Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

trochę już tu gram, zmieniam co chwilę klasy, żeby je potestować i takie spostrzeżenia nasuwają mi się co każdą grę na serwerze. 

1. Perk Mistrzowski scout - 1/1 to przegięcie, za łatwo się robi dla osoby z perkiem, a przeciwnikom współczuję. OP 

Jaką przyjemność grania ma przeciwny team? xd

Spoiler

image.thumb.jpeg.1b2b1d8e03271bf9028708f929ae2f9c.jpeg

Zostawić 1/2-3

2. Perki z +dmg powinny zostać znerfione. Tak jak pisał @ Yep. , z platynami/mocne ak bijesz z broni automatycznej po 50-60. Nie muszę chyba tłumaczyć jak bardzo op to jest? Jak ktoś dłużej gra to wie jak męczące to jest, a strach pomyśleć jak to musi odstraszać nowych graczy, gdy zostają zabici na 3 hity.

Spoiler
W dniu 10.03.2025 o 07:30, Yep. napisał(a):

Nowe klasy to zawsze fajny pomysł, ale tylko w momencie gdy obecne klasy są zbalansowane, a tak nie jest.

Na serwerze jest dużo klas, ale w tym momencie niektóre z nich nie są dobrze zaprojektowane. Klasy takie jak Joker czy Obrońca są niegrywalne. Warto by się im przyjrzeć zanim zaczniemy dodawać coś nowego.

Co do dmgu - wydaje mi się, że obecnie galil bije około 28 w ciało (mogę się mylić bo dawno cyganem nie grałem). Można by go trochę podbić, ale to max 2-4 dmg dla testu, nie więcej. Według mnie trzeba pozbawiać obecne klasy dmg w broniach, a nie dodawać je innym.

Ogólnie na serwerze jest zbyt dużo klas i perków z +dmg. Damage z broni jest po prostu zbyt duży. Wystarczy, że wylosujesz platyny i możesz osiągać 50-60 dmg w ciało na niektórych klasach co jest absurdem. To jeden z największych problemów serwera w tym momencie.

Znerfić platyny do stałych, dodatkowych 10 obrażeń
perk mocne ak tak samo

3. Dalej to co napisał Yep. - Klasy z +dmg - usunąć z większości klas dodatkowe obrażenia, nawet tych P i SP. 
Zamiast tego widziałbym po prostu dodanie dodatkowych obrażeń ale od inteligencji. Przekieruje to cześć statystyk w inta, zamiast jak to zawsze bywa, maksowanie HP... 

Al-kaida +7 DMG z AK47 --> AK47 + dmg od int

4. Szansa na natychmiastowe zabicie z granatu na klasach aimer, al kaida i dezerter. 1/4 to przegięcie, siada bardzo często i jest to mega irytujące. Kolejny czynnik sprawiający, że rozgrywka robi się bardziej losowa niż skillowa.

Proponuję nerf do 1/6 albo (co uważam za lepsze) zmianę na stałe obrażenia + int. Da to większe pole do manewru w statystykach, w końcu zachęci to do rozwijania inteligencji. 

5. Mapa de_alexandra i strzelanie z respa do respa na początku rundy. 
Na eldorado jest zakaz skanów przez płot, bo za szybko się zabija, ale na tej mapie już można. 
Chcemy to wyrównać czy niech będzie jak jest? 

6. Klasa Chemik - Luis sobie po prostu ją zmienił i znerfił, bez żadnych konsultacji z graczami. Przecież ta klasa jest teraz niegrywalna. 1/7 na otrucie, które zada 5x3 obrażeń? Za czasów pandy długo walczyłem o jej balans i zostało to rozwalone w jeden sezon. 

Przywrócić 1/5 na otrucie i zwiększyć trucie do 5 uderzeń po 8 HP. + zmienić te bezużyteczne trutki naziemne na granat trujący/pułapki trujące takie jakie ma aktualnie myśliwy. 

Przecież żeby to trucie zadawało sensowne obrażenia, muszę poświęcić statystyki i dodać w inta, kosztem życia i wytrzymałości przez co jestem łatwym celem do zabicia.

Na razie tyle przychodzi mi do głowy. 

• Lubię to! 1
  • KAT 1
Opublikowano

Najlepiej dać wszystkim klasom 0 umiejętności tylko bronie i HP... Ludzie to jest cod mod jak chcecie bardziej skillem zabłysnąć idźcie na inne serwery np ffa only DD2. Zawsze jest jakiś czynnik losowy np granaty z 1/4. Co do 1/5 trutki uważam za mocne. Wojskowy z 1/6 oślepia prawie cały czas

Opublikowano

Odnosząc się do samego balansu, pomyślałbym o nerfie perków niektórych, z klasami może też, tylko nie patrząc na samo dmg, ale dodatkowe hp za fraga albo ilość hp wziąłbym pod uwagę też przy balansie, co do granatów 1/X to jest żart, że zwykłe klasy mają 1/4 na przykład, bo chyba żadna premka nie ma czegoś takiego nawet XD

Opublikowano (edytowane)

Na wszystkich codach jakich gralem a bylo ich wiele, wszystko wygladalo podobnie jak tutaj. COD ma to do siebie ze czesto sa sytuacje losowe i ma to swoj urok, gracze wiedza na jaki serwer wchodza. Dobry perk nie trafia sie tak samo co chwile, trzeba troche pozabijac zeby zdobyc cos grywalnego. Niektore klasy faktycznie mozna zmienic i moze dodac jakies ciekawe premki ? :P Ale co do tych perkow powinno zostac jak jest.

edit.

Ewentualnie mozna po prostu zmniejszyc % na drop takich platynek zeby byly naprawde rare, nie trzeba odrazu ich nerfic 

Edytowane przez effect
  • Właściciel
Opublikowano
14 godzin temu, Vezovi napisał(a):

1. Perk Mistrzowski scout - 1/1 to przegięcie, za łatwo się robi dla osoby z perkiem, a przeciwnikom współczuję. OP 

Jaką przyjemność grania ma przeciwny team? xd

Mistrzowski scout ma losową wartość od 1 do 3, nie stałą 1.

Znerfić platyny do stałych, dodatkowych 10 obrażeń
perk mocne ak tak samo

Platynowe naboje dostały nerfa, od teraz zamiast DMG 12/15 będą dawać 9/12, z czasem zobaczymy czy to nadal za dużo. 

Mocne AK zostały zmniejszone obrażenia do 10

3. Dalej to co napisał Yep. - Klasy z +dmg - usunąć z większości klas dodatkowe obrażenia, nawet tych P i SP. 
Zamiast tego widziałbym po prostu dodanie dodatkowych obrażeń ale od inteligencji. Przekieruje to cześć statystyk w inta, zamiast jak to zawsze bywa, maksowanie HP... 

Al-kaida +7 DMG z AK47 --> AK47 + dmg od int

Na każdym codzie występuje dodatkowe DMG w klasach, to normalne i bardzo często stosowane. Na przyszły sezon, tak jak napisałem w poprzedniej propozycji planujemy zmniejszyć dodatkowy DMG wbudowanych w klasach + częściej zastosować dmg + int dla różnorodności. 

15 godzin temu, Vezovi napisał(a):

. Szansa na natychmiastowe zabicie z granatu na klasach aimer, al kaida i dezerter. 1/4 to przegięcie, siada bardzo często i jest to mega irytujące. Kolejny czynnik sprawiający, że rozgrywka robi się bardziej losowa niż skillowa.

Aimer - zmieniono 1/4 z he na 1/5

Al-Kaida - zmieniono 1/4 z he na 1/5

Dezerter - zmieniono 1/4 z he na 1/5

15 godzin temu, Vezovi napisał(a):

Klasa Chemik - Luis sobie po prostu ją zmienił i znerfił, bez żadnych konsultacji z graczami. Przecież ta klasa jest teraz niegrywalna. 1/7 na otrucie, które zada 5x3 obrażeń? Za czasów pandy długo walczyłem o jej balans i zostało to rozwalone w jeden sezon. 

Zmieniliśmy szansę na otrucie z 1/7 na 1/6 oraz z 5 DMG na 8 DMG x5 przy zatruciu, będziemy obserwować klasę i sprawdzimy z czasem czy nie wymaga jeszcze zmian. 1/5 otrucie całkowicie odpada, nawet super premium KAT ma 1/8 na podpalenie i prawdopodobnie zostanie zmienione do 1/7 skoro zmiany weszły u chemika. 

• Lubię to! 3
  • Dzięki 1
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.