Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Chciałbym poruszyć temat weterana który według mnie jak i wielu graczy jest przesadzony i wychodzi totalnie poza balans serwera. Według mnie movement speed z wymaxowana kondycja w polaczeniu z unikaniem pociskow oraz odnowieniem magazynku robia z tej klasy bestie ktora bardzo mocno psuje rozgrywkę na serwerze i mocno odstaje od pozostałych klas p czy tez np i mowie to jako aktualny użytkownik tej klasy. Proponuje całkowite usunięcia 1/x na unik pocisku oraz dodanie szanse na odnowienie magazynku 1/2  /  1/3. Rozumiem argumenty ze przecież klasa ma tylko mp5 ale według mnie w tym tkwi cały kłopot jest to bron która umożliwi bieganie i strzelanie z bardzo duża skutecznością i szansa na trafienie strzałów w głowę na pełnym full auto bez większego wysiłku i wcale nie na bliskie ale i na te średnie dystanse  . Jest to oczywiście tylko i wyłącznie propozycja która ma na celu poprawy balansu na serwerze, zapraszam do dyskusji ! :) Na przestrzeni ostatnich kilku dni przenosiłem lvl na tak naprawdę wszystkie lub wiekszosc klas p/sp dlatego tez takie są moje wnioski które nabyłem podczas rozgyrwki.

• Lubię to! 4
  • Opiekun CS 1.6 COD 301
Opublikowano

+1. W poprzednim sezonie też miałem +250lv na weteranie i tak na prawdę od 130lv robi tą klasą sieczkę na serwerze. Wystarczy że klikasz W i strzelasz i masz pewnie fragi. Albo zmiana broni na slabsza(mp5 jest top3 broni na cod) albo uwalić całkowicie ten unik i zostawić resztę. 

• Lubię to! 3
Opublikowano

niesamowite jest to ze jak miala 1/6 na odbicie to nikt nie chcial zeby byla nerfiona prócz mnie xD a teraz wam przeszkadza jakis unik ktory w sumie nic nie wnosi bo ja jakos nie mam problemu zabic weterana 

Opublikowano

Sprawa jest prosta, jezeli ammo za killa zniknie grywalnosc klasa pewnie tez bo bedzie ona srednia.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kochamcie napisał(a):

niesamowite jest to ze jak miala 1/6 na odbicie to nikt nie chcial zeby byla nerfiona prócz mnie xD a teraz wam przeszkadza jakis unik ktory w sumie nic nie wnosi bo ja jakos nie mam problemu zabic weterana 

Wydaje mi sie ze mi jak i wiekszosci osob ktore uwazaja ta klase za przesadzona nie chodzi o unik bardziej o całokształt, moja propozycja odnosnie usuniecia mu uniku jest tylko i wylacznie sugestia ktora ma na celu spowodowanie osłabienie tego całokształtu( mozna oczywiscie ugryzc temat od innej strony :) ). Co do tego co napisal @  kolin  wydaje mi sie ze zmiana broni na uzi czy wiertare nie za duzo zmieni poniewaz nieraz mając moc ducha sytuacja wyglada podobnie jak nie identycznie ale fakt w polaczeniu z dodatkowym nerfem moze sie to wydawac sensowne. 

Edytowane przez NTS
Opublikowano

@ kochamcie  ale nie miałeś takiego farta że ci cały magazynek uniknął, a ja się już z kilkanaście spotkałem z tym. Jak pisałem w innym poście zmiana broni na tmp lub mac, a nawet ump i by to inaczej wyglądało, a klasa ma najlepszy pm na coda.

• Właściciel
Opublikowano

Nerfienie dalsze odbicia pocisku raczej mija się z celem, moglibyśmy spróbować z magazynkiem za killa 1/2, co reszta graczy na to? 

• Lubię to! 3
Opublikowano

do zmiany jest jest mp5 imo, najlepiej na jakiegoś galila czy inny karabin, który skutecznie uniemożliwi bieganie i strzelanie jak małpa zabijając po drodze cały przeciwny team. magazynek i unik(nawet 1/5) może zostać bez problemu - to nadal klasa SP i powinna być mocniejsza, ale zmuszać do grania jak człowiek.

Opublikowano

Przemyslalbym rzeczywiscie zmiane tej broni na uzi badz wieratare wydaje sie to pomysl logiczny zostawmy mu wszystko to co ma i zmieńmy bron aby byla to klasa wylacznie na bliskie dystanse. Nie spowoduje to ze klasa umrze i na pewno znajdzie swoich wielbicieli.

Opublikowano

Odbicie raczej nie jest problemem u weterana, ale jak zawsze pisałem magazynek za fraga mając mp5  robi mega robotę :D Jestem za opcją zmiany magazynku po zabiciu na 1/2 i będziemy obserwować xd

• Sponsor
Opublikowano

Moje propozycje zmian:

• Zmniejszenie szansy na odnowienie magazynka do poziomu 1/2 lub 1/3

• Lubię to! 1
Opublikowano

Zauważyłem ze kazdy chce aby klasy za pieniadze byly takie same jak darmowe, musi byc roznica miedzy darmowa a płatną. Ja bym nic nie ruszał albo całkowicie usunał ta postać. Danie jej 1/2 na magazynek to ja zabije. Może wszystkie klasy płatne z nerfic i zrobic darmowymi chyba najlepsza opcja.

• Lubię to! 1
  • Przykro mi 1
Opublikowano
3 godziny temu, cerdo paro siempre napisał(a):

@ kochamcie  ale nie miałeś takiego farta że ci cały magazynek uniknął, a ja się już z kilkanaście spotkałem z tym. Jak pisałem w innym poście zmiana broni na tmp lub mac, a nawet ump i by to inaczej wyglądało, a klasa ma najlepszy pm na coda.

Az tak to nie mialem, zawsze finalnie zabijalem weterana. Aczkolwiek zauwazylem ze bardzo szybko biega, nawet szybciej niz reszta klas. Tu bym pierwsze popatrzyl co i jak i znerfil bazowe pkt w speeda. Jak dalej bedzie robila sieke to zamienil glowna bron, bo trzeba pamietac ze to premka jest w koncu

• Opiekun CS 1.6 COD 301
Opublikowano
2 godziny temu, Niewidzialny96 napisał(a):

Zauważyłem ze kazdy chce aby klasy za pieniadze byly takie same jak darmowe, musi byc roznica miedzy darmowa a płatną. Ja bym nic nie ruszał albo całkowicie usunał ta postać. Danie jej 1/2 na magazynek to ja zabije. Może wszystkie klasy płatne z nerfic i zrobic darmowymi chyba najlepsza opcja.

Tu nie chodzi o to by było darmowe=płatne tylko, że ta jedna dana klasa robi siekie juz któryś sezon i to nie przez wyjątkowe umiejętności graczy. 

Jakiś nerf musi ona dostać w postaci zmiany broni/x magazynek badz bazowa konde dac tylko do 50 jak w komandorze. 

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem problem nie tkwi w magazynku za kila. Z tego co pamiętam pułkownik też ma magazynek za zabójstwo ale... Ale biegnąc i strzelając z AK czy M4 większość pocisków leci dookoła modelu. Weteran natomiast biega jak szalony i nie chodzi tu tylko o  prędkość do przod lecz głównie na boki . Do tego jego unik plus strzelanie i bieganie w tym samym czasie jest odpowiedzią na wszystkie pytania.  Magazynek zostawić jak jest , ale zmniejszyć max konde jak i komandora. Może nie do 50 bo to byłoby zbyt brutalne ale np do 70 i zablokować perk dający konde. Zawsze na start z tym magazynkiem można spróbować, ale nic się nie zmieni tym bardziej jak już są wbite takie lvl na weteranie to teraz jest klasą nie do zabicia.

Pozdrawiam 

• KAT 1
  • Właściciel
Opublikowano

Spróbujemy dla testu zmienić szansę na pełny magazynek po fragu z 1/1 na 1/3, jeżeli nie przyniesie to efektu, będziemy kombinować w inną stronę. 

• Lubię to! 3
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.