Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich serdecznie piszę w sprawie propozycji serwera [COD 301]
Sprawa wygląda następująco. Boty? Czy nie są czymś pięknym... Zapełniają lukę serwerową oraz nie pochamowanym rush na wszystkie strony kręcąc się jak kołowrotek w dup.. Nie będę kończył. 

Jak większość graczy na serwerze lubi pograć w dawnego cod mod wraz z tym ulepszać swoją klasę oraz fajnie się bawić z innymi graczami.
Problem polega tutaj jednak taki boty, czy one są potrzebne komuś? Kiedyś grało się bez botów czy tak czy siak gracze później zapełniali serwer. Rozumiem jest możliwość dołączenia gracza i bot się wypycha, lecz to nie o to chodzi by serwer miał sloty w pół pełne lecz chęć dołączenia nowego gracza na serwer. 

Powody dla których boty są złe.
1. Admin ma trudniej rozróżnić cheatera ponieważ botowi skacze tak samo aim jak zwykłemu cheaterowi.
2. Cheater może dostosować swoje ruchy do typowego bot'a.
3. Boty przeszkadzają np w szybkim plancie gdy bot dostanie pakę. 
4. Gdy zaczyna się nowa runda boty wychodzą szybkim rush na środek mapy (przeważnie) i strzela jedna strona do drugiej robiąc nie potrzebny chaos a przeciwnik już znajduje się na respie nic nie słychać boty strzelają do siebie robiąc zeza i nie trafiając.
5. Poruszanie się botów na mapach jest tragedią "kupą" stojąc w jednym miejscu dając zwykłemu graczowi tak zwaną farmę i tak jest co każdej rundy jeżeli dana mapa się nie zmieni. 
6. Zdarzają  się takie sytuacje że bot na ułamek sekundy będąc plecami do nas odwróci się po czym dostajesz pestkę w głowę i odwraca się do swojej pozycji z powrotem oczywiście zanim się odwróci to już nie żyjesz...
7. Kolejna sprawa jest odnośnie strzelania botów na odległość to to już jest wgl chore. Na starcie respisz się po czym idziesz zabić jak najwięcej botów na środku mapy strzelające boty ślepe jak kury nie widzą nikogo oprócz siebie jedna i druga strona po czym trach dostajesz od bota kulkę w łeb który nawet nie patrzy na ciebie no ale strzelają w siebie.
8. Jeżeli masz ubranie wroga CT i zrespisz się w CT boty cię nie widzą nakładasz w tedy swój płacz niewidzialności którego nie masz ale dopiero jak strzelisz w wróga to cie zauważą chyba że patrzą w ziemie to już nie można strzelać dowoli każdego po kolei. To samo działa na odwrót TT jako CT... 
9. Nowi gracze (i tu pojawia się problem popatrzę na swój przykład) Jestem starym graczem wyjadaczem z dawnego cs 1.6 gdy jeszcze to wszystko działało jakoś z 7 lat temu odszedłem od cs 1.6 i zacząłem gracz w co innego. Dawniej takich rzeczy nie było by boty wypełniały serwer (mimo tego gdy nowy gracz wejdzie i bota wywala to jest bezsensu) dla tego że gracze bardziej rywalizowali między sobą, rozmawiając wygłupiając się itp... Głównie była to bardzo fajna atmosfera serwer nabierał własnego znaczenia i stylu rozgrywki. Kolejna sprawa jest taka gdy nowy gracz wchodzi na serwer zastanawia się czy to gracz? Czy bot po czym patrzy i mówi nosz kurczaczki no serwer z botami wychodzę (ja tak miałem w swoim przypadku dopiero odświeżyłem serwer gdy było ponad 28 graczy dla tego by nie było tych botów. Lecz i tak były...)
10. Pamiętam jak dzisiaj stare COD MOD z 2009-2014  jak powstawały i gdy wszedłeś na taki serwer nie było botów to gracze generowali popyt na serwer czy fajnie się gra (a było mega!) wszyscy rozmawiali śmiali się pili piweczko lub inne rzeczy i nie było sytuacji gdzie był by bot.  Jeżeli się respiłeś musiałeś uważać na każdy zakamarek na mapie czy to za beczką w ciemnym kącie czy gdzie indziej bo mógł by być tam gracz i czekać na fraga aż sam przyjdzie nie tracąc życia. 

Powody dla których boty są dobre?
No nie będę tutaj się pisał zbyt dużo lecz
1. Sztuczny tłum (Odpychający ale no jest, na liście serwerów pod względem graczy unosi się niczym pierd na wietrze)
2. Fragi dla gracza
3. Szybsze wbicie levela
4. Szybsze ukończenie misji i zdobywania darmowego expa 
5. No git bot w sumie jeszcze trzeba im vip'a dać i będzie cacy w tedy nowi gracze na pewno nie będą wiedzieć że to bot przecie ma VIPA

Propozycje myślę że podałem dokładne.
Przepraszam za dobór słów do swoich zdań ale to dla mnie troszkę śmieszne (jest to moja opinia)
Jeżeli kogoś uraziłem takim pisaniem z góry przepraszam. 

• Haha 1
  • Właściciel
Opublikowano

Nie możemy porównać roku 2009 do obecnej sytuacji. W tamtych czasach nie było CS:GO/CS2, a społeczność CS 1.6 była na tyle rozbudowana, że serwery typu COD cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Obecnie zostały tylko dwa serwery COD, które w miarę dobrze prosperują, a jednym z nich jest nasz. Oczywiście na obu serwerach są obecne boty, jednak nie zostały one dodane bez przyczyny. Serwery COD powoli zbliżają się do wyginięcia – pozostała jedynie garstka tych, które faktycznie przyciągają graczy. Nawet gdy nasz obecny serwer COD przeżywał swoje najlepsze chwile, wyłączyliśmy boty na próbę. W ciągu trzech dni pojawiły się prośby od graczy, by je przywrócić, ponieważ bez nich serwer szybko tracił na dynamice. Nie twierdzę, że teraz COD ma małą aktywność, bo wciąż gra na nim sporo osób, jednak nie jest to już ta sama skala, co kiedyś. To po prostu inne czasy i inna rzeczywistość. 

Podsumowując, boty pozostaną na serwerze. Jeśli aktywność na serwerze COD znacząco wzrośnie, rozważymy stopniową redukcję liczby botów, tak aby pojawiały się coraz rzadziej już przy mniejszej liczbie graczy. 

• Lubię to! 2
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.