Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do zaoferowania trochę propozycji itp. Przepraszam, trochę się rozpisałem i będzie trochę czytania dla Was :D

1. Mapy

Dodanie / usunięcie map, ale to napisałem już w tym temacie:

Proponuję również zmienić liczbę graczy potrzebnych do danych map. Trochę to chyba dziwne, że taki long i dust2x2 mają liczbę 1 8, a przecież jedna się teoretycznie większa 2x od drugiej. I nie chodzi mi tylko o te 2 mapy, tylko o inne też. Powiedzmy, że przy 14 czy tam 16 graczy robi się czasami tragedia, małych map nie można nominować, tych większych jakoś niechętnie wtedy się gra. Można by niektóre średnie mapy zmienić ten limit np. na 6 16, czy jak tam będzie najlepiej.

2. Vip

W pierwszej rundzie mapy, czy po wejściu na serwer nie działają 2 skoki u vipa, jest tylko jeden. Nie wiem, czy to tak zamierzone, czy jakiś błąd :D

I taka luźna propozycja, aby dodać Super Vipa (oczywiście droższego od zwykłego). Miałby on np. lepszy noż (+10 do statystyk zamiast +4), dostęp do perków premium itd. I tutaj właśnie dodanie tych perków premium, nie wiem czy one nie będą wtedy jakoś kolidować z normalnymi perkami np. rynek, wymiana perków itd. Więc to taka właśnie luźna propozycja :D Jakby to miało przejść, to mogę również zaproponować te perki premium. Przykładowy perk premium: Betonowe ciało - Po aktywacji przez 2-3s otrzymujesz obrazenia jedynie od strzalow w glowe. A perk premium mógłby zostać zmieniony na: Betonowe ciało (Premium) - Po aktywacji przez 4-6s otrzymujesz obrazenia jedynie od strzalow w glowe. Oczywiście nie tylko pozmieniane aktualne perki, ale również dodanie nowych ;)

3. Misje

Proponuję dodać jakiś dźwięk, czy napis HUD przy skończonej misji. Już nie raz tak miałem, że misja dawno skończona, a ja nie zauważyłem, bo w zwykłym czacie to info jakoś nie zawsze jest zauważalne. Może ja tylko jestem jakiś ślepy, a inni gracze nie mają z tym problemu, nie wiem.

Podczas robienia misji na zadanie dmg, nie dodaje chyba dmg zadanych po śmierci. Powiedzmy, że zginąłem, ale zdążyłem rzucić granat i on zadał obrażenia. Z tego co zauważyłem, to nie dodaje tego do misji, ale też nie jestem tego w 100% pewny.

4. Klan

Można by zmienić, żeby mieć podgląd (i ewentualnie odrzucać) do podań do klanu, jeśli mamy max liczbę osób na dany moment. Podania, które i tak chcemy odrzucić, nie wisiały by tak. Również w sytuacji, gdy mamy powiedzmy ludzi 7/7 i mamy podanie do klanu, myślimy czy rozbudować teraz miejsce w klanie czy coś innego. Jeśli mielibyśmy dostęp, kto napisał prośbę do klanu, to pomogło by to w wyborze :D

Proponuję zmienić HP w klanie. Aktualnie można mieć max +10hp przy 10 poziomie, czyli +1hp do każdego poziomu. Proponuję na zmianę na 1 2 4 7 11 16 20. Oczywiście można zwiększyć liczbę honoru potrzebnego do kolejnego poziomu.

Podczas akceptacji wojny, wyskoczyło info na czacie "Twój klan rozpoczal wojne z klanem BULA I SPOLA...". Mój klan to BULA I SPOLA, czyli według tej informacji rozpocząłem wojnę z samym sobą :D Screen poniżej:

20250121234403_1.thumb.jpg.33bfb46b93aac64e7d545d7361ccb056.jpg

Zmiana układu w zakładce umiejętności. Jest 6 umiejętności, które są rozpisane na 2 strony... Więc proszę, aby te wszystkie umiejętności były tylko na jednej stronie. Poniżej screeny, jak to teraz wygląda.

20250122122904_1.thumb.jpg.2eb969eda13229153d9688f3899b1df6.jpg

20250122122908_1.thumb.jpg.28335af17a5a85c780836243d693a7f0.jpg

5.  Honor

Proponuję, by honor dla top3 na koniec mapy był liczony dopiero, gdy mapa była grana min. 10 minut. Dlaczego? Czasami po zmianie na gorszą mapę, gracze od razu piszą rtv. Trochę to chyba mało sprawiedliwe, że daje wtedy honor tak samo, jak przy graniu pełnej mapy.

Ostatnio miałem sytuację, że z innym graczem na koniec mapy mieliśmy tyle samo zabójstw, ale ja miałem więcej zgonów. I to ja dostałem top 1, a on top2. Więc chyba do tego honoru na koniec mapy powinno też brać pod uwagę zgony, przy takiej samej liczbie zabójstw ;)

6. Wyjście 0

Padła już kiedyś taka propozycja, aby we wszystkich menu wyjście było pod "0". Bez żadnego tam szukania, czy tym razem to jest 5, 8 czy 9. Poniżej lista, gdzie udało mi się znaleźć takie smaczki do naprawy.

Lista klanów

20250122122932_1.thumb.jpg.71b556add3404934c1ee371356c73cc5.jpg

Menu wymiany

20250122123906_1.thumb.jpg.51838c66d2d73cc2430045e1c1f6e594.jpg

Menu bindow (2 strona)

20250122123940_1.thumb.jpg.f88287dcdd43063a5363a85c3cab46df.jpg

Przydziel punkty

20250122125532_1.thumb.jpg.fddd8e789fbc114662f4e57cee8b45c8.jpg

Zarządzanie kontem (logowanie) (I literówka Zarzadanie :D )

20250122184514_1.thumb.jpg.f2a42f58fd85b626c5ddcdf3626fdcdf.jpg

Menu bonusów (przy zmianie na 1 stronę (jak opisałem w punkcie o klanie))

20250122122904_1.thumb.jpg.2eb969eda13229153d9688f3899b1df6.jpg

7. Inne

Gdy zostaniemy podpaleni, zabici i zrespimy się po śmierci, to podpalenie nadal trwa.

W /menu pod zakładką Skriny (/skriny) nie przekierowuje nas nigdzie.

Gdy na początku rundy granaty są jeszcze zablokowane i trzymamy granat w ręce już odbezpieczonego (nie możemy go jeszcze rzucić, bo jest blokada) i zginiemy, to granat wybucha pod nami.

Była również propozycja już kiedyś, żeby po wpisaniu "timeleft" wszystkich pokazywało czas do końca mapy, a nie tylko temu kto wpisuję. Zmieńcie to ;)

Wczoraj wieczorem (23.01.25 22:21) miałem dziwną sytuację. Po wejściu na serwer, miałem zmieniony nick na innego gracza. Ponowne wejście nic nie dawało. Dopiero zmiana mapy pomogła. Trochę też dziwne, bo ten gracz również pisał odwołanie od bana.

Poniżej również wstawiam screeny ten sytuacji.

20250123222051_1.thumb.jpg.4abb9ff72a58c4cdd86d0e9f3a52cd1a.jpg

20250123222110_1.thumb.jpg.540dc09f91db8ab5fffa331cedcb6597.jpg

• Uwielbiam 1
Opublikowano

Nie mogę edytować, więc piszę nowy post.

Do pkt 6, znalazłem jeszcze miejsce, gdzie wyjście nie jest pod "0". Po wybraniu skina w menu /skiny.

20250125173321_1.thumb.jpg.a3fb7d248d915ec1673b4116bf7d6c66.jpg

I jeszcze dzisiaj (26.01.2025 11:50) znowu miałem taki przypadek, jak przy wonzy. Wchodzę na serwer, a tam automatycznie zmieniony nick na innego gracza. I ponownie wyjście i wejście nic nie daję.

20250126115000_1.thumb.jpg.0bc1b72c594b2a59cd80bdf39c8afc94.jpg

Opublikowano (edytowane)

Siemanko, mógłbyś wyjaśnić bardziej o co chodzi z tym Nickiem, Bo miałem podobną sytuacje.

Jeśli wydaję się tobie podejrzany, równie dobrze możesz zgłosić to do Administracji i masz u@.

Jak mówiłem już kiedyś , można mnie zbanować, wstawię pov demko, ssy, to co będzie trzeba.

A co do zmienionego nicku, również mój nick się zmienił, jakbym wszedł na kogoś konto. To było dziwne.

Co do mojego odwołania od bana w CS2 , to jest to ban o którym nie miałem pojęcia, dowiedziałem się o tym nie dawno jak zainstalowałem cs2 na nowo,

+rep za propozycję.

Edytowane przez w0nzy
  • Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Opiekun CS 1.6 COD 301
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, w0nzy napisał(a):

Siemanko, mógłbyś wyjaśnić bardziej o co chodzi z tym Nickiem, Bo miałem podobną sytuacje.

Też mi się to kilkukrotnie przydarzyło, jakiś bug gdzieś zapewnie powstał. U mnie wystarczy wejść jeszcze raz na serwer. 

9 godzin temu, bulkazm napisał(a):

Nie mogę edytować, więc piszę nowy post.

Do pkt 6, znalazłem jeszcze miejsce, gdzie wyjście nie jest pod "0". Po wybraniu skina w menu /skiny.

20250125173321_1.thumb.jpg.a3fb7d248d915ec1673b4116bf7d6c66.jpg

I jeszcze dzisiaj (26.01.2025 11:50) znowu miałem taki przypadek, jak przy wonzy. Wchodzę na serwer, a tam automatycznie zmieniony nick na innego gracza. I ponownie wyjście i wejście nic nie daję.

20250126115000_1.thumb.jpg.0bc1b72c594b2a59cd80bdf39c8afc94.jpg

O tym już było pisane, że nie jest to tyle błąd co po prostu ilość zapisów w danym menu. Jeśli jest tylko 5 to wyjście będzie pod 6 itd.

Co do pkt 2 o VIPA na nie. Wystarczająco według mnie jest bonusów z VIPA a robić dodatkowo svip może odstraszyć następnych nowych graczy bo byłby duży przeskok między zwykłym a svipem

Nr3. Napis HUD jak najbardziej zamiast czatu lub jedno i drugie i moze jakiś krótki dźwięk ukończenia. Coś jak w nagrodzie tylko nie całego kawałka a krótki sygnał by się przydał 

Edytowane przez kolin
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Co do nicku to czasami sie tak zdarzyło rownież i mi,

Co do perków na vipa to jestem na nie, ponieważ to zaduża przewaga dla osób ktore to wykupią a moim zdaniem mniej wiecej teraz kazdy ma rowne szanse, zabużyło by to balans.

Dźwięki po zakończeniu misji mogły by sie przydać.

• 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano
  • Mapy zostały zaktualizowane przy resecie, dodaliśmy kilka nowych oraz usunęliśmy najmniej grywalne.
  • Ładowanie VIP-a celowo ustawiliśmy od drugiej rundy. Jeśli chodzi o dodatkowe perki premium, nie ma takiej możliwości i raczej nigdy ich nie wprowadzimy.
  • Misje wyświetlają się w HUD, dlatego nie planujemy dodawać dodatkowych komunikatów dźwiękowych czy tekstowych. Nie są one kluczowym elementem rozgrywki i nie są ukończone w kilka sekund, więc wystarczy zerknąć na HUD co jakiś czas, aby sprawdzić postęp.
  • Większe i mniejsze zmiany w klanach pojawią się w następnym resecie. Planujemy dodać nowe umiejętności, misje oraz zwiększyć punkty za ulepszenia klanu. Na ten moment naprawiliśmy komunikat o rozpoczęciu wojny z przeciwnikiem.
  • Pojawiła się propozycja ujednolicenia menu i dodania tego samego przycisku do następnej strony oraz wyjścia. Pamiętamy o tym, jednak priorytetem są inne zmiany, dlatego temat został odłożony na później. Menu w klanach pozostaje rozłożone na dwie strony ze względu na limit znaków, przez co fizycznie nie da się umieścić wszystkich opcji w jednym oknie.

Pozostałe propozycje oraz zgłoszone błędy zostały naprawione lub są w trakcie realizacji.

• Podpalenie, otrucie oraz inne efekty czasowe nie przenoszą się po odrodzeniu przy użyciu klasy lub perka.
  • Klasy posiadające granat, na przykład Dezerter, otrzymały pięciosekundowy cooldown na jego otrzymanie po odrodzeniu.
  • Timeleft został zmieniony, po wpisaniu komendy przez dowolnego gracza informacja wyświetla się wszystkim.
  • Skiny w menu działają poprawnie i zawierają przekierowanie.
  • W sprawie błędu dotyczącego logowania lub zmiany nicku prosimy o więcej informacji, jeśli sytuacja ponownie się pojawi, prosimy o zgłoszenie na forum.

• Dzięki 1
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.