Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Adik

"Nosisz przy sobie ...?" Pytanie na dziś 29/07/2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

p4.png

Nosisz przy sobie gotówkę, czy jednak wolisz korzystać z karty? 

• Lubię to! 7
Opublikowano

Jakaś gotówka zawsze się znajdzie w portfelu na czarną godzinę, jednak większość płatności to kartą.

• Lubię to! 3
  • Inwestor
Opublikowano

Zazwyczaj kartą płacę,  nie lubię nosić gotówki, bo obawiam się, że zgubię :sus:

• Lubię to! 2
Opublikowano

Głównie kartą, ale gotówki też trochę zawsze się staram mieć.

• Lubię to! 2
  • Inwestor
Opublikowano

Karta niby wygodna, ale potem jak patrzyłem na tą całą historię transakcji bądź ciągłe powiadomienia na telefonie o wydatkach, to jakoś dziwnie to wyglądało, dodatkowo nad gotówką mam większą kontrolę. W dzisiejszych czasach bardzo przywykliśmy do częstych/szybkich płatności kartą bądź blikiem i później zastanawiamy się skąd nam pieniędzy ubywa, mimo że w ciągu dnia mamy ten wgląd na to ile wydajemy, staram się mimo wszystko używać gotówki do codziennych zakupów, bo to jednak wolność i mimo wszystko w jakimś tam stopniu zapewnia lepszą kontrolę i umiejętność zarządzania pieniędzmi, lecz wszelkie rachunki miesięczne, czy jakieś większe zamówienia na potrzebne rzeczy to przelewem, bo pewnych rzeczy się nie przeskoczy.

• Lubię to! 3
  • KAT 1
Opublikowano

Karta, ale zawsze w portfelu mam ze sobą gotówkę tak w razie W.

• Lubię to! 3
  • Premium
Opublikowano

Noszę gotówkę i kartę. Często są przypadki, że płatność tylko gotówką to ona zawsze jest potrzebna, a tak to płatność kartą. 

• Lubię to! 2
Opublikowano

w 90% przypadkach płacę kartą, ale zawsze coś tam zielonego trzymam w kieszeni.

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.