Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Vezovi

Propozycja - Dźwięk użycia klawisza "E", podczas używania spadochronu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy możecie dodać dźwięk klawisza "E", podczas użycia spadochronu? Jego brak mocno ułatwia skradanie się, unikanie powstania dźwięku kroków postaci, co sporo osób nadużywa mając 2 skoki w powietrzu. 

Dźwięk teleportu został dodany, więc tu też by się przydał. 

Tak samo skoczek czy perk dodający autobh niweluje dźwięk przy lądowaniu po i podczas wykonywania BH. To zamierzony efekt? 

Edytowane przez Vezovi
Żeby wszyscy rozumieli
  • Opiekun CS 1.6 COD 301
Opublikowano

Nigdy się nie spotkałem z dźwiękiem spadochronu na żadnym serwerze a także nie widz powodu by tu powstał, spadochron jest i tak zmieniony by ciągnął Cie w dół a nie utrzymywał w powietrzu wiec wystarczy jak na moje. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

@  kolin ja wiem o co chłopakowi chodzi. Jak wciskasz klawisz E to jest ten takie te piknięcie. A na serwerze zapewne jest wylaczony i temu denerwuje. Ja osobiscie sam bym wolał wylaczyc dzwiek. ;)

• Inwestor
Opublikowano

Trochę dziwna propozycja, 1sze słyszę o czymś takim jak dźwięk użycia spadochronu. Na żadnym serwerze się z czymś takim nie spotkałem, grając w csa od 20 lat. Nawet jeśli takowy miałby się pojawić to jak by miało się to słyszeć? Były by słyszalne wiatry w tle, które mogły by bardzo zaburzyć rozrywkę. Chyba że chodzi o te pikanie podczas używania, ale to też trochę mogło by nieco zaburzyć rozrywkę.

Opublikowano

Propozycja moim zdaniem niepotrzebna. Wyobraź sobie,że jest pełny serwer i każdy zacznie używać spadochronu przecież to pikanie czy cokolwiek innego by tak wyprowadzało z równowagi,że bez możliwości wyłączenia tego była by katorga dla uszu. Teleport ma swój dźwięk ale nie jest to tak spamowane jak spadochron więc nie denerwuje ani nic.

• Lubię to! 2
Opublikowano

od 2011 gram na cod modach i nigdy nie spotkałem się z czymś takim jak "dźwięk spadochronu" xD i czym by ten dźwięk miał służyć ? 

Opublikowano
5 godzin temu, Maciuś Pan napisał(a):

@  kolin ja wiem o co chłopakowi chodzi. Jak wciskasz klawisz E to jest ten takie te piknięcie. A na serwerze zapewne jest wylaczony i temu denerwuje. Ja osobiscie sam bym wolał wylaczyc dzwiek. ;)

Jedyny inteligenty tutaj... 

Tak, chodzi o dźwięk użycia klawisza "E", nie samego spadochronu. 

Tak jak słychać mnicha gdy się teleportuje i daje to konkretną informację, gdzie się go spodziewać, tak samo użycie spadochronu też taką informację daje. Dźwięk domyślnie powinien być, ale na tej serwerowni go nie ma. Jeśli tak ma być, to spoko, nie moja decyzja, ale daje to pewną przewagę klasom "skaczącym". 

Dla nowych w csie 1.6 przykład z wideo:

https://jumpshare.com/s/S2jC4lVHkycRt2GoBQsu

• Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano

Nie możemy porównywać dźwięków z umiejętności klas, takich jak Mnich z teleportem czy Major z airstrike’iem, do dźwięku spadochronu.
W przypadku klas specjalnych ustawione są odpowiednie zasięgi – dźwięk docelowo słyszy tylko gracz, który zostaje zaatakowany. Oczywiście mogą zdarzyć się sytuacje, w których kilku Mnichów użyje teleportu w jednej rundzie i w tym samym miejscu, wtedy dźwięki mogą być bardziej odczuwalne, ale to nadal nie będzie działało tak, jak w przypadku spadochronu.

Tutaj warto wyobrazić sobie skrajną sytuację – cały team, 16 osób, celowo skacze i wciska „E”. Dźwięk spadochronu w takiej sytuacji byłby po prostu nie do zniesienia i kompletnie zagłuszałby rozgrywkę.

• Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.