Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na końcu znajduje się skrót dla ciekawskich leni.

Ogólnie widziałem, że było parę tematów z botami, z których idzie wyciągnąć wniosek, iż są one irytujące dla wielu graczy. Poza tymi tematami, na serwerze również zaobserwowałem podobną tendencję (negatywne podejście do nich). Z tego też powodu, wychodzę z propozycją ich całkowitego usunięcia.

Dla mnie są one denerwujące ze względu na bardzo nienaturalny movement, który powoduje momentami ogromne problemy w ich trafieniu oraz fakt, iż widzą one przez smoke'i, co generuje sytuacje, gdzie gracz stojący za smoke'iem, przy czym nie wydaje on żadnych dźwięków, następnie ginie od bota przez tego smoke'a, co w mojej skromnej opinii nie powinno mieć miejsca. Ogólnie nie są one jakieś mocne aimowo, jednakże czasem potrafią dać naprawdę mocną głowę, co może podnieść ciśnienie. Przykładowa sytuacja: bot kręci statystyki 2/15 i nagle otrzymuje się od takiego delikwenta one tapa w biegu.

Dodatkowo ważnym aspektem do rozpatrzenia jest sytuacja, w której 1/3 (lub więcej; nawet blisko połowa) serwera to są boty. Jest to w moim odczuciu niepotrzebne i jak już by miały zostać, to ich liczba powinna zostać zmniejszona. Pewnego razu byłem świadkiem, gdzie na serwerze było zajętych niecałe 20 slotów, a 7 z nich to były boty znajdujące się w jednej drużynie. Świetnie się pewnie grało takim osobom, jak po śmierci oglądali pov bota, nie mogąc go przejąć (można zawładnąć tylko jednym botem na rundę) oraz drugiej drużynie, gdzie mierzyli się z nimi i musieli jakiś niedobitków po respie tt szukać. Wtedy zdecydowanie brakło balansu drużyn oraz znajdowało się za dużo botów na serwerze.

Podsumowując, dochodzę do konkluzji, iż boty sprawiają więcej problemów, niż jest z nich pożytku. Z łatwością przychodzi wymienienie tego, w czym one przeszkadzają, a swego rodzaju wyzwaniem jest odnalezienie ich zalet. Dają "drugą szansę" i ... i nic więcej. A nawet to kolejne życie jest specyficzne, bo chyba się statystyki nie liczą dla gracza podczas gry botem (przynajmniej w tabeli ze statystykami z bieżącej mapy).

Tak trochę poza tematem rzucę luźną propozycję, do debaty. Natomiast chodzi o zniesienie ograniczenia na spadochronie. Jest to dosyć irytujące, gdy nagle staje się bez powodu w miejscu. Rozumiem kwestię, iż ma to zapobiec nadmiernemu lataniu na nim, jednakże nie jest on przesadnie zrobiony, jak się to potrafi zdarzyć i wcale się jakoś dużo prędkości na nim nie nabiera, a obecny stan utrudnia w pewnym stopniu rozgrywkę. Na przykład nie można skręcić w lewo lub prawo (a czasami nawet polecieć prosto), bo stanie się momentalnie w miejscu. Ogólnie są zablokowane sgj'y, więc nawet s-vip nie jest wstanie jakoś mocno wykorzystać spadochron, co myślę że również można wziąć pod uwagę.

W skrócie:
1 akapit - wstęp, proponuję usunięcie botów
2 akapit - główne powody: nienaturalny movement, widzenie przez smoke'i
3 akapit - za duża ilość botów na serwerze, nawet blisko połowa slotów
4 akapit -  podsumowanie, mało zalet, a dużo wad botów
5 akapit - sugestia usunięcia limitu prędkości na spadochronie

Opublikowano (edytowane)

Jestem za usunięciem botow ale limit na spadochronie lepiej żeby dostał 

Edytowane przez rychu.
  • Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano

Limit w spadochronie odpada, od początku serwera jest taki i w tej kwestii nie będziemy nic zmieniać. Sprawa botów była powtarzana milion razy i definitywnie zostają. 

Cały serwer jest w botach? chyba z rana bo aktualnie wygląda to tak, nie ma ani jednego bota.

Spoiler

image.png

Statystyki z botów

• Dla jasności, jest ich dokładnie 7.
  • Gdy na serwerze znajduje się 25 osób łącznie z botami, każde kolejne wejścia gracza redukuje bota, i tak aż do 0.
  • Boty można przejąć.
  • Celują stricte w ciało, jeżeli nie potraficie zabić bota to w takim razie nie wiem co jest z wami. Zostało to zrobione celowo aby boty nie były brane w jakikolwiek sposób pod rywalizacje, a jedynie szybsze zapełnienie serwera.
  • Nawiązując do punktu poprzedniego, dzięki nim serwer szybciej zapełnia się z rana ja i również trzyma do późnych godzin graczy.

Nie widzę, żadnego porządnego argumentu aby zostały one usunięte, a z pewnością nawet gdyby coś konkretnego się znalazło, więcej jest z nich plusów niż minusów. 

• Lubię to! 3
  • KAT 1
  • Uwielbiam 1
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została odrzucona!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.