Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zaproponować zmianę w działaniu granatu zapalającego (Molotov/Incendiary) na naszym serwerze.

Obecnie Molotov zadaje obrażenia wyłącznie przeciwnikom. Prowadzi to do sytuacji, w których jeden gracz rzuca Molotova, a inny z drużyny bez żadnych konsekwencji przez niego przebiega, co jest nielogiczne i często psuje realizm oraz balans rozgrywki.

Propozycja:
Aby Molotov zadawał obrażenia również członkom własnej drużyny (team damage), tak jak ma to miejsce w przypadku innych form ognia lub obrażeń obszarowych.

Dlaczego warto wprowadzić tę zmianę:

• zwiększy realizm rozgrywki,

• wymusi większą odpowiedzialność przy rzucaniu granatów,

• ograniczy chaotyczne i bezmyślne używanie Molotovów,

• poprawi balans i komunikację w drużynie.

Uważam, że taka zmiana pozytywnie wpłynie na jakość gry i fair play na serwerze. Chętnie poznam opinie innych graczy oraz administracji.

Opublikowano

Jestem 50/50, bardzo dobrze wiemy jakby to sie skończyło. Wiele graczy by rzucało molo trollujac gierke. Jeśli miałoby to nastapić to tylko i wyłacznie wtedy jeśli zadawane obrażenia od molo zatrzymały sie na max 6/9hp na otrzymane obrażenie. Inaczej to się źle skończy tak jak pisałem wyżej. Pomysł spoko ale tylko i wyłacznie w taki sposób w jaki to przedstawiłem. 

Cytat
  • wymusi większą odpowiedzialność przy rzucaniu granatów,

• ograniczy chaotyczne i bezmyślne używanie Molotovów,

• poprawi balans i komunikację w drużynie.

Nie wiem co masz na myśli pisząc o odpowiedzialnosci, jakos nigdy nie spotkałem się aby gracze rzucali molo jak popadnie i byle jak. Co do komunikacji w drużynie też bym się wstrzymał, ponieważ rzadko gracze informuja o rzuceniu danego granatu. 

Też bym wspomniał na temat antyfleshy od swojej drużyny. To też jest ucieżliwe jesli w enemy ktoś rzuca flesha i tylko ta jedna osoba musi sie od niego odwrócić a reszta może sobie tak o na niego patrzeć.

Opublikowano

Jestem tego samego zdania co @ zNikeyyy  ze jednak gracze będą psuć rozgrywkę.

Jeszcze bym zrozumiał jak by gracz ponosił konsekwencje swojego działania rzucając molo w swojego.

A co do fleshy to mysle ze to mogłoby być wprowadzone.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Też jestem za zmianą tego. Nawet to wprowadza graczy w bląd. Gdyż nie wiadomo czy to jest molotov naszego teameata, czy przeciwnika  (rozchodzi się o wejście na niego)

• Właściciel
Opublikowano

Na serwerach community włącznie friendly fire skończyłoby się tragicznie. 

• Lubię to! 1
  • Przykro mi 1
  • Uwielbiam 1
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.