Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Problem został rozwiązany przez Rudy TBTT, Przejdź do rozwiązania
Eszkere :P

Propozycja - Nerf klasy weteran bądz buff klasy porucznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym tygoniu gram głównie w godzinach 9–13 oraz 00–3, więc trafiam niemal wyłącznie na małe mapy. W tych warunkach klasa Weteran wydaje się zdecydowanie zbyt mocna, szczególnie w porównaniu do Porucznika. Grając porucznikiem który ma FAMAS-a z 25 nabojami bardzo często nie wystarcza by zdjąć Weterana, zwłaszcza przy jego unikach i w dodadku ma magazynek po fragu. Wieć domagam sie buff dla porucznika i zmienienia mu 1/6 na podwójne obrażenia i 1/2 na magazynek po fragu bądz też dodania mu broni m4, w końcu to klasa SUPER premium. Bo jak dla mnie różnica tych klas jest diametralnie różna i nie sprawiedliwa.

(GRACZE GRAJĄCY WETERANEM ZAUWAŻYLI ŻE NAJLEPIEJ IM IDZIE NA MALYCH MAPACH WIĘC ZAWSZE JEST JAKIS WETERAN i ROBIĄ BARDZO DOBRE STATYSTYKI NA KTÓRE PORUCZNIK MUSI ZAGRAC WIELE DUZYCH MAP ZEBY ZROBIŻ TAKIE STATY)

[ZAPRASZAM DO DYSKUCJI] 

Opublikowano

Weteran jest mocny , ale to klasa SP.

Porucznik moim zdaniem jest lepszy, mocniejszy bo ten famas u niego jak i zolnierza jest mega op. Do tego na wiekszych mapach weteran ssie biorac pod uwage, ze jego najwiekszy atut ( szybkosc) zostala w pewnym stopniu zmniejszona.

A nie chcesz dodac mu czasem niesmiertelnosci przez pierwsze 20 sekund rundy? Wali z tego bursta jak szalony , ze czasem dwa strzaly i 200 hp nie ma, do tego widzi niewidzialnych.

W topce 3/4 klas to klasy z famasami wiec o czyms to swiadczy. Mianowicie ten famas na malych jak i duzych mapach robi mega robote.

Pozdrawiam

• Lubię to! 1
Opublikowano
44 minuty temu, oBESraniec napisał(a):

Weteran jest mocny , ale to klasa SP.

Porucznik moim zdaniem jest lepszy, mocniejszy bo ten famas u niego jak i zolnierza jest mega op. Do tego na wiekszych mapach weteran ssie biorac pod uwage, ze jego najwiekszy atut ( szybkosc) zostala w pewnym stopniu zmniejszona.

A nie chcesz dodac mu czasem niesmiertelnosci przez pierwsze 20 sekund rundy? Wali z tego bursta jak szalony , ze czasem dwa strzaly i 200 hp nie ma, do tego widzi niewidzialnych.

W topce 3/4 klas to klasy z famasami wiec o czyms to swiadczy. Mianowicie ten famas na malych jak i duzych mapach robi mega robote.

Pozdrawiam

Raczej nie jest lepszy skoro cały magazynek z famasa (25 naboi) nie zabija weterana. Dobrze mówisz ,,czasem dwa strzały i 200 hp nie ma” ale to przeciwko normalnej klasie (więc to i tak słabo jak na klasę SUPER premium że tylko ,,czasem” bo musi wejść w HS żeby te 200hp zabrało i że wejdzie te 1/8)  a tak się składa że weteran ma 1/5 szansy na unik więc bardzo (bardzo) często to unika. 
Więc porucznik ma moim zdaniem jakieś 1/16 szansy że zabierze mu 200hp. (Bo musi być HS i że jeszcze tego w dodatku nie uniknie).

Bez przesady że ssie na dużych mapach, na odległość to na pewno, ale weteran wtedy ucieka i od razu próbuje skracać dystans.

[BO CO DO SZYBKOŚCI BYM JEZCZE POLEMIZOWAŁ]

Opublikowano

Porucznik jest mocny, jak napisał @ oBESraniec w topce jest ich dość sporo i na większości map famasy rządzą. Co do weterana to zgodzie się, że za często siada te odbicie, że po prostu nie da się go zabić. Ty masz problem z famasa, a pomyśl sobie o kimś z UZI/TMP czy pistoletem xD 

Także problem jest w weteranie, a nie poruczniku. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Vezovi napisał(a):

Porucznik jest mocny, jak napisał @ oBESraniec w topce jest ich dość sporo i na większości map famasy rządzą. Co do weterana to zgodzie się, że za często siada te odbicie, że po prostu nie da się go zabić. Ty masz problem z famasa, a pomyśl sobie o kimś z UZI/TMP czy pistoletem xD 

Także problem jest w weteranie, a nie poruczniku. 

No jak dla Was jest za mocny porucznik to w takim bądź razie jestem za tym żeby znerfic weterana. Bo jak dla mnie to 1/5 to przesada.

Edytowane przez Eszkere :P
Opublikowano (edytowane)

Porucznik jest ok tak jak jest teraz, po resecie grac sie nie dalo bo porucznik mial praktycznie 1/1 na te 2x i bil po ponad 70 w klate. A w glowe za ponad 200 xD Do tego w burscie ma no recoila i ta klasa jest mocna na duze i male mapy. A weteran juz na duzych nic nie zrobi, jakoś weterena nie miałem problemu zabić z galila, uzi,ak czy tmp. Problem z weteranem byl tak naprawdę w tamtym sezonie gdzie odbijał dosłownie co 2 pocisk, teraz jest git

Edytowane przez kochamcie
Opublikowano (edytowane)

Ja proponuje mu zrobić 1/6 na odbicie pocisku i (lub bądź [jeśli się nie zgodzicie]) 1/2 na magazynek po fragu.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Pograłem trochę skryto i nie miałem problemu zabijać weterana przez jego unik, bardziej miałem trudności w zabiciu takiego weterana przez samo tmp. Zauważyłem ze bardzo szybko klasy z mp5 biegają na boki, jeżeli ktoś może to prosiłbym żeby się przyjrzano temu. I w sumie to jedna rzecz jaka jest sens nerfic u weterana, moim zdaniem. To ten magazynek i dać mu tak jak kolega wyżej napisał, na 1/2 ale to bardziej ze względu na to ze może być więcej weteranow na serwerze i będzie problem bo będzie biegać 2-3 i będą niszczyć serwer tym bezlikiem. W szczególności na malej mapie :)

• Lubię to! 1
Opublikowano
2 godziny temu, kochamcie napisał(a):

Pograłem trochę skryto i nie miałem problemu zabijać weterana przez jego unik, bardziej miałem trudności w zabiciu takiego weterana przez samo tmp. Zauważyłem ze bardzo szybko klasy z mp5 biegają na boki, jeżeli ktoś może to prosiłbym żeby się przyjrzano temu. I w sumie to jedna rzecz jaka jest sens nerfic u weterana, moim zdaniem. To ten magazynek i dać mu tak jak kolega wyżej napisał, na 1/2 ale to bardziej ze względu na to ze może być więcej weteranow na serwerze i będzie problem bo będzie biegać 2-3 i będą niszczyć serwer tym bezlikiem. W szczególności na malej mapie :)

,,To ten magazynek i dać mu tak jak kolega wyżej napisał, na 1/2 ale to bardziej ze względu na to ze może być więcej weteranow na serwerze i będzie problem bo będzie biegać 2-3 i będą niszczyć serwer tym bezlikiem”

Właśnie tak wczoraj było w nocy na małej mapie gdy było dwóch weteranów przeciwko mnie i zaczęli spam bezlikiem byłem bez szans z nimi.

(Dzisiaj już zauważyłem że jest już 3 weteran ktoś zakupił więc będzie tylko gorzej)

Opublikowano

Moim zdaniem pobanowac tych co graja weteranami , albo zakazac kupna tej klasy.

Przeciez nikt Ci @ Eszkere :P  nie broni grac tym super weteranem.

Zrobic mu 1/2 a darmowa klasa jaka  jest pulkownik ma magazynek po fragu :D

Kazda klasa jest albo dobra jak sie ja umie rozwinac badz slaba jak jest sie slabym.

Np zwinny jest mega szybki do tego zeruje magazynek tez dosc czesto .

Morderca slabo widoczny na kucaku

Komandor 1/1 z awp itd itd

KAzda klasa ma jakis atut.

Tak darmowe jak P i SP tylko kwestia jak ktos dany atut potrafi wykorzystac

Pozdrawiam

Opublikowano

to co znerfić wszystkie postacie co maja ak i m4 bo sa zamocne na wieksze mapy plus moga strzelac na dystansie a weteren juz nie. Ogarnijcie sie ludzie z tymi nerfami bo weteran został wczesniej zniszczony a teraz lekki buff i od razu do nerfa to jest mp 5 one nie zabieraja kondycji ale mniej bija od m4 czy ak. Kazda postać ma plusy i minusy . Mnie wkurza np zwinny zołnierz bo zamieni ci bron i jestes w du**e ale nie narzekam tylko gram.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, oBESraniec napisał(a):

Moim zdaniem pobanowac tych co graja weteranami , albo zakazac kupna tej klasy.

Przeciez nikt Ci @ Eszkere :P  nie broni grac tym super weteranem.

Zrobic mu 1/2 a darmowa klasa jaka  jest pulkownik ma magazynek po fragu :D

Kazda klasa jest albo dobra jak sie ja umie rozwinac badz slaba jak jest sie slabym.

Np zwinny jest mega szybki do tego zeruje magazynek tez dosc czesto .

Morderca slabo widoczny na kucaku

Komandor 1/1 z awp itd itd

KAzda klasa ma jakis atut.

Tak darmowe jak P i SP tylko kwestia jak ktos dany atut potrafi wykorzystac

Pozdrawiam

Zrobie misje na poruczniku i zmienię na weterana tylko żeby wtedy nerfa nie dostał jak większość serwera będzie nim grało. Ja nie chce jej całkowicie znerfic tylko lekko przecież.

(wiadomo że będziesz jej bronił jak nią grasz)

Ja tylko wyraziłem swoje zdanie czy coś się zmieni zobaczymy.

Opublikowano
2 godziny temu, Niewidzialny96 napisał(a):

Eszkere ty grasz zwinnym i tez uwazam ze jest za mocny i co tez trzeba mu znerfic umjetnosc zamiany broni na nóz?

Yyyyy….nie gram zwinnym, ja o niebie ty o chlebie.

(zwinny został znerfiony)

Pozdrawiam 

Opublikowano

Podsumowując jestem przynajmniej ZA tym by dać CHOCIAŻ 1/2 na magazynek po fragu, bo na małych mapach jest spam bezlikiem.  (Bo jeśli 1/5 odbicie pocisku dla Was jest git, no to zobaczymy z czasem)

• Rozwiązanie
Opublikowano

Grałem najwięcej weteranem od początku istnienia tej klasy to może sie wypowiem 

+ Jest mocny na małych mapach i robi spustoszenie to prawda, ale pamiętajcie ze male mapy gramy tylko w godzinach porannych lub nocnych 

+ 1/5 na unik fajnie wchodzi

- weteranem da się grać tylko gdy mamy większy lvl dajmy na to 150+ musi mieć więcej kondycji i troche hp, żeby cokolwiek zdziałał 

- ogólne zmniejszenie kondycji na serwerze znerfiło głownie klasy takie jak weteran polegające na kondycji 

- zamieniono mu odbicie na unik gdzie też czyni go słabszym 

- na dużych mapach gdzie strzalamy się na odległosć jest bezużyteczny, jedynie musimy szukać ciasnych przejść, albo podchodzić na blisko

- wystarczy, że przeciwnik ma dużo wytrzymałosci i do tego kupi kamizelke w sklepie i taki weteran bije po 10 w ciało ( tutaj gracze muszą się nauczyć kontrować weterana a nie ciągle narzekać i nerfić) 

do tego dodam, że jak zmienimy mu 1/2 magazynek po fragu to równie dobrze możecie już usunąć tą klase bo nikt już tym nie zagra 

Podsumowując narazie zostawiłbym go bez zmian, grać i obserwować xd

• Lubię to! 2
Opublikowano
8 godzin temu, Rudy TBTT napisał(a):

Grałem najwięcej weteranem od początku istnienia tej klasy to może sie wypowiem 

+ Jest mocny na małych mapach i robi spustoszenie to prawda, ale pamiętajcie ze male mapy gramy tylko w godzinach porannych lub nocnych 

+ 1/5 na unik fajnie wchodzi

- weteranem da się grać tylko gdy mamy większy lvl dajmy na to 150+ musi mieć więcej kondycji i troche hp, żeby cokolwiek zdziałał 

- ogólne zmniejszenie kondycji na serwerze znerfiło głownie klasy takie jak weteran polegające na kondycji 

- zamieniono mu odbicie na unik gdzie też czyni go słabszym 

- na dużych mapach gdzie strzalamy się na odległosć jest bezużyteczny, jedynie musimy szukać ciasnych przejść, albo podchodzić na blisko

- wystarczy, że przeciwnik ma dużo wytrzymałosci i do tego kupi kamizelke w sklepie i taki weteran bije po 10 w ciało ( tutaj gracze muszą się nauczyć kontrować weterana a nie ciągle narzekać i nerfić) 

do tego dodam, że jak zmienimy mu 1/2 magazynek po fragu to równie dobrze możecie już usunąć tą klase bo nikt już tym nie zagra 

Podsumowując narazie zostawiłbym go bez zmian, grać i obserwować xd

I chyba Rudy wyjasnił wszystko to co ja tez chciałęm wytłumaczyc. Najlepiej wyjasniona sprawa w tym temacie.

Opublikowano
33 minuty temu, Niewidzialny96 napisał(a):

I chyba Rudy wyjasnił wszystko to co ja tez chciałęm wytłumaczyc. Najlepiej wyjasniona sprawa w tym temacie.

wyjaśniona dla tych co grają weteranem xD niech gra 6-7 weteranow na raz, ciekawie w sumie bedzie z tym bezlikiem 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Właściciel
Opublikowano

@  Rudy TBTT wyjaśnił idealnie sytuacje weterana. Jeżeli chodzi o porucznika nie widzę aktualnie potrzeby buffa dla niego, jest dobrą klasą nadal pomimo ostatniego nerfa na 2x dmg. 

• Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.