Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie no muszę dodać tę propozycję, ponieważ ta klasa to wyganiacz ludzi z serwa. Jest bardzo mocna, może jedyna kontra to perk lub klasa z AWP 1/1. Wiadomo, da się ubić te klasę, ale jest ultra ciężko.

Moją propozycją jest zamiana klasy KAT na klasę Amadeusz - myślę że to wypoziomuje klasę do reszty, bo grając klasą zwykła tak naprawdę gdyby nie KAT to grałoby się przyjemnie nawet klasami darmowymi. Przeniosłem lvl na kata i już jestem w TOPce, klasą gra się przyjemnie ale nieprzyjemnie zbiera się baty. Post powstaję po rozmowach na serwerze, staram się nie dodawać propozycji zmian wyłącznie z osobistych pobudek. 

Klasa KAT [SP] obecnie: 1/12 zatrucie, 3DMG + INT z AUG, ogranicznik rozrzutu

Więc odpowiednikiem może być Amadeusz z tak samo ustawionym przelicznikiem DMG + INT (ponieważ obecnie jest inny przelicznik dla tej klasy) 

Klasa Amadeusz [SP]: MP5 3DMG + INT 

I wystarczy. Uważam, że to powinno wypoziomować rozgrywkę. 

Może dodam, że gracze top3 to same KATy. 

Ja również przeniosłem lvl na tę klasę i nagle zrobiłem się graczem top3 - naprawdę jest przeskok i to przeogromny! Ludzie narzekają ale gdy zapraszam na forum żeby obgadać sprawę to jest to dla nich taka misja, że głowa mała.

Jak możecie również zauważyć w tym temacie:

Ranking klas >KLIK<

Klasa KAT przewija się na samej TOPce, nawet Komandor, którego uważam za najlepszą klasę nie jest wymieniany w każdym głosowaniu na pierwszym miejscu

Pozdrawiam.

james0v ;)

• Lubię to! 3
  • Wow 1
  • Uwielbiam 1
  • Donator
Opublikowano

Tak, duzo osob sie na to skarzy. Ja tez jak widze jak wchodzi ktos z katem 150+lvl to mam ochote wyjsc, a gram przecietnie zwykla klasa (duch) i raczej na duzy dystans nie mam z nim szans. Mysle ze sam recoil tutaj daje oddaje najwiecej bo aug wiadomo sieje pestki wszedzie. 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

A problem nie leży w tym ograniczniku rozrzutu w kacie? ja bym pomyślał nad taka zmiana tej klasy! 

Po ostatnim restarcie tylko ja grałem ta klasa i uważam ze była dużo bardziej zbalansowana

Edytowane przez branik
  • Lubię to! 3
Opublikowano

- ogranicznik rozrzutu i można dodać coś w zamian tego i zostawić tą klase .

• Lubię to! 4
Opublikowano

A to nie było tak, że ta klasa dostała ogranicznik rozrzutu w tym sezonie? A tak to nie była grywalną klasą? Bo jeśli tak to wracamy do stanu w którym znów ta klasa stanie się niegrywalna. (Mogę się mylić bo nie było mnie w poprzednim sezonie). Klasa może zostać, natomiast nie taka jak jest obecnie. A czemu nie mówicie nic o klasie którą zaproponowałem! :D dodać nie dodać, fajna opcja bo szczerze mówiąc po tych nerfach/buffach nie ma ciekawych klas do gry w sensie, brakuje czegoś jeszcze. Jak KAT zostanie znefriony lub wyrzucony mam na oku jedną klasę ale na ten moment żeby zabić KATa trzeba grać KATem albo Komandorem.

• Lubię to! 2
Opublikowano (edytowane)

Co sądzicie aby zabrać Katowi DMG+int i dać bazowe np. +5 DMG z auga? Dodatkowo można lekko podnieść statystyki bazowe. Takie rozwiązanie będzie zadowalające? Czy wolicie zabrać ogranicznik rozrzutu?

@ james0v co do roszad reszty klas tj. Amadeusz to w tym sezonie już nic się nie wydarzy, oczywiście w przyszłości, na kolejny reset zmodyfikujemy część klas aby wszystko było świeże i była w tym nutka nowości, nie zapominając o balansie który mamy na wysokim poziomie.

Edytowane przez Panda41
  • Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak inni, ale mogłoby się wydawać, że bazowe 5DMG byłoby ok, w sensie, że ta klasa będzie grywalna bo ludzie lubią ten ogranicznik. Tylko teraz, jeżeli nie będzie trzeba dawać tych stat w inta to będą iść w wytrzymałość i HP co przy ograniczniku dalej będzie tworzyło tę klasę jako bardzo mocną, jak czołg będzie stał i ładował 90% kulek w przeciwnika, wszystko w głowę.

Z drugiej strony zabranie ogranicznika również mogłoby dać podobny rezultat.

Jeżeli już ma się coś stać to chyba wolę usunąć jej ogranicznik rozrzutu i zamiast podnosić jej statystyki bazowe można po prostu dać trutkę 1/10 (obecnie 1/12)

@ Panda41  Dziękuję za odpowiedź! Czekam z niecierpliwością na kolejny sezon! :)

Zapomniałbym dodać tak od siebie, bo poczułem się nie fair w związku z na przykład Myśliwym, mianowicie chodzi o to, że kupiłem klasę, przeniosłem na nią expa, grałem jakiś czas i klasa została znerfiona tym samym nie jest to już coś, za co zapłaciłem i od razu uprzedzam, że nie myślę o jakichś zwrotach pieniężnych ale uważam, że po przeprowadzonych nerfach, kto chce przenieść z tej klasy expa powinien dostawać jakiś rabat - uważam to za bardzo uczciwą opcję mimo, że serwer stoi dzięki wpłatom.

Edytowane przez james0v
Panda41  

Przedyskutuje z Dudnesem kwestie rabatu 50% przeniesienia expa z klasy która dostała nerfa w trakcie sezonu

• Lubię to! 3
Opublikowano

Sytuacja z katem przed dodaniem ogranicznika wyglądała dokładnie tak samo jak z lodowym samurajem tzn. nikt nimi nie grał nie przez to ze były słabe, albo z jakiś innych balansowych przyczyn, tylko dlatego że nie były w obecnej "mecie". Z tego co wiem, lodowy nie dostał żadnego bufa na ten sezon, a okazał się przemocarny na wyższym lvl(nadal jest mocny, ale -10dmg to jednak sporo, bo bez inta to mac nic nie bije, nie mowiac juz o m4, które bije po 20). Wracając do kata, zabranie dmg od inta. i dodanie +7/+10 flat dmg oraz troche pkt statystyk dałoby lekkiego nerfa, ale imo nie jakiegoś mocnego.

Coś z nim trzeba zrobić, popróbować bo póki co klasa top1 bezkonkurencyjnie.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Sprawa jest prosta - do usunięcia jest ogranicznik rozrzutu i przywrócenie podpalenia do 1/8. Można nawet zwiększyć przelicznik od inta do podpalenia, żeby była ciekawsza. 

Wolę dostać 5x20dmg z podpalenia niż serię z połowy mapy prosto w głowę. 

To jedyna opcja, bo zostawienie ogranicznika powoduje, że do grania tą klasą nie trzeba żadnych umiejętności. A jak wiemy strzelanie w CS to głównie umiejętność kontroli rozrzutu.

• Lubię to! 1
  • Donator
Opublikowano
6 minut temu, Vezovi napisał(a):

S A jak wiemy strzelanie w CS to głównie umiejętność kontroli rozrzutu.

Nie na codzie...  na tym modzie zazwyczaj szło się w hp, hur dur na pierwszy ogien milion hp i zabijasz wszystkich. Kiedyś tak było tera to nie ma :) Na ffa, czy na classicu jakimś owszem umiejętności kontroli jak w każdej grze multi fps

• Lubię to! 1
Opublikowano

Od początku jedyny problem z KATem, polegał na ograniczniku. Dziwiło mnie, że nie poszedł nerf na to, tylko na wszystko inne tak naprawdę.

Gierka z nim wymaga 0 effortu i jest toxic dla innych graczy, bo każdą inną klasą w duelu masz przewalone lekko mówiąc, nawet jeśli ktoś nie potrafi strzelać, bo gra robi to za niego xd

Zabieranie dmg +int też nie jest jakieś najlepsze, bo zrobi klase czołg full HP, a tak to trzeba balansować w statystykach pomiędzy jednym a drugim troszkę.

- ogranicznik na pewno jest potrzebny imo

• KAT 1
Opublikowano

Ogranicznik rozrzutu zostanie zabrany u Kata.

Dodamy mu +10hp za fraga, 1/10 na podpalenie oraz +5 do każdej statystyki (oprócz inteligencji).

• Lubię to! 4
Opublikowano

Twoja propozycja została przyjęta!

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.