Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam bardzoo, jak to możliwe że klasa darmowa ma większą szansę na zabicie gracza niż klasa PREMIUM. (Np Porucznik 1/8 i jeszcze musi wcelować w HS co przy dużej prędkości przeciwnika nie jest to takie proste)

Wojskowy dostał 1/7 i zaproponowano jeszcze mocne oślepienie przecież jak on mnie oślepi to wiadomo że nie żyje.

(ma większe prawdopodobieństwo niż klasa SuperPREMIUM)

Chemik też 1/7 na otrucie co bije po 20coś + jeszcze ma trutkę.

(szkoda że jeszcze nie wróciliście na 1/6 bo to już by była wgl załamka a klasy PREMIUM by mogły possać)

A co do klasy KAT to mam nadzieję że to jakieś ,,jaja” z tym granatem? xD

(dajcie coś lepszego bo nie sądzę że przez granat ktoś będzie chciał nią grać ) Gdy tu chodzi o szybkość zeby zdobyć jak najwięcej killi to będzie trzeba czekać żeby granat rzucić który i tak nie wiadomo czy trafi.

(a w tym czasie weteran wszystkich pozamiata)

Pozdrawiam :P

Opublikowano (edytowane)

Kupiłeś super premium i zauważyłem że się udzielasz w sposób " porucznik to taki,klasy płatne to takie i takie, ZMIANY ZMIANY" 🫣

Jak zmiany nie są satysfakcjonujące to będą dalsze zmiany 

Niektóre klasy specjalnie mają większą szansę bo tak zostało sprawdzone i się przyjęło a jak wymagają zmian to jest to poprawiane 

Edytowane przez ramzi_
Opublikowano
15 minut temu, ramzi_ napisał(a):

Kupiłeś super premium i zauważyłem że się udzielasz w sposób " porucznik to taki,klasy płatne to takie i takie, ZMIANY ZMIANY" 🫣

Ja tylko szukam sprawiedliwości 🤔👊

No bo nie powiesz mi m. in. że ten granat przekona ludzi do grania klasą KAT (no chyba że……?) 

Opublikowano
5 godzin temu, Eszkere :P napisał(a):

Przepraszam bardzoo, jak to możliwe że klasa darmowa ma większą szansę na zabicie gracza niż klasa PREMIUM. (Np Porucznik 1/8 i jeszcze musi wcelować w HS co przy dużej prędkości przeciwnika nie jest to takie proste)

Wojskowy dostał 1/7 i zaproponowano jeszcze mocne oślepienie przecież jak on mnie oślepi to wiadomo że nie żyje.

(ma większe prawdopodobieństwo niż klasa SuperPREMIUM)

Chemik też 1/7 na otrucie co bije po 20coś + jeszcze ma trutkę.

(szkoda że jeszcze nie wróciliście na 1/6 bo to już by była wgl załamka a klasy PREMIUM by mogły possać)

A co do klasy KAT to mam nadzieję że to jakieś ,,jaja” z tym granatem? xD

(dajcie coś lepszego bo nie sądzę że przez granat ktoś będzie chciał nią grać ) Gdy tu chodzi o szybkość zeby zdobyć jak najwięcej killi to będzie trzeba czekać żeby granat rzucić który i tak nie wiadomo czy trafi.

(a w tym czasie weteran wszystkich pozamiata)

Pozdrawiam :P

Po pierwsze prosze wziac pod uwage , ze klasy platne na starcie maja zwiekszone statystyki wiec automatycznie na poczatku sezonu sa o wiele silniejsze co daje duza przewage nad klasami darmowymi.

Idac Twoim tokiem rozumowania najlepiej jakby darmowe klasy byly bez zadnych atrybutow i mialy odlaczona klawiature.

To, ze ktos ma klase platna nie oznacza,ze bedzie na strzala zabijal klase darmowa.

Jest cos takiego jak umiejetnosci , ktorych kupic sie stety/niestety nie da.

Chemik zadaje +20 z trutki gdy mu wrzucisz max w inte co wiaze sie z posiadaniem okolo 100 lvl i maxowaniem jedynie inty kosztem hp i kondy.

Kazda klasa jest tak dobra jak gracz i w druga strone.

Ogolnie to czytam Twoje tematy i posty i podsumuje to w ten sposob.

Jeszcze sie taki nie urodzil , ktory kazdemu dogodzil. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Niektóre tematy powinny być zamykane zaraz po utworzeniu XD Mam wrażenie, że niektórzy szukają buffa "swojej" klasy na siłę, więc spieszę z wyjaśnieniem, to że Ty nie potrafisz grać czymś i boli Cie bardzo, że zwykła klasa dostaje buffa, a Twoja nie, to nie znaczy, że masz słabą klasę, bo ma 1/8, a darmowa klasa 1/7. Śmiało mogę powiedzieć, że jakbym ja czy niektóre osoby z serwera zaczęły grać tym porucznikiem to byś płakał żeby go nerfili, mimo że nim  grasz. BALANS JEST PRAWIE ŻE PRAWIDŁOWY - może drukowanymi dotrze lepiej, a sam Porucznik jest z mojego punktu widzenia drugą najlepszą S.Premium po Komandorze. To samo się tyczy Zwinnego Żołnierza, ma 1/11, a jest lepszy niż 95% pozostałych klas. Zamiast szukać wszędzie błędów w grze, to proponuje wejść na jakieś aim_mapy albo mapy KZ i poćwiczyć i aima i movment, może olśniewająco doda to skilla w Poruczniku :dogeKEK:

• Lubię to! 2
  • KAT 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ramzi_ napisał(a):

Ja tylko szukam sprawiedliwości 🤔👊

No bo nie powiesz mi m. in. że ten granat przekona ludzi do grania klasą KAT (no chyba że……?) 

38 minut temu, oBESraniec napisał(a):

Po pierwsze prosze wziac pod uwage , ze klasy platne na starcie maja zwiekszone statystyki wiec automatycznie na poczatku sezonu sa o wiele silniejsze co daje duza przewage nad klasami darmowymi.

Idac Twoim tokiem rozumowania najlepiej jakby darmowe klasy byly bez zadnych atrybutow i mialy odlaczona klawiature.

To, ze ktos ma klase platna nie oznacza,ze bedzie na strzala zabijal klase darmowa.

Jest cos takiego jak umiejetnosci , ktorych kupic sie stety/niestety nie da.

Chemik zadaje +20 z trutki gdy mu wrzucisz max w inte co wiaze sie z posiadaniem okolo 100 lvl i maxowaniem jedynie inty kosztem hp i kondy.

Kazda klasa jest tak dobra jak gracz i w druga strone.

Ogolnie to czytam Twoje tematy i posty i podsumuje to w ten sposob.

Jeszcze sie taki nie urodzil , ktory kazdemu dogodzil. 

Pozdrawiam

Aha czyli jak ma większe statystki na start to ma mieć mniejsze 1/x idąc takim tokiem rozumowania to wychodzi mi na to że jedno wchodzi w drugie 🤔🤔 (czyli jak ma większe staty to trzeba mu zmniejszyć (1/x). Klasa SuperPREMIUM ma być lepsza tu i tu ma przyciągać gracza żeby kupił. (serwer się sam nie utrzyma).

100lvl teraz się wbija od ręki praktycznie (jeszcze jest włączony /freelvl).  A co Ty myślisz że ja w poruczniku nie mam inta na full? 🤔 (najpierw trzeba myśleć głową później nogami)

Czekam na odpowiedź!!!!!

Edytowane przez Eszkere :P
  • Przykro mi 1
Opublikowano

Powiem ci tak, wyczuwam podanie na admina od ciebie bo wymyślasz na siłę. Chcesz zrobić p2w to ty będziesz zadowolony a mnóstwo graczy nie. Przecież widać jak było np z zwinnym, okazał się za dobry to było kombinowane. U ciebie wygląda to tak 

Każda płatna klasa powinna mieć bufa, bufuj każdego ...

Po czasie się okaże że darmowe są nie grywalne.

Do balansu zalicza się wszystko

Premki mają lepsze staty a potem spogląda się na "warunki" klasy.

Masz problem ze klasa dostała buffa np z 1/8 na 1/7 a może się okazać że to za mało/dużo i się podejmuje stosowne kroki.

Już nie nabijaj aktywności pod podanie 😂

Myślę,że @ iNyols wyjaśnił resztę i nie muszę nic dodawać.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, iNyols napisał(a):

Niektóre tematy powinny być zamykane zaraz po utworzeniu XD Mam wrażenie, że niektórzy szukają buffa "swojej" klasy na siłę, więc spieszę z wyjaśnieniem, to że Ty nie potrafisz grać czymś i boli Cie bardzo, że zwykła klasa dostaje buffa, a Twoja nie, to nie znaczy, że masz słabą klasę, bo ma 1/8, a darmowa klasa 1/7. Śmiało mogę powiedzieć, że jakbym ja czy niektóre osoby z serwera zaczęły grać tym porucznikiem to byś płakał żeby go nerfili, mimo że nim  grasz. BALANS JEST PRAWIE ŻE PRAWIDŁOWY - może drukowanymi dotrze lepiej, a sam Porucznik jest z mojego punktu widzenia drugą najlepszą S.Premium po Komandorze. To samo się tyczy Zwinnego Żołnierza, ma 1/11, a jest lepszy niż 95% pozostałych klas. Zamiast szukać wszędzie błędów w grze, to proponuje wejść na jakieś aim_mapy albo mapy KZ i poćwiczyć i aima i movment, może olśniewająco doda to skilla w Poruczniku :dogeKEK:

Po 1 (najważniejsze) jak chcesz zabłysnąć to posyp się brokatem.

Po 2, nie mówię tylko o Poruczniku, jakbyś nie zauważył ale też o klasie KAT do ktorej się nie odniosłeś, tylko od razu zacząłeś mnie ,,wyzywać” (granat do dobry buff??) . A tak na prawdę przez niego zacząłem temat. Czy twoim zdaniem granat to idealny buff na klasę PREMIUM?

Po 3, ,,BALANS JEST PRAWIE ZE PRAWIDŁOWY” dlaczego dałeś ,,prawie” co masz na myśli????🤔🤔 

Po 4, ch*ja warte, ch*j mnie obchodzi czym ty byś grał i twoi ,,koledzy”

Po 5, jakby był najlepszy z twojego punktu widzenia to byś nim grał.

Czekam na odpowiedź!!!!

47 minut temu, ramzi_ napisał(a):

Powiem ci tak, wyczuwam podanie na admina od ciebie bo wymyślasz na siłę. Chcesz zrobić p2w to ty będziesz zadowolony a mnóstwo graczy nie. Przecież widać jak było np z zwinnym, okazał się za dobry to było kombinowane. U ciebie wygląda to tak 

Każda płatna klasa powinna mieć bufa, bufuj każdego ...

Po czasie się okaże że darmowe są nie grywalne.

Do balansu zalicza się wszystko

Premki mają lepsze staty a potem spogląda się na "warunki" klasy.

Masz problem ze klasa dostała buffa np z 1/8 na 1/7 a może się okazać że to za mało/dużo i się podejmuje stosowne kroki.

Już nie nabijaj aktywności pod podanie 😂

Myślę,że @ iNyols wyjaśnił resztę i nie muszę nic dodawać.

Powiem Ci tak, wyczuć to Ty wiesz co możesz………👊

No i powiedz mi co się stało ze zwinnym, kto nią gra?????? (Tylko Ty i knur[którego juz nie ma na serwerze ponad tydzień]) Poszedł za mocny buff tyle Ci powiem.

Klasa PREMIUM MA (trochę)   wk***i*AC graczy żeby też kupili (serwer się sam nie utrzyma)

Każdy się przeniósł na weterana czyż nie prawda???? (Bo ma lepsze 1/x).

No i co mi powiesz?????????

A zresztą, wcześniej praktycznie nic nie napisałeś dopiero jak twoi ,,koledzy” zaczęli się mądrzyć chcesz złapać + czy co bo ja już sam nwm (BĄDŹ SOBĄ!)

(JEŚLI TAK BARDZO CHODZI O STATYSTYKI TO JE ZMNIEJSZCIE I ZRÓBCIE LEPSZE 1/x)

Równiez czekam na odpowiedz (no chyba ze dasz jakąś emotkę jak reszta)

Edytowane przez Eszkere :P
  • Haha 1
  • Przykro mi 1
Opublikowano

Zaraz to tu wleci moderator i poleca blokady za wypowiedzi nie na temat 😂

Tak moi koledzy się zlecą i cię wyśmieją XDD uważam że jak ktoś ma rację to się go popiera a jak nie to nie i tyle... A co do admina, dobrze że inni też to czytają również takie wypowiedzi jak twoja, obyś skończył tylko na stanowisku gracza 😎

Odnośnie zmian, dałem ci do zrozumienia (tak myślałem) że balans tutaj działa, jak trzeba poprawki to są wdrażane. Uwierz mi, osoby odpowiedzialne za poprawki czytają tematy, angażują się więc jeśli porucznik czy premium/SP należałoby wzmacniać to by to było zrobione.

Odnośnie zwinnego, no grali, top5 same zwinne były ( jakiś czas temu) ale nawet mi ta klasa się obecnie znudziła i gram inną. Znam tylko jedną osobę która tłucze jedną klasę bo jej się to podoba 😅

Sezon bądź dwa temu dużo było poruczników a jak klasy niewidzialne były na topie to też było ich sporo. 

Zwinny wkurza graczy bo ma zamianę na nóż ale był za silny z kamizelka bo dostawał dużo mniejsze obrażenia patrząc że na 200lv masz max statystyki wytrzymałość... Przecież jak była 1/10 na nóż + kamizelka to mnóstwo ludzi chciało osłabienia, była 1/11 potem 1/12 i tak zostało.

Przecież można zwiększyć cenę porucznika jak chcesz czuć prestiż albo wykup na 365 dni aby koszt był większy bo nie wiem co masz w głowie.

Apropo czucia, wypadałoby wypowiadać się z sensem a nie głupimi tekstami. Nie jesteśmy kolegami i nie będziemy, zapamiętaj.

PS. Nie odpowiadaj bo nie będzie na temat i punkty ci poleca xd

Opublikowano

Kat (P)

-Wrócić go do sekcji SP i wrócić do umiejetności Klasy z przed dwoch sezonow. Wtedy obserwować co się dzieje czy ludzie bedą nim grali.

Wojskowy 

-Moim zdaniem powinno to oslepienie być naprawde oslepieniem czyli mleko na ekranie jak oslepi , teraz aktualnie jak oslepi to wszystko widać wiec ta klasa nie ma umiejetności . Mozna oslepienie zamienić np na zatrzesienie obrazem przeciwnika jezeli nie mogło być całkowita slepota.

Policjant

-Dać zamiast dmg szanse na zabicie 1/ na iles bo klasa w pożniejszej fazie gry nie ma szans z karabinami.

Odnosnie perków moim zdaniem za szybko się niszcza powinny byc dłuzej wiem ze jak zabijasz czas sie wydłuza ale na serwie panuje rzeź i nie da sie nie ginąć.

• Właściciel
Opublikowano

Kilka słów o balansie klas i propozycjach zmian

Zacznę od tego, że jak już wspomniano wyżej, klasy premium oraz super premium mają więcej punktów startowych, na co większość graczy często nie zwraca uwagi.

Przykładowo: klasy darmowe zaczynają z 45 punktami, klasy super premium mają 75 punktów. To 30 punktów różnicy, czyli równowartość 30 poziomów. W początkowej fazie gry to naprawdę sporo. Od dłuższego czasu staramy się jednak utrzymać balans i unikać p2w, co moim zdaniem jest jednym z największych atutów naszego serwera. Na wielu innych serwerach COD wszystko opierało się na premkach, a u nas spokojnie można dojść do max levela grając darmowymi klasami. Oczywiście – klasy premium i super premium są nieco mocniejsze, ale różnice nie są już tak duże, jak kiedyś. Obserwujemy grę na bieżąco i stale wprowadzamy poprawki tam, gdzie są potrzebne. Dlatego ponownie zachęcam, by aktywniej korzystać z forum i działu propozycji – nie wszystko jesteśmy w stanie sami wychwycić, a z Waszym wsparciem możemy reagować szybciej i skuteczniej.

KAT

Uwierzcie mi w swoim prime kilka sezonów temu ta klasa była praktycznie niezniszczalna. Od tamtej pory staram się ją stopniowo odświeżać, ale bez przesady, by nie powtórzyć sytuacji kilku sezonów, gdy dodaliśmy ogranicznik rozrzutu. Aktualnie zastąpiłem dodatkowe HP (które i tak znajduje się w VIP-ie i nie sumuje się – więc było bezużyteczne) nową umiejętnością – granatem zapalającym.
Zadaje on obrażenia podstawowe + podpalenie (10 dmg × 30) w obszarze. Umiejętne wykorzystanie może dać naprawdę fajny efekt, szczególnie na mniejszych mapach.

Weteran

Był bardzo mocny, może nawet zbyt OP, szczególnie z MP5. Po nerfie odbicia jego popularność spadła.
Ostatnio dodaliśmy +5 dmg do MP5, co trochę poprawiło sytuację.
Klasa jest świetna na małe mapy, ale na większych radzi sobie przeciętnie.
Aktualnie w Top25 jest zaledwie 3 Weteranów.

Porucznik

Dostał nerfa na 2x dmg, co ograniczyło jego dominację (wcześniej w Top10 było 7 Poruczników).
Mimo to klasa nadal jest grywalna, a Famas wciąż robi świetną robotę.

Wojskowy / Policjant

Obie klasy dostały delikatne buffy.
Zobaczymy, jak to się sprawdzi w praktyce, będziemy obserwować i ewentualnie wprowadzać dalsze zmiany.

Warto pamiętać, że nie każda klasa jest dobra w każdej sytuacji.
Tak jak wspomniałem przy Weteranie, niektóre klasy są stworzone pod konkretne mapy czy style gry.
Nie istnieje obecnie klasa, która „jedzie cały serwer” – balans jest naprawdę dobry moim zdaniem.

To, że jakaś klasa jest rzadko grana, nie oznacza, że jest słaba.
Świetny przykład to Chemik, który przez kilka sezonów był praktycznie zapomniany, aż ktoś odkrył jego trucie 1/6, które okazało się bardzo mocne.
Od tego momentu klasa wróciła do gry i stała się jedną z ciekawszych w obecnej mecie.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.