Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Całkowicie do poprawy system rankingowy, jak wiemy cs 1.6 polega na przyjemnym spędzaniu czasu oraz rywalizacji między graczami, a nie do farmienia fragów na siłę i zdobywania bezsensownych punktów, które mają świadczyć o tym jak dobry jesteś, to nie Metin2 tylko Counter Strike. Proponuję powrót do starego systemu rankingowego który również opierał się na tym, że gracze ostatecznie musieli poświęcić swój czas aby być w topce ale także być po prostu dobrymi graczami, a nie tak jak teraz, że ludzie z k/d ponad 2 plasują się na niskich pozycjach w rankingu a ktoś kto ma k/d 0.7 ma top3, przecież to absurd sam w sobie, jak ktoś z ujemnymi statystykami może być tak wysoko. Stary system był dużo lepszy jeżeli nie da się go wprowadzić ze względu na boty proponuje ich wycofanie ponieważ i tak są zbędne gdyż serwer po godzinie 15/16 dobije już do ponad 20/25 graczy online. Jeżeli nie przez to został on zmieniony chciałbym wiedzieć chociaż dlaczego mamy bezsensownie farmić kille i topka ma nic nie znaczyć.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Donator
Opublikowano

kiedyś czytałem, że to nowy ranking który będzie super, i kwiesra przyzwyczajenia czy coś takiego 

tyle czasu jest, i dalej gracze nie są przyzwyczajeni, więc chyba nie podpasowalo nam(graczom) i również jestem za tym, żeby powrócić do starego rankingu, bo mają rację z tym, że ktoś świeci w topce z kd poniżej 1 np.

bycie w topce, to teraz nie kwiesta skilla, tylko farmienia po nocach, co jest równoznaczne ze można sobie wyexpic nocami nagrody ;]

mój głos na to, żeby przywrócić wcześniejszy system rankingu

• Lubię to! 1
Opublikowano

Jak najbardziej jestem za przywróceniem starego systemu top 15  na wszystkich naszych serwerach z 1.6. 

• Lubię to! 2
  • Donator
Opublikowano

Popieram zdanie kolegów wyżej. Ranking graczy top10 powinien bazować na ich umiejętnościach a nie na ilości przegranych godzin. Można rzec, że teraz serwer posiada motto "zabijaj ile wlezie ale giń jeszcze więcej bo to bez znaczenia". Jak najbardziej stary system rankingowy powinien powrócić bo ten aktualny to jest wielki śmiech na sali.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tak jak koledzy u góry, ten ranking jest fatalny powrót do starego typowo top15 byłby najlepszy.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ten ranking to ukłon w stronę słabszych graczy, którzy chca sobie zboostować ego i po nocach siedzą tryhardując na boty 

Wróciłem do grania w 1.6 po kilku latach i się zdziwiłem, że są jakoś inaczej wyglądające rakingi i tyle botów jak wszyscy wyżej też jestem za powrotem starego klasycznego top15 

• Lubię to! 1
  • Właściciel
Opublikowano

Aktualnie działa punktacja "elo", a z racji tego że nie jest odejmowana bo x czasu temu było to zmieniane, sytuacja wygląda jak wygląda. Jeżeli od początku do końca stosowane byłby punkty dodatnie i ujemne, ranking wyglądałby dużo inaczej. Możemy spróbować i zmienić sortowanie po KD'a, powiedzmy okres próbny miesiąc czy dwa. Jeżeli ranking będzie lepiej funkcjonował, zostawimy to na stałe. Dla pewności poczekam jeszcze na kilka wypowiedzi, być może znajdzie jakaś propozycja, bądź uwaga, która pomoże  poprawić ranking. 

• Junior Admin
Opublikowano

Uwzględniając wszelkie za i przeciw w sprawie rankingu na serwerze, chciałbym poznać opinie większej ilości graczy, aby móc zrobić ranking, który każdemu będzie odpowiadał. Nie ukrywam również, że każdy aspekt rozgrywki nawet taki jak rozbrajanie/podkładanie bomby jest równie istotny, co zabijanie przeciwników. 
Myślę, że złotym środkiem będzie zmniejszenie ilość punktów za rozbrajanie i podkładanie bomby oraz sortowanie topki po KD’a, tak jak wspomniał @ Dudnes

@ Użytkownik @ Kobieta @ Admin ONLY DD2 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Nie znam się ale sie wypowiem. Jeżeli ktoś ukręci jeden mecz 15/3 będzie miał kd 5.0 zostanie top1 a osoba która będzie grała 100 meczy w miesiącu osiągnie co najwyżej 2.5kd więc nie ma szans na podjazd do 5.0.
Jeżeli chcecie poprawiać ranking powinien być sortowany po ratingu dzielonym na czas na serwerze. np 50 000pkt/ 80h= 625PKT rankingu a inny gracz osiągnie np 10 000pkt/10h=1000pkt rankingu. Czyli lepszy jest gracz z mniejszą iloscią punktów ponieważ zajeło mu mniej czasu na zdobycie danej ilosci niż temu co ma jej więcej. Mam nadzieję że jasno to opisałem. Również za każdą śmierć powinny być odejmowane punkty za 1 killa. Plant czy def są ważne natomiast jest to kolejny aspekt który jest dosyć łatwo farmić. więc można by go całkowicie pominąć w punktacji.
Piszę ten kom jako "nolife" z top 1 na losowych supermocach pomimo nie bycia najlepszym na serwerze. Znam dużo lepszych graczy którym nie uda się mnie dogonić w tym miesiącu z powodu na to ile poswięcają czasu na gre.

https://imgur.com/a/2RcC8Ks

• Dzięki 1
Opublikowano
Godzinę temu, Wr3dnyy napisał(a):

Uwzględniając wszelkie za i przeciw w sprawie rankingu na serwerze, chciałbym poznać opinie większej ilości graczy, aby móc zrobić ranking, który każdemu będzie odpowiadał. Nie ukrywam również, że każdy aspekt rozgrywki nawet taki jak rozbrajanie/podkładanie bomby jest równie istotny, co zabijanie przeciwników. 
Myślę, że złotym środkiem będzie zmniejszenie ilość punktów za rozbrajanie i podkładanie bomby oraz sortowanie topki po KD’a, tak jak wspomniał @ Dudnes

@ Użytkownik @ Kobieta @ Admin ONLY DD2 

Sortowanie topki względem k/d to totalna głupota. Wystarczy typ który wykręci 200 fragów i załóżmy 30 zgonów i przestanie grać na danym serwerze. To co ma powiedzieć wtedy druga osoba która będzie miała 1000 czy 2000 fragów ale gorsze k/d skutkujące systematycznym graniem. Zostawić ranking jaki jest ja bym nic nie zmieniał ewentualnie mniejsze punkty za bombę, rozbrajanie itp. 

• Dzięki 1
  • Donator
Opublikowano

Wpadł człowiek na pewien pomysł lecz ciężko będzie to rozpisać tak aby każdy zrozumiał o co mi chodzi więc z góry proszę wybaczyć, postaram się jak mogę!

Sam system rankingowy bazujący na "elo" nie jest złym pomysłem, jest to kwestia dokładniejszego balansu aby jednak osoby skillowe mogły się wyróżnić na tle innych graczy. Same top15 jest po to aby wyłaniać tych najbardziej uzdolnionych a nie tych najwięcej grających, nie w tym rzecz przecież prawda?

Teraz gracze dostają stałe punkty za wygrywanie rundy, zabijanie czy to w ciało czy to w głowę bądź za bombę. Co gdyby zamienić punkty przyznawanie po każdej poszczególnej sytuacji w jeden ogół, który będzie się podsumowywał na zakończeniu mapy lecz z troszkę innym systemem liczenia?

Polećmy lekką matematyką - mamy gracza, który wykręci statystyki 20/10 oraz wygra przykładowo 8 rund, każda wygrana runda będzie liczyła się za 2 punkty a samo KD z całej mapy będzie mnożone x10. 

20:10 = 2kd                    2x10+2x8 (ilość rund)=36   

Daje nam to wynik 36 punktów, które będą przyznawane takiemu graczowi po zakończeniu rundy. Wiadomo - inne KD, inna ilość wygranych rund to będą przyznawane różnorodne ilości punktów. Jak i również trzeba pamiętać o lekkim bonusiku w postaci dodatkowych punktów za położenie/rozbrojenie bomby.

Pomoże nam to w "pchnięciu" do góry graczy, którzy będą wyróżniali się swoimi umiejętnościami kręcąc przy tym fajne statystyki. Może się to wydawać zbyt mocnym "boostem" lecz uwierzcie, że w praktyce to tak nie wygląda. W takiej sytuacji gracze lepsi będą mogli wspiąć się w wyżyny rankingu, jak i gracze słabsi będą mieli możliwości zdobywania punktów. Jak załączyłem poniżej na szybko zrobiony przykład w notatniku to widać, że ta różnica punktów wcale nie jest taka spora ale jednak widoczna na tyle aby odróżnić tego "lepszego" i go wynagrodzić.

image.png.d3cadfd76569d56c8927db02d9f6f138.png

• Opiekun CS 1.6
Opublikowano

Topka według punktów nie jest zła, natomiast uważam, że włącznie ujemnych punktów za zgony i przegrane rundy rozwiązałoby sprawę, bo wtedy ranking miałby większy sens. Nie widzę potrzeby kombinowania jak np. kolega wyżej proponuje.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Jeśli system punktowy brałby pod uwagę również wygrane i przegrane mecze, wtedy ludzie skupialiby się na celach mapy i fragach.

Przykładowo: Mape wygrywa TT, więc wszyscy po stronie TT otrzymują punkty za fragi x2 (podkładanie bomby liczyłoby się za 1 frag). CT za to miłoby liczone punkty x1 (rozbrojenie bomby to 1 frag). 

Wtedy nie musiałoby się liczyć KDA tylko rzeczywisty skill (ilość zabójstw) i wkład w wygrywanie meczów. 

Dodatkowo liczenie HS x2 według mnie psuje tabele, bo jedna osoba może być top fragującym tylko dlatego, że ciągle HSuje, Mimo że rzeczywiście zabije mniej osób. 

Edytowane przez GODsBESTCARD
  • Właściciel
Opublikowano

Podjęliśmy decyzję, że system rankingowy dalej będzie działać na zasadzie punktów "elo", z tym że dodamy także ujemne aby to miało większy sens. Zmiany zostaną wprowadzone w nocy na każdy serwer CS 1.6, punktacja będzie prezentować się następująco;

Kill + 4 pkt
KILL HS + 6 pkt
DEATH - 8 pkt
BOMB / DEFUSE + 8 pkt
WIN ROUND + 3 pkt

• Lubię to! 5
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 2
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.