 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Moja sugestia to % zmniejszenie expa za misje od jakiegoś lvla np. po wbiciu 100lv pierwsze 3 akty dają tylko ~50% expa albo nie dają wcale, od 150 pierwsze 4-5 itp. Uniemożliwi to przenoszenie lvla i szybkiego expienia wczesnymi misjami na innych klasach przy użyciu właśnie botów. Pytanie tylko do @ Dudnes czy takie coś jest możliwe do zrobienia

Druga sugestia to zwiększenie ceny za exp w sklepie 3-5, może nawet 10x bo obecny top1 lvl był (chyba) wbity właśnie w ten sposób.

• Inwestor
Opublikowano

Przyczepie się do jednego 

Auto Bunny Hop jest moim zdaniem bardzo potrzebny, od zawsze to było jakaś tam ikoną CoDów i nie powiedziałbym, że to nie pasuje do low rate. Idąc tym tokiem myślenia, równie dobrze można by było zablokować moduły odrzutowe czy double jumpy, na nich też można wykorzystać skilla i precyzję, a jeszcze tymbardziej jak w niektórych miejscach wyskakując z danego obiektu używałoby się spadochronu.

Poza tym to nie jest tak, że dolatuje się na spawn w 3 sekundy. AutoBH można użyć dopiero po 5 sekundach (z wyjątkiem ostatniej rundy przed zmianą mapy, ale raczej już się pewnie nie da tego zmienić ze względu na timeleft itp.), niektóre mapy są też trudne dla osób używających bunny hopa bo obiekty są blisko siebie, często dana osoba się blokuje, czasem w dane miejsca nie da się dolecieć, dużo to też zależy od samego stylu robienia auto Bunny hopa, bo to też od tego zależy czas jaki się doleci na spawna. Tak naprawdę nawet gdy gracz znajdzie się pod jakimś ostrzałem już jest praktycznie w plecy i nie ma już możliwości dalej się rozpędzić przez pociski które blokują.

Jedynie może zmniejszyłbym prędkość tak, żeby vmax nie przekraczał powiedzmy 700–800 (oczywiście do testów, żeby znaleźć jakieś optimum min czas na dolatywanie na spawn, możliwości ucieczki przed przeciwnikami itp), ale mimo wszystko nie dopuszczałbym do sytuacji, gdzie przy nagłym ruchu myszką prędkość wtedy by traciła na zakrętach, zepsułoby to totalnie feeling z gry i AutoBH straciłby sens.

PS. Nie lubię spekulacyjnych stwierdzeń, gdzie coś jest z góry narzucone bez konkretnych argumentów, np. że dana klasa jest broken i nie pasuje do czegoś, jak zostało wspomniane low rate. Przecież wszystko można zmienić i przetestować. Pozbycie się takiej wybitnej umiejętności jak Auto Bunny Hopa byłoby dla części graczy strzałem w kolano. Ja bym to przeżył, ale nwm jak np @  cerdo paro siempre  @ DDLDDL  @ FinthinG  itp, a nie oszukujmy się, jest jakaś tam nisza graczy, którzy praktycznie grają tylko klasą z bunny hopem, tak jak ktoś lubi grać tylko awupą, tylko mką, akaczem lub swoją ulubioną bronią oraz jakimiś tam umiejętnościami.

• Lubię to! 3
Opublikowano

Wypowiem się jako CoD'owy laik. @ Kozonowicz :) to przez Ciebie. :dogeKEK:

A teraz do meritum. Według mnie spowolnienie postępu lvl'u opisanego przez @ Yep.  ma jakieś sensowne argumenty.

Powróciłem do cs'a 1.6 po wielu, a do tryb CoD to już nie wspomnę, dzięki pomocy graczom na serwerze zdołałem opanować menu, lecz pierwsze to mnie właśnie "przeraziło" to fakt jak bardzo lvl i różnica w Nim robi przewagę, a druga sprawa to postęp tego lvlu. Oczywiście ktoś kto masterminduj'e nasz serwerek CoD to wiadomo że wbija ten lvl szybko, tylko pytanie czy nie za szybko. Czy wbijanie tego lvl, patrząc na to że restart odbywa się co 60 dni, nie powinno być bardziej cięższe i wymagające? Moim skromnym zdaniem powinno to się w jakiś sposób zmienić.

Wbijanie postępu na botach według mnie jest niesprawiedliwe, choć może nie rozumiem i nie wiem jaka jest druga strona medalu.

Cytat

To autoBH jest broken, kompletnie nie pasuje do low rate CODa. Kiedys byly CODy 80001 i inne, i takie klasy tam mialy sens, ale nie tutaj. Nie bez powodu tez te high rate CODy wyginely.

I generalnie cały movement jest chyba ciut za szybki, tak jak @ Yep. napisał, przy wyższych możliwości lvl'onia na serwerze mam wrażenie że miałoby to lepsze odniesienie. 

Samo AutoBH wielokrotnie mi na serwerze udowodniło że spawna powinienem wychodzić w trakcie pauzy "zakupy", jak dla mnie jest to zbyt mocne a jest wielu graczy którym daje to gigantyczną rozgrywkę i tak jak napisał autor, serwer low rate. To co wskazał @ Kozonowicz :) odnośnie AutoBH ma również sens i rację, jednakże czy nie dałoby rady tego wyważyć? 

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie spowolnienia zdobywania expa to się zgodzę. Można delikatnie spowolnić, tylko jak? Ukrócić exp za misje -30%, za fraga -30%? Usunąć możliwość zakupienia w sklepie expa.

To tak na szybko mi przychodzi.

Większość rzeczy uciąć o x %.

Druga kwestia BH, skoczek -zauważyłem często gra nim @ Kozonowicz :) i wy na niego patrzycie ale ten chłop ogarnia bh nie tylko w cs ( ja trochę kalecze a też jakoś tam wychodzi) co tu wyważyć? Dudnes ma ucinać vmax bo na longu za szybko się skacze? Przecież niektóre mapy nie nadają się nawet żeby bh oblecieć. Jest blokada bh po rozpoczęciu rundy to jak to ma być symboliczne bh to dajcie znać żebym nie musiał 5min myszka machać aby uzyskać BH XD... Kompletnie nie zauważyłem problemu z BH odkąd ono jest a i tak w dużym stopniu nie ożywiło to "skoczka". 

Nawet itemy z BH nie odpalają się od razu a większość i tak jest przepalana (/sell). Jest mnóstwo możliwości przerwania takiego bh jakbyście dłużej żyli podczas rundy to byście zauważyli a tak to oglądacie koniec rundy jako widz i źle bo skoczek skoczkuje😂

PS. Nie gram skoczkiem jako main 🙂↔️

Kwestia kondycji tylko zaznaczę że jak chcecie zmniejszać kondycję to możecie zabić niektóre klasy np "komandos" dlatego dla tej klasy nie robiłbym nerfa kondycji.

A tak wgl toooo "Weteran do kasacji" 😂

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano (edytowane)

Sam zamysł spowolnienia serwera poprzez jakieś ucięcie kondycji jest bardzo dobrym pomysłem, bo jak wiadomo nie od dziś modele delikatnie gubią hitbox od nadmiernej prędkości poruszania się i daje to też sporą przewagę w dynamice rozgrywki z tym co opisałeś, że w 10s jest się na respach. Klasy typu skoczek zyskają trochę przewagi, ale da się to zbalansować, perki na autobh będą bardziej użyteczne, a autobh na codzie to nieodłączny element i musi zostać. Co do expienia to też za długo nie może zajmować, bo według mnie serwer po resecie żyje około miesiąc, później są pustki, bo gra zwyczajnie zaczyna nudzić (przynajmniej w moim przypadku tak jest) i odżywa po kolejnym resecie i tak w kółko. Robienie misji tylko na graczach jak najbardziej na plus.

Edytowane przez iNyols
Opublikowano (edytowane)

Co do skoczka - najwiekszym problemem nie jest BH samo w sobie tylko to, ze po rozpedzeniu moze sobie latac w kolko po mapie i nie da sie go nawet trafic. Hitboxy sie rozjezdzaja, a jak sie zatrzyma centymetr obok Ciebie to nawet go nie slychac. Chodzi o to, ze jak zmniejszymy kondycje i kazda klasa bedzie wolniej biegac to taki Skoczek ma zbyt duza przewage.

Co do nerfienia expa to po prostu zmniejszyc expa za fraga, za misje, czy chociazby w klanie. To jest dosyc proste.

Edytowane przez Yep.
  • Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano
20 godzin temu, Yep. napisał(a):

Jako, że minął miesiąc od startu serwera, myślę, że to czas na parę wniosków. Ten COD 301 to tak naprawdę COD 150,5 z uwagi na jedną statystykę co level. Powinien być wolny, bardziej schematyczny i taktyczny.

To już było wyjaśniane niejednokrotnie – po prostu u nas +1 pkt za lvl oddaje najlepiej. Gracze się do tego przyzwyczaili i pod tym kątem nie widzę żadnej opcji zmiany.

Jeżeli chodzi o EXP na serwerze i rzeczy związane z nim:

Na wstępie zaznaczę: był changelog, ale nie każdy go przegląda. Pojawił się problem w misjach polegający na tym, że nie w każdym ich typie wymagana była odpowiednia liczba osób na serwerze. Przez to nocami większość graczy przechodziła misje bez trudu, co trochę odbiło się na zdobywanym expie. Zostało to już naprawione. Jeżeli uważacie, że EXP mimo wszystko leci za szybko, możemy jeszcze zmniejszyć rate serwera o jakieś 20% oraz zwiększyć cenę kupowania EXP-a za honor, aby raczej do tego odstraszać niż zachęcać. W misjach do aktu 4. moglibyśmy znacząco zmniejszyć EXP, aby wyższe wartości były dawane dopiero przy wysokich aktach. W ten sposób możemy też skrócić częściowo zmiany klas i expienie na misjach, bo doszły mnie słuchy, że część graczy celowo zaczyna misje na nowej klasie, a potem przenosi EXP. Tak naprawdę rozwiązań jest wiele, musimy tylko je dopracować i odpowiednio wdrożyć na serwer.

Kondycja była już globalnie nerfiona, aktualne skalowanie wynosi 0.65, także w tej kwestii czekam na propozycje, ile byłoby okej.

1 punkt kondycji = +0.65 do szybkości ruchu

Klany i zbyt duże statystyki

Klany na przyszły sezon planuję w pewnym stopniu znerfić, głównie jeśli chodzi o statystyki. Planujemy wdrożyć system /atutów – coś stricte związanego z osobistym rozwojem klasy, aby gra nie polegała na przymusowym dołączaniu do klanu tylko dlatego, że odstaje się od reszty.

AutoBH, skoczki itd.

To musi być na serwerze. AutoBH po prostu zawsze było na COD-ach, a u nas i tak są spore ograniczenia, bo niezależnie od klasy czy zdobytego perku, mamy cooldown na użycie tej funkcji.

• Lubię to! 1
  • KAT 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dudnes napisał(a):

To już było wyjaśniane niejednokrotnie – po prostu u nas +1 pkt za lvl oddaje najlepiej. Gracze się do tego przyzwyczaili i pod tym kątem nie widzę żadnej opcji zmiany.

Jeżeli chodzi o EXP na serwerze i rzeczy związane z nim:

Na wstępie zaznaczę: był changelog, ale nie każdy go przegląda. Pojawił się problem w misjach polegający na tym, że nie w każdym ich typie wymagana była odpowiednia liczba osób na serwerze. Przez to nocami większość graczy przechodziła misje bez trudu, co trochę odbiło się na zdobywanym expie. Zostało to już naprawione. Jeżeli uważacie, że EXP mimo wszystko leci za szybko, możemy jeszcze zmniejszyć rate serwera o jakieś 20% oraz zwiększyć cenę kupowania EXP-a za honor, aby raczej do tego odstraszać niż zachęcać. W misjach do aktu 4. moglibyśmy znacząco zmniejszyć EXP, aby wyższe wartości były dawane dopiero przy wysokich aktach. W ten sposób możemy też skrócić częściowo zmiany klas i expienie na misjach, bo doszły mnie słuchy, że część graczy celowo zaczyna misje na nowej klasie, a potem przenosi EXP. Tak naprawdę rozwiązań jest wiele, musimy tylko je dopracować i odpowiednio wdrożyć na serwer.

Kondycja była już globalnie nerfiona, aktualne skalowanie wynosi 0.65, także w tej kwestii czekam na propozycje, ile byłoby okej.

1 punkt kondycji = +0.65 do szybkości ruchu

Klany i zbyt duże statystyki

Klany na przyszły sezon planuję w pewnym stopniu znerfić, głównie jeśli chodzi o statystyki. Planujemy wdrożyć system /atutów – coś stricte związanego z osobistym rozwojem klasy, aby gra nie polegała na przymusowym dołączaniu do klanu tylko dlatego, że odstaje się od reszty.

AutoBH, skoczki itd.

To musi być na serwerze. AutoBH po prostu zawsze było na COD-ach, a u nas i tak są spore ograniczenia, bo niezależnie od klasy czy zdobytego perku, mamy cooldown na użycie tej funkcji.

Mysle, ze mozna zaczac od ~30% znerfienia expa globalnie i zobaczyc jak ludzie zareaguja (nie zapominajac o perkach, klanie, itd.).

Co do kondycji to tutaj tez przydalby sie solidny nerf. Wszyscy biegaja jak opetani. Malo to ma juz w tej chwili wspolnego z low rate codem, a jestesmy przeciez w polowie edycji, a nie w ostatnich 3 dniach. Po nerfie kondycji wytrzymalosc moglaby tez zyskac na znaczeniu bo nie oszukujmy sie wiekszosc zaczyna od hp/kondy, a wytrzymalosc jest trzecia lub nawet czwarta w kolejce jesli klasa ma cos +int.

Moze 1 punkt -> +0.45 do szybkosci ruchu i wtedy moznaby to obserwowac? Nie zapominajmy, ze na serwerze jest podwojny skok, a to daje bardzo duzo jesli chodzi o movement. Do tego sa moduly/autoBH itd.

Edytowane przez Yep.
Opublikowano

Chcialbym zaznaczyc ze tak jak napisal @ iNyols  na serwerze największy odsetek graczy gra pierwszy miesiąc po resecie i raczej tak pozostanie, gracze w większości nie uciekają z serwera przez brak balanasu czy zla rozgrywke, nie ma co sie oszukiwac ze duza czesc gra po prostu dalej cs 1.6 z nostalgii, i chodzi o to ze reset daje ten powiew świeżości który przyciąga większa ilość graczy. Odnosnie tego co napisales w zwiazku ze zmniejszeniem expa jest to bzdura. Nic sie nie zmieni a wrecz przeciwnie roznice miedzy graczami z topki a graczami "slabszymi/grajacymi mniej" beda jeszcze wieksze poniewaz wiecej czasu trzeba bedzie wlozyc w wbicie lub chociaz zblizeniu sie do max lvl przez co gracze ktorzy graja wiecej jeszcze bardziej beda maksymalizowac ta roznice, jedyne o co moglo Ci chodzic to to ze spowoduje to pozniejsze dojscie do jakis wyzszych lvli przez graczy z topki ale jest to rownoznaczne ze tak naprawde dla gracza ktory gra wieczorami do piwka wbicie jakiegos wiekszego lvla przez okres 2 miesiecy bedzie o wiele trudniejsze co podejrzewam bedzie dla nich frustrujące.

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem spowolnienie serwera jeśli chodzi o expa to bardzo dobry pomysł ponieważ moim zdaniem sezony kończą się zbyt szybko, po pierwsze to w mojej opinii trzeba zablokować robienie misji w nocy na botach jeśli to jest w ogóle możliwe, bo  to trochę bez sensu, że ktoś sobie wbije pół misji lub większość w nocy gdy na serwerze są same boty i nagle okazuje się, że w jedną nockę można wyciągnąć sporą ilość lvli nawet przy tym się nie starając gdzie inni gracze którzy wbijają je przy normalnych godzinach i zapełnieniu serwera gdzie jest to o wiele trudniejsze. Po drugie to może zwiększenie ceny ulepszeń w klanach ponieważ bardzo szybko można osiągnąć 100% ulepszenia klanu co daje sporą przewagę i w sumie to potem z tym klanem to nie ma co robić.

Edytowane przez koksuuu
kolin  

By misję zaliczało musi być minimum 5 osób online, na początku były z tym problemy jednak jest już wszystko ok. Nie możemy wprowadzić całkowitej nocnej blokady misji. 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, NTS napisał(a):

Chcialbym zaznaczyc ze tak jak napisal @ iNyols  na serwerze największy odsetek graczy gra pierwszy miesiąc po resecie i raczej tak pozostanie, gracze w większości nie uciekają z serwera przez brak balanasu czy zla rozgrywke, nie ma co sie oszukiwac ze duza czesc gra po prostu dalej cs 1.6 z nostalgii, i chodzi o to ze reset daje ten powiew świeżości który przyciąga większa ilość graczy. Odnosnie tego co napisales w zwiazku ze zmniejszeniem expa jest to bzdura. Nic sie nie zmieni a wrecz przeciwnie roznice miedzy graczami z topki a graczami "slabszymi/grajacymi mniej" beda jeszcze wieksze poniewaz wiecej czasu trzeba bedzie wlozyc w wbicie lub chociaz zblizeniu sie do max lvl przez co gracze ktorzy graja wiecej jeszcze bardziej beda maksymalizowac ta roznice, jedyne o co moglo Ci chodzic to to ze spowoduje to pozniejsze dojscie do jakis wyzszych lvli przez graczy z topki ale jest to rownoznaczne ze tak naprawde dla gracza ktory gra wieczorami do piwka wbicie jakiegos wiekszego lvla przez okres 2 miesiecy bedzie o wiele trudniejsze co podejrzewam bedzie dla nich frustrujące.

Z takim podejsciem to najlepiej nic nie zmieniac i po prostu robic resety co 3 tygodnie wtedy ludzie beda grali bo co chwile bedzie "powiew swiezosci"? Bo w obecnej formie tak to wyglada - w tej chwili juz powinien byc reset bo ludzie maja 200+, a nawet sa blisko 301. Jeden gosc to juz z tydzien czy dluzej ma 301. Na serwerze graja ci sami ludzie od lat, ale przychodza tez nowi, community jest male, ale wystarczajace zeby serwer wypelniac.

Obecnie dwie osoby - jedna slabsza, druga lepsza zagraja po 10h i pierwsza wbije ~30 lvl, a druga ~65 to po zmniejszeniu expa zalozmy o 30% ta pierwsza wbije ~20-23, a druga ~45-50, wiec tak roznice sie zmniejsza. Nie wspominajac o tym, ze jak jakas nowa osoba wejdzie w srodku resetu to zobaczy goscia z 150 lvl, a nie 300, odbierze /freelvl i moze w jakis sposob konkurowac.

33 minuty temu, koksuuu napisał(a):

Moim zdaniem spowolnienie serwera jeśli chodzi o expa to bardzo dobry pomysł ponieważ moim zdaniem sezony kończą się zbyt szybko, po pierwsze to w mojej opinii trzeba zablokować robienie misji w nocy na botach jeśli to jest w ogóle możliwe, bo  to trochę bez sensu, że ktoś sobie wbije pół misji lub większość w nocy gdy na serwerze są same boty i nagle okazuje się, że w jedną nockę można wyciągnąć sporą ilość lvli nawet przy tym się nie starając gdzie inni gracze którzy wbijają je przy normalnych godzinach i zapełnieniu serwera gdzie jest to o wiele trudniejsze. Po drugie to może zwiększenie ceny ulepszeń w klanach ponieważ bardzo szybko można osiągnąć 100% ulepszenia klanu co daje sporą przewagę i w sumie to potem z tym klanem to nie ma co robić.

Tak, na klan trzeba zdecydowanie spojrzec - te ulepszenia sa bardzo silne. Nie wiem jak to dokladnie wyglada, ale przynajmniej jeden ma juz wszystko wymaxowane, a pewnie jest takich klanow wiecej.

Edytowane przez Yep.
Opublikowano
16 godzin temu, Yep. napisał(a):

Mysle, ze mozna zaczac od ~30% znerfienia expa globalnie i zobaczyc jak ludzie zareaguja (nie zapominajac o perkach, klanie, itd.).

Co do kondycji to tutaj tez przydalby sie solidny nerf. Wszyscy biegaja jak opetani. Malo to ma juz w tej chwili wspolnego z low rate codem, a jestesmy przeciez w polowie edycji, a nie w ostatnich 3 dniach. Po nerfie kondycji wytrzymalosc moglaby tez zyskac na znaczeniu bo nie oszukujmy sie wiekszosc zaczyna od hp/kondy, a wytrzymalosc jest trzecia lub nawet czwarta w kolejce jesli klasa ma cos +int.

Moze 1 punkt -> +0.45 do szybkosci ruchu i wtedy moznaby to obserwowac? Nie zapominajmy, ze na serwerze jest podwojny skok, a to daje bardzo duzo jesli chodzi o movement. Do tego sa moduly/autoBH itd.

Na dluzsza mete i dluzsze zycie serwera hardexp to cos co wedlug mnie moze sie przydac, samemu grajac tydzien/2 odechciewa mi sie grac bo jest za duzy przestrzal lvl a graczy coraz mniej. Niejednokrotnie widzielm gdy ktos wchodzil na serwer kilka dni od resetu i pytal sie kiedy byl rest bo lataly juz osoby z +100lvl a topka lvl byla od 80 do 100+.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Większośc klas ma +DMG z bronii, zmniejszając exp zmniejszy się ilość statysyk, hp/wytrzymalosc, nie wpłynie to jakoś mocno na rozgrywke?
+ Tak jak pisał NTS, ci co od startu sezonu grają cały czas, i tak będa się przecinali przez te lvl'e, a to tylko wk***i graczy którzy tyle tego czasu nie mają

Edytowane przez percioo
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, percioo napisał(a):

Większośc klas ma +DMG z bronii, zmniejszając exp zmniejszy się ilość statysyk, hp/wytrzymalosc, nie wpłynie to jakoś mocno na rozgrywke?
+ Tak jak pisał NTS, ci co od startu sezonu grają cały czas, i tak będa się przecinali przez te lvl'e, a to tylko wk***i graczy którzy tyle tego czasu nie mają

Wiekszosc klas nie ma +dmg z broni, jest to zdecydowana mniejszosc. Tak czy siak nie ma to zbyt wielkiego znaczenia.

Exp bedzie wolniejszy, level bedzie mniejszy, wiec bedzie mniej punktow na inteligencje, ale tez mniej punktow na wszystko inne.

Ci co maja wiecej czasu wbija w miesiac 150 lvl, a nie 300. Osoba majaca mniej czasu wbije level 40, a nie 70. Lepiej chyba miec od kogos 110 punktow statystyk mniej niz 230?

Rozgrywka sie zmieni, ale na lepsze.

Edytowane przez Yep.
Opublikowano
4 godziny temu, Yep. napisał(a):

Wiekszosc klas nie ma +dmg z broni, jest to zdecydowana mniejszosc. Tak czy siak nie ma to zbyt wielkiego znaczenia.

tylko 7 z 29 free klas nie ma +dmg, z klas p i sp tylko komandor nie ma +dmg

4 godziny temu, Yep. napisał(a):

Ci co maja wiecej czasu wbija w miesiac 150 lvl, a nie 300. Osoba majaca mniej czasu wbije level 40, a nie 70. Lepiej chyba miec od kogos 110 punktow statystyk mniej niz 230?

problem w tym że wbijając 40lv w miesiąc przy max 301 i sezonach co ~60dni jest to praktycznie zerowy progress i wręcz odechciewa się grać, tym bardziej gdy po miesiącu jest odpalony freelvl i daje 50 na 2 wybranych klasach. po co mam grać przez miesiąc skoro ktoś wejdzie pierwszy raz i już ma 25% większy lv na start niż ja? takie coś nie ma sensu, szczególnie gdy dużo klas zaczyna błyszczeć dopiero od 100lv

już nawet lepiej zwiększyć exp za zwykłe granie, zmienić misje z celu gry na dodatek, bo tak jak napisał @ Nyols  sporo graczy ucieka, a szczególnie tych blisko maxa. wystarczy wejść na tracker i sprawdzić jak spadła po wbiciu 301lv aktywność gracza R4dzi0, czy wielu innych graczy z /toplvl w ostatnim czasie

• Właściciel
Opublikowano

Spokojnie, nie zmniejszymy EXP'a o 50%, w taki sposób nie możemy działać na serwerze. Aktualnie myślę, że najlepszym rozwiązaniem o którym wspominałem wcześniej, będzie zmniejszenie ogólnych rate serwera o 15/20% (więc to nie jest jakoś mega dużo). Misje zostały poprawione, dodatkowo pierwsze akty, obniżymy EXP'a aby uniknąć celowo granych nowych klas i przenoszenie EXP'a. Sprawdzimy jak to wyjdzie w nowym sezonie i ewentualnie będziemy to regulować. 

• Lubię to! 8
  • 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.