Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Yep.

Nerf Weterana + zmiana Porucznika do poprzedniej wersji + zmiana przelicznika int ->+dmg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Weteran wymaga nerfa. Wystarczy 100 lvl i zabicie Weterana zaczyna być bardzo trudne. Odbicie jest toksyczną mechaniką bo sprawia, że zostajesz ukarany za to, że do kogoś strzelasz. Niejednokrotnie zabijałem się po prostu strzelając... nie może tak być. Już kapitan z 1/8 jest problematyczny, ale to 1/8 jest jeszcze w miare akceptowalne (choć wolałbym też to znerfić do 1/9).

Moją propozycją jest zamiast odbicia dać weteranowi 1/5, ale na UNIKNIĘCIE strzału - jak Skrytobójca. W ten sposób nadal będzie tankiem, ale nie będzie toksyczności w postaci zabijania się samemu.

Kolejna sprawa to Porucznik. Kto wpadł na pomysł żeby dawać topowej klasie na serwerze jeszcze obrażenia od inteligencji? Kolejny absurd. Nie dość, że ma podwójne obrażenia, chorą ilość statystyk bazowych, WIDZI NIEWIDZIALNYCH to jeszcze daliście mu +int damage do Famasa, który jest bardzo dobrą bronią... Weźmy Olafa, który ma zamrożenie (znacznie gorsze od podwójnych obrażeń) i 20 hp za fraga (gorsze od widzenia niewidzialnych) - dlaczego ta klasa ma +5 dmg bazowej? Żeby była jasność, nie jestem za tym żeby dawać innym klasom +dmg do inty tylko Porucznik powinien być przywrócony do tego jaki był przed resetem.

No i na koniec, przelicznik int na dmg jest zbyt duży. 10 int => 2 dmg to za dużo, nerf do 1 dmg. O ile to na początku nie jest tak wielkim problem tak 2 tygodnie po resecie już zaczyna być.

Nadal na serwerze dmg w ciało jak dla mnie jest zbyt duży, ten nerf na te wszystkie perki dał tyle co nic bo znerfiliście np. z +10 do +8 - choć jest troche lepiej. Chciałbym zobaczyć co Wy o tym myślicie.

Aha i to samo dotyczy Kata. Albo dajemy +dmg do tak dobrej broni jak AK albo +dmg z inty, ale zostawiamy bazowo 0 dmg, a nie już na początku +4 dmg.

Edytowane przez Yep.
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Weteran ma odbicie kosztem zerowego DMG z mp5, ciężko go zabić na 100 levelu tak jak każda inna klasę, a większą katorga grać nim na małym. Według mnie ta klasa jest dobrze zbalansowana i nie ma jej co nerfić.

Gdy zabierzemy mu odbijanie klasa stanie się totalnie bezużyteczna i niegrywalna. 

Edytowane przez Scarface
Opublikowano

Zgadzam się, że odbijanie obrażeń jest zbyt op, też miałem nie raz sytuację, że sam się zabijałem strzelając w weterana w plecy. Zmienić na uniknięcie obrażeń i będzie ok. Klasa nadal będzie tankowa, ale przestanie być irytująca i za silna. 

Większy problem to porucznik i jego obrażenia, co jest totalnym przegięciem. Dzisiaj dostawałem hity po 60-80. Chore to jest. Do wywalenia jest szansa na podwójne obrażenia. Jak chce mieć większy dmg, to niech idzie w inta. Przynajmniej będzie różnorodność rozwoju klasy. 

Opublikowano

Zgadzam się weteran jest za mocny , tyle razy ile zginąłem strzelając w plecy to nawet nie zliczę .

• Haha 1
  • Właściciel
Opublikowano

Zacznijmy od ogólnej kwestii obrażeń – w tym sezonie nieznacznie obniżyliśmy DMG, ale zrobiliśmy to w sposób umiarkowany, by sprawdzić, jak zmiana wpłynie na rozgrywkę. Planujemy stopniowo redukować obrażenia w kolejnych sezonach, obserwując przy tym balans gry i zachowanie graczy.

Weteran – jeśli odebralibyśmy tej klasie odbicie i zamienili je na unik, stałaby się praktycznie niegrywalna, co większość graczy zapewne rozumie. Z tego względu zdecydowaliśmy się jedynie na drobną zmianę – zmniejszenie szansy odbicia z 1/5 na 1/6. Przypomnę, że cała mechanika Weterana opiera się właśnie na odbijaniu obrażeń, więc duży rework nie wchodzi na razie w grę.

Porucznik – mimo że był uznawany za solidną klasę, w poprzednim sezonie nie cieszył się dużą popularnością. W topce pojawiał się sporadycznie. W związku z tym został mu zabrany dodatkowy DMG z inteligencji, by lekko go uregulować.

KAT – na papierze wydaje się klasą bardzo mocną, ale w praktyce był rzadko wybierany. W tym sezonie otrzymał jedynie drobne wzmocnienie: +1 do DMG i +5 HP, co nie stanowi dużego buffa, a ma na celu lekkie zwiększenie jego grywalności.

Podsumowanie zmian:

Weteran – odbicie zmniejszone z 1/5 na 1/6

Porucznik – usunięty dodatkowy DMG z INT

KAT – bez zmian

• Dzięki 1
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.