Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Inwestor
Opublikowano

Witam. W temacie "skoczka" zrobiło się ostatnio dość gorąco. Mimo wszystko coś tam ruszyło, ale moim zdaniem blokada na autoBH - 10 sekund na początku rundy to lekka przesada. To pierwszy raz, kiedy się z tym spotykam. Taki ruch zdecydowanie odbiera klasie jej charakterystyczny feeling. Uważam, że powinna mieć jakąś umiejętność dostępną od samego początku jej używania, jak to miało miejsce wcześniej i w zasadzie od zawsze, bo większości klas ze sporą kondycją moim zdaniem też umożliwia szybkie dotarcie na spawn przeciwnika. Lepszym rozwiązaniem wydaje się być ograniczenie prędkości, by nie przekroczyć jakiegoś konkretnego vmax powiedzmy do tego 1k lub trochę mniej, co miałoby większy sens z punktu widzenia balansu, zwłaszcza w porównaniu do innych klas. Wiem, że była na to jakaś komenda. Co do pozostałych nerf, takich jak ograniczenie skoku na vipie oraz zmiany w MAC, uważam, że są w porządku, choć osobiście lekko poprawił bym na te +5. Jednak pozostawiam to do dalszego przemyślenia.

Opublikowano (edytowane)

Nie jest przesadą po prostu skończyło sie dojeżdżanie zza pleców w 3-5s od startu rundy i okrążanie mapy 50 tys razy. Po tej zmianie odrazu zaczęło się przyjemniej grać a 10s to nie jest jakoś dużo moim zdaniem 

Edytowane przez kochamcie
  • Inwestor
Opublikowano
W dniu 26.02.2025 o 17:57, kochamcie napisał(a):

Nie jest przesadą po prostu skończyło sie dojeżdżanie zza pleców w 3-5s od startu rundy i okrążanie mapy 50 tys razy. Po tej zmianie odrazu zaczęło się przyjemniej grać a 10s to nie jest jakoś dużo moim zdaniem 

Nie wiem czy przeczytałeś do końca moją wypowiedź, ale mi chodzi właśnie o zbalansowanie tego. Żeby jednak ta prędkość vmaxa była nieco mniejsza, nie przekraczając jakiegoś dużego vmaxa (chociaż moim zdaniem jak na zakrętach zwalnia to i tak jednak nie jest to coś mocnego, bo trzeba to nadrabiać) tak, żeby przeciwnik mógł trafić jakoś skoczka, ale też chodzi o to żeby był jakiś dobry feeling. Po 10 sek oczekiwania, gość nawet jak wyczeka gdzieś na respie, to w dalszym ciągu może okrążać 50 tys razy mapę, bo prędkość jest ta sama. Dużo lepszym pomysłem byłoby użycie umiejętności po 5 sek i nieco zmniejszyć tą prędkość. Jak się gra np innymi klasami na użycie danej umiejętności (rakiety, pioruny, miny, moduły) powiedzmy 5 sek jest adekwatne to dla skoczka 5 sek też byłoby adekwatne. 10 sek to jest moim zdaniem za długo i niektórzy wrogowie w tym czasie mogą pojawić się na respie i gracz jak się gdzieś nie skampi to nie użyje tej umiejętności, więc bardziej chodzi o to żeby gracze się nie zniechęcali, że na daną umiejętność trzeba długo czekać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.