Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej. Chciałbym jeszcze poruszyć kontrowersyjny temat odnośnie klasy komandor. Tu chyba krótko tak jak prowdziliśmy burzę mózgów z graczami na serwerze. 

Mogłoby się wydawać, że komandor jest OP natomiast klasa z AWP 1/1 po prostu musi być na CoD modzie!

Przynajmniej dla mnie taki CoD bez tej klasy to po prostu lipa.

Rozchodzi się o to, że AWP robi z niego killera z daleka, natomiast TMP pomaga przetrwać z bliska i propozycja z serwera poszła nt zabrania mu tej broni i pozostawiania go po prostu z deaglem.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. 

- james0v :)

Edytowane przez _Chmura
  • Lubię to! 4
Opublikowano (edytowane)

+1

Na serwerze wiecznie ktoś narzeka na tę klasę, a jak założy się temat o niej to wszystko nagle jest ok, nie potrzeba nerfa.

Już o tym pisałem, ale się powtórzę, bo naprawdę psuje to rozgrywkę. 

Jak widzę Komandora na serwerze to serio odechciewa się wchodzić. 

Prawda jest taka, że problemem są skoki w powietrzu i łatwe używanie strafeów. 

Sam komandor nie byłby taki silny gdyby nie ta przeklęta mobilność. 

Rozpędza się do dużych prędkości, przelatuje przez całą mapę, więc do tego go nie słychać, skokami unika strzałów i ciężko go trafić. 

Oczywiście każda klasa tak może, ale uważam, że jest to ogólnie do wywalenia. 

Zostawmy skakanie i BH klasom, które są do tego stworzone i perkom, które dają taka możliwość. 

Edytowane przez Vezovi
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

@ Vezovi  Bez kitu! On dlatego jest taki OP bo kiedy nie trafi w Ciebie z bliska to podskakuje 3 razy kreci się w kółko na kondycji max gdzie próbujesz go zabić w locie i kiedy spada ma już przeładowaną AWPe i pakuje w Ciebie kulkę, z TMP jest to samo, cały magazynek wystrzelany to 3 skoki do góry kręci się jak wir i gdy spada ammo jest już pełne albo strzela jeszcze w Ciebie w locie. 

A gdyby tak oprócz TMP zablokować możliwość zakupu dodatkowego skoku dla VIP'a? Niech ta opcja zostanie dla graczy, którzy do VIPa nie są przekonani a Ci co go kupili i tak mają szerokie profity jak HP za killa 10, 15 za killa w głowę, dodatkowy exp, dodatkowe monety, prefixy itd...

Uważam, że dla wszelkich klas 2 skoki to max bo 3 skoki powodują obecność w takich miejscach, że przy dwóch skokach trzeba byłoby się trochę poodbijać żeby wejść w dane miejsce - jest też perk "pierścień skoczka", który dodaje 3 ekstra skoki, więc może będzie służył do czegoś więcej niż do sprzedania w sklepie za 2 do 5 honorów :D

Edytowane przez _Chmura
  • Haha 1
Opublikowano

+2

Komandor dzięki temu że nie ma konieczności dawania punktów w cokolwiek innego niż kondycja i zdrowie jest turbo szybkim czołgiem latającym po mapie z tmp siejącym zniszczenie.  Zabranie mu tmp powinno dać graczom większą szanse na walkę z nim. Deagl zamiast tmp i powinno być git.

Opublikowano

Komandor jako szybki tank, ma ciebie na strzała z awp,  potrafi błyskawicznie zdobyć pozycje strzelecką kiedy ty ledwo wyszedłeś z respa. Dodatkowo często gracz komandora przy jego mobilności pojawia się za pleców i przy pomocy tmp zabija wszystkich jak leci, a gracze nie wiedzą nawet co się stało.

Pierwszą rzeczą jest, aby gracz który posiada vip nie mógł dokupywać dodatkowego skoku w sklepie, niech poprostu gracz vip ma dodatkowy skok za darmo bez wykupywania, a  zwykły gracz niech będzie miał możliwość wykupienia skoku w sklepie, vip ma za darmo, a zwykły gracz musi wydać za to honor.

A jeżeli chodzi o 1/1 z awp i 7dmg z tmp, jest to ciężki temat ponieważ jest to klasa super premium, ale jeżeli chcę się kręcić dobre wyniki to potrzeba tu dużych umiejętności z awp, uważam że zabranie dodatkowego skoku i zmniejszenie bazowej prędkości ruchu powinno załatwić sprawę.

Jeżeli premium myśliwy posiada 1/2 ze scout i 5 dmg z mp5, jest to logiczne że super premium powinna mieć czegoś więcej.

Zmniejszenie mobilność powinno z nerfić klasę ale jej nie zabiję i  nadal będzie ona grywalna.

Opublikowano

Jestem za tym by maksymalnie można było mieć 2 skoki, czyli jak masz dodatkowy z vipa to nie możesz dokupić więcej.

Jedyny nerf na komandora jaki widze to zabranie mu tych +7 dmg z tmp, wiertara i tak jest super szybka i silna na blisko, a ten dmg bardzo dużo daje przez co klasa nie ma słabych stron bo i z bliska jest silna i z daleka. Ewentualnie zamieniłbym to tmp na ump.

• Lubię to! 1
  • Donator
Opublikowano

Z tym skokiem to takie mieszane zdanie mam, bo ja np nie umialbym z tego skorzystac, wiec ja jestem neutralnego zdania.

• Właściciel
Opublikowano
  • Usunęliśmy z Komandora dodatkowy DMG z TMP, więc zostaje mu 1/1 z AWP.
  • Dodatkowo zablokowaliśmy możliwość kupna dodatkowego skoku przez VIP'a w sklepie
  • Lubię to! 1
  • Dzięki 2
  • Przykro mi 2
  • Właściciel
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.