Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Kozonowicz :)

Propozycja - Dodanie najnowszego remixu "Impuls - Eksplozja" do zaplantowanej bomby przed wybuchem - na ostatnią rundę przed zmianą mapy

Rekomendowane odpowiedzi

• Inwestor
Opublikowano

Chciałbym zaproponować dodanie najnowszego remixu "Impuls-Eksplozji" (obecnie używanego jako roundsound) do ostatniej rundy przed zmianą mapy - konkretnie w momencie zaplantowanej bomby, tuż przed wybuchem. Podczas rozgrywki w normalnych rundach wiadomo, że w tej fazie nie odtwarza się muzyki ponieważ priorytetem jest komunikacja drużyny, jednak w ostatniej rundzie, po zakończonym głosowaniu na następną mapę, myślę że nie stanowiłoby to już problemu. Wręcz przeciwnie - dodałoby to klimatu i urozmaicenia na zakończenie rozgrywki.

Oryginał piosenki ma oczywiście swój urok, ale ten remix z czasem wydaje się coraz lepiej pasować do tego typu momentów. Mówiąc szczerze, fajnie się to słucha :D

Jeśli chodzi o przykład to można to porównać do sytuacji z wygraną w loterii, gdzie odtwarzana jest piosenka z ostatniego roundsounda - tutaj działałoby to na podobnej zasadzie.

Czasówka: 1:12 - 1:26

• Lubię to! 6
Opublikowano

Jakbym ja decydował to bym wprowadził 😅

Ja jestem za, zawsze to jakieś urozmaicenie 

• Lubię to! 1
Opublikowano

przy kazdej pace moze byc np na 10s przed wybuchem

• Lubię to! 1
  • Inwestor
Opublikowano
5 godzin temu, Proca napisał(a):

przy kazdej pace moze byc np na 10s przed wybuchem

Myślę, że fajnie, gdyby nutka mimo wszystko pojawiała się tylko na końcu rundy przed zmianą mapy, bo tak jak wspomniałem wyżej komunikacja jednak jest ważniejsza i wtedy też nie znudzi się tak szybko, wsłuchując się raz na te 20 bądź nieco więcej minut (bo nie zawsze na koniec rundy bomba może być podłożona bo CT szybciej wygra). Przy każdej podłożonej pace mogłoby to być trochę za dużo. Właśnie dzięki temu, że ta nutka nie leciała by za każdym razem, pozostałoby to czymś wyjątkowym, bardziej by urozmaiciło koniec rundy i było by bardziej smakowitym dla ucha.

Ale mimo wszystko dzięki za sugestię :D

• Właściciel
Opublikowano

Takie rozwiązanie nie ma większego sensu. Jeśli dobrze rozumiem, muzyka miałaby się uruchamiać wyłącznie w ostatniej rundzie, w momencie ostatnich 10 sekund bomby?

Problem polega na tym, że gra nie jest oparta na systemie rund, tylko na timeleft. Oznacza to, że dopiero po jego upływie moglibyśmy określić ostatnią rundę. Do tego, jeśli warunkiem jest podłożenie bomby, timeleft musi skończyć się dokładnie na początku nowej rundy, abyśmy mogli uznać ją za ostatnią i dopiero wtedy odtworzyć muzykę w końcówce odliczania bomby.

Dochodzi jeszcze kwestia samego scenariusza – szansa, że w ostatniej rundzie faktycznie zostanie podłożona bomba i jej timer odliczy się do końca, jest bardzo mała. W praktyce taki event wywoływałby się może 2–3 razy dziennie przy sprzyjających okolicznościach.

Podsumowując – z technicznego punktu widzenia nie ma to większego sensu, bo nakład pracy byłby kompletnie nieproporcjonalny do efektu

• Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

• Haha 1
  • Wrr 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.