Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Uważam , żę na FFa rundy trwają zbyt dlugo i odstępy miedzy mozliwością zagrania ponownie tej samej mapy także są za długie .

Proponuje skrócenie i tego i tego xD

• Przykro mi 1
  • UB Team CS 1.6
Opublikowano

FFA nie polega na graniu ciagle de_dust, inferno, mirage, nuke.. Daj pograc inne mapki tez. Dla mnie odstepy sa idealne.

Co do dlugosci rund. Rundy wydawalyby sie dluzsze jakby np CT nie rashowalo map co chwile zabijajac wiekszosc TT i odwrotnie. Potem te niedobitki chca dograc runde, by wygrac.. Co tworzy ' nudny ' patent, gdzie bylam tego swiadkiem niejednokrotnie. Ponownie, dla mnie runda trwa wystarczajaco '' dlugo ''. 

Opublikowano

Przy tej długości rund i odsrępów miedzy mapami nie ma szans zagrac 2 razy dziennie tej samej mapy . Ja tez nie lubie grac ciągle klasykow ale chcialbym miec szanse wybrac sobie mape a nie czekac na nia kilka godzin

• UB Team CS 1.6
Opublikowano

Rundy trwaja 2 minuty. Oczywiscie na malych mapach jest to dosc duza ilosc czasu. Ale wez np takiego duzego cs_santorini, cs_survivor etc. 20-40s minie zanim dostaniesz sie na bomb site ze spawna jako TT. A gdzie jeszcze strzelac sie z innymi? Gdzie mozliwosc zmiany decyzji by jednak isc na inny site? 
To sa tylko 2 MINUTY na runde.

Jedna mapa trwa ok. 25 minut. JEDNA. z mojej wiedzy wynika, ze 12 map musi minac by mozna bylo kolejny raz zagrac jeszcze raz ta samo. (nie liczac nominowania przez graczy przy rtv) 25 minut x 10 = 250 minut. 4h. Rozumiem gdy, np gdy jestes tylko porannym/popoludniowym graczem. Ale serwer nie jest robiony pod jednostki, ale pod calokszalt graczy. Jakby nie bylo tego '' ograniczenia '' na serwerze byloby grane tylko i wylacznie dust, mirage, inferno, westwood, nuke, eldorado... I tak w kolko. 6 tych samych map.. Po co wgrywac na serwer inne mapy skoro i tak sa olewane? Co z mapami, na ktorych chca grac inni gracze? Np cache, ktory jest przeze mnie uwielbiany? Albo Plaka, ktora jest uwielbiana przez innego gracza? Czy kabul? Zostaly by one zgubione na czesc tego co chcialbys wprowadzic. 

Tutaj przyklad grania zagrania dwoch tych samych map... Gdzie byla odpowiednia przerwa pomiedzy nimi.. Nie przejadaja sie one tak szybko. Niejednokrotnie bylam swiadkiem, gdy ponownie byly wybierane '' klasyki '' i bylo az krzyczane by wpisywac RTV, bo ilez mozna grac to samo.

Twoja propozucja by wygladala tak, ze co mape bylo by RTV.. Teraz przynajmniej jako tako jest zroznicowanie. Mozna grac wszystko po trochu by KAZDEMU odpowiadalo. 

Spoiler

image.png.45ed3ad04e05ae30a76d7ca8d08675db.png

To bedzie moj juz ostatni post na ten temat. Z odmienna dezycja.

Tylko wlasciciel jest w stanie wprowadzic zmiany, takie jakie uwaza za sluszne. 

Opublikowano

Długość rudny moim zdaniem okej, długość mapy również idealna. Patent braku możliwości wyboru tych samych map jest celowy, tak aby nie było monotoni. To nie serwer klasyczny. Moim zdaniem na nie. 

Opublikowano

Z mojej strony:

1. Długość rundy moim zdaniem jest odpowiednia. Jestem za brakiem zmiany.

2. Długość trwania mapy mógłby być lekko skrócona (z 25 min na 20 min). Niemniej nie robi mi to większej różnicy - jestem neutralny.

3. Blokada nominacji kolejnych map - tutaj grubszy temat. Moim zdaniem pula map na serwerze powinna zostać zrewidowana. Wieczorami często zdarza się, że faktycznie zablokowane są już wszystkie "topowe" mapy, co chronologicznie wywołuje:

a) zmianę mapy na mniej lubianą przez społeczność

b) wyjście z serwera osób niezainteresowanych daną mapą

c) wywołaniem głosowanie przez rtv

d) zmianę mapy na jedną z popularniejszych

e) ponowne zapelnienie serwera po jakimś czasie

I jasne, zgadzam się z głosami, że FFA nie jest od grania w kółko 5 map. Zgadzam się, że powinna być jakaś różnorodność. Bez sensu jednak jest trzymać na serwerze niegrywalne mapy (wśród możliwych do nominowania są takie, których dosłownie nie grałem ANI RAZU - mimo sporego stażu). Wygłosowanie mniej popularnej mapy (często biorących się po prostu z braku wyboru) skutkuje wyjściem ludzi z serwera, a biorąc pod uwagę, że serwer nie jest jeszcze w pełni rozkręcony (rzadko kiedy serwer jest pełny 32/32 sloty) powinniśmy skupić się na tym, żeby przyciągnąć jak najwięcej graczy, a dopiero potem gdy uzyskamy stabilność - kombinować z innymi, mniej popularnymi mapami.

Gdyby je zrewidować i zdecydować co usunąć - wówczas można wrócić do tematu na ile powinna być blokada przed kolejną możliwością nominowania.

• 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Długość rundy jest taka jak na każdym innym serwerze, skrócimy czas trwania mapy do 20 min.

• Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.