Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję napisać nowe balansowanie drużyn, bo aktualne się nie sprawdza.
Aktualne działa na podstawie statystyk z danej mapy, więc jest niedokładne.
Moja ostatnia gra skończyła się statami 13 dla ct i 1 dla tt.

Proponuję balansowanie na podstawie statystyk z rankingu, bądź czymś podobnym.
Myślę także, że największy problem z balansowaniem sprawiają lepsi gracze, więc najlepiej byłoby ich rozkładać po równo w drużynach.

• Lubię to! 1
  • Opiekun CS 1.6 CLASSIC
Opublikowano

Ogólnie dużo zależy od tego, jak grają gracze – często zdarza się, że zamiast pilnować bsów, CT bezmyślnie raszują i przez to nie wyrabiają się do paki.
Tak jak w przypadku TT - boją się gdziekolwiek wejść.
@ Admin CLASSIC Co myślicie?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Wydaje mi się, że balans powinien działać losowo, a przede wszystkim działać tak, aby graczy było równo w każdym teamie. 

Każdy gracz daną rundę rozgrywa indywidualnie, i zawsze jest tak, że po 3 czy 4 rundach "najlepszy" zostaje przeniesiony, gdzie nie zawsze zdaje to egzamin.

A zazwyczaj statystyki "najlepszego" gracza są dobre bo taka jest ekonomia po przegranych rundach i brak broni u przeciwników. 

• Lubię to! 2
Opublikowano
4 godziny temu, Uniwersalny Żołnierz napisał(a):

A zazwyczaj statystyki "najlepszego" gracza są dobre bo taka jest ekonomia po przegranych rundach i brak broni u przeciwników. 

Dlatego do balansowania powinny być brane statystyki ogólne gracza, czyli wszystkie rozegrane mapy, a nie tylko aktualne z jednej mapy.

• Użytkownik
Opublikowano
Godzinę temu, Playdoh napisał(a):

Dlatego do balansowania powinny być brane statystyki ogólne gracza, czyli wszystkie rozegrane mapy, a nie tylko aktualne z jednej mapy.

Niestety tak sie nie da, to jest cs z lat 2000 a nie nowa gierka, PTB jest zrobione jak jest i nie da sie tego poprawic napewno nie brac pod uwage wszystkich map, medali czy cokolwiek, PTB przenosi z czasem widzac staty danych graczy na danej mapie, i przenosi czesto najlepszych by wzmocnic druga druzyne, ewentualnie mozna by bylo to uwzglednic nie po 6-7 rundzie a po 2-3 i tyle :) ale z tego co ja widze to czesto przenosi po 2-3 rundzie o ile sie nie myle..kolejna rzecza jest roznica paru stalych ogarnietych graczy wzgledem tych nsow ktorzy ucza sie grac na serwerze , jak wiesz skok jest niesamowty miedzy randomami a nami czyli mozna powiedziec graczami z umiejetnosciami, i tylko tych zazwyczaj przenosi, rzadko kiedy tych slabszych..nie wiem jak inaczej lepiej ogarnac PTB jak mysle ze to juz jest max moc co moze zrobic dla naszej gry na serwerze :)

• Lubię to! 2
Opublikowano
Godzinę temu, KillinG_SprEE napisał(a):

PTB jest zrobione jak jest i nie da sie tego poprawic

Tu Cię zaskoczę, ale PTB to plugin, który można przerobić, można też napisać swój, tu nie ma nic trudnego, a balansowanie na podstawie chwilowych statystyk jest złe bo bardzo niedokładne.

• Opiekun CS 1.6 CLASSIC
Opublikowano (edytowane)

Naszła mnie jeszcze jedna myśl: na serwerze przydałoby się zablokować mimowolne przechodzenie do drugiej drużyny. Są gracze, którzy, będąc w przegrywającym zespole, po prostu przechodzą do wygrywającego teamu (wiadomo, chcą być w drużynie, która ma przewagę), przez co robi się jeszcze większa przewaga drużyny wygrywającej. 

Edytowane przez DOPE
  • Lubię to! 2
  • Użytkownik
Opublikowano
9 godzin temu, DOPE napisał(a):

Naszła mnie jeszcze jedna myśl: na serwerze przydałoby się zablokować mimowolne przechodzenie do drugiej drużyny. Są gracze, którzy, będąc w przegrywającym zespole, po prostu przechodzą do wygrywającego teamu (wiadomo, chcą być w drużynie, która ma przewagę), przez co robi się jeszcze większa przewaga drużyny wygrywającej. 

Można spróbować taka blokade założyć czemu nie :) mi to obojetne gdzie bede grał, czy tu czy tam, ale widze ze ostatnio ludzie sie czepiaja jak np jestem w team z żołnierzem czy narsilem, czy kims kto ogarnia..co do pisania na nowo PTB nie wiem jak to zrobić, aż takich umiejetnosci nie mam niestety.. :D I tez mysle ze ktos kto wrzucał PTB nie wiedział że beda 2 rodzaje graczy, tych z bardzo wysokimi umiejetnosciami oraz tych którzy sie ucza grac czy graja chwile i jeszcze ucza sie myszka celować :) nie wiem co by technik na to powiedział, bo napewno są osoby ktore maja pluginy w małym palcu jak my corsshair placement :d 

Opublikowano

Moje zdanie jest takie, że nie ma sensu robić rewolucji z powodu kilku graczy z większymi umiejętnościami niż inni.

Jak się tylko da to w miarę usprawnić balansowanie, aby graczy było cały czas równo po obu stronach. 

• Właściciel
Opublikowano

PTP od zawsze sprawdzało dane graczy z aktualnej mapy, nigdy nie było inaczej i nie będzie.

• Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.