Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

image.png.4c8a033d249c1db0ff7dc3cdef6ca88c.png

NBM5nDx.png.6032ba525f0d3b77d99837d3a16aaa7c.png.5304d7c564360fdfa67c946c47a9b9b5.png

[A] - Witam wszystkich w zamykającym nasz tydzień weekendzie. Mam dzisiaj zaszczyt powitać niebieskiego i jednocześnie zielonego @  -P-I-W-K-0- . Arturze, gdybyś był tak miły i przedstawił się całej reszcie czytających. Jesteś mega aktywny, ale są tu osoby, które chciałyby cię lepiej poznać.

[P] - Witam wszystkich, dziękuję za możliwość wzięcia udziału w wywiadzie, choć myślę że jest wiele ciekawszych osób ode mnie. Jak już wspomniałeś na imię mam Artur, w tym roku będę kończył 26 lat. Pochodzę ze Śląska także jak chcesz to mógłbym pogodać po ślunsku, aktualnie mieszkam na Żywiecczyźnie. Jestem tatą dwóch córek w wieku 3 oraz 4 latka. Na ten moment moim głównym zainteresowaniem jest wędkarstwo.

[A] - Dwudziestosześcioletni ojciec dwójki dzieci dodatkowo śląski wędkarz. Takiego magicznego połączenia się nie spodziewałem. Od urodzenia mieszkasz na Śląsku, czy to jakaś rodzinna decyzja o przeprowadzce?

[P] - Od urodzenia mieszkam na Śląsku. Prędzej mieszkałem w okolicach Wodzisławia Śląskiego ale gdy poznałem moją dzisiejszą żonę, to przeprowadziłem się w jej okolice.

[A] - Wszystko jasne. Powiedz nam, jak znajdujesz czas na wędkowanie? Bycie ojcem to mega odpowiedzialność. Jak ty to łączysz?

[P] -  I tu jest śmieszna sytuacja. Szukając sobie hobby którym interesowałbym się tylko ja (wiadomo że człowiek chce sobie po prostu czasami odpocząć od wszystkich), przypomniałem sobie czasy gdy byłem malutki i jeździłem z tatą na ryby. Stwierdziłem że fajnie by było do tego wrócić, sprzedałem wszystkie skiny w cs'ie i wszystko zainwestowałem w sprzęt. Zacząłem jeździć na ryby, pewnego dnia żona stwierdziła że też pojedzie ze mną i weźmiemy dzieciaki... I na moje nieszczęście jej też się spodobało i od tego czasu jeździmy razem na rybki. Całą rodzinką...  :dogeKEK:

[A] - O proszę, tego się nie spodziewałem. Nigdy nie słyszałem o rodzinnym łowieniu ryb. Ja zawsze jadę na ryby, żeby odpocząć od czynników zewnętrznych. Niestety, ty tego farta nie masz :leonardo: . A jest jakieś miejsce na Ziemi, w które chciałbyś się kiedyś przeprowadzić?

[P] -  Oczywiście że jest wiele takich miejsc, nie mam typowo wybranego punktu na mapie w którym kiedyś chciałbym wylądować.
Marzy mi się spokojne życie pośród pięknych widoków tzn. lasów, łąk, jezior. Pierwsze co na myśl mi przychodzi to Mazury...  Poza granicami to na pewno Cypr. Jedno jest pewne, bardziej bym celował w miejsca które są pozbawione tłumów ludzi. Nie przepadam za tłocznymi miejscami.  o7

[A] - Mazury i Cypr, piękne miejsca! Z tego co wiem, na Cyprze mówi się w języku greckim i trochę tureckim. Umiesz któryś z tych, czy może uważasz że angielski wystarczy? A może znasz jakiś inny? Jak to u ciebie wygląda z językami?

[P] - Myślę że żyjemy w takich czasach w których jednak przoduje język angielski w wielu krajach także myślę że wystarczą nawet podstawy angielskiego. Niestety nigdy nie było mi dane nauczyć się innych języków poza angielskim który znam i tak na średnim poziomie.

[A] - Myślę, że języki Angielski wystarczy, żeby dogadać się w paru miejscach za granicą. Jest on na tyle uniwersalny, że każdy go zna chociaż trochę i idzie się dogadać. Powiedz nam, jak poznałeś swoją żonkę?

[P] - Na to pytanie odpowiem krótko, zwięźle i na temat. Myślę że tutaj nie mam jakichś spektakularnych historii. Żonę poznałem przez internet 😂

[A] - Każde miejsce jest dobre na poznawanie nowych ludzi. Macie jakieś wspólne hobby, poza wędkarstwem?

[P] - Niestety nie mamy więcej wspólnych hobby nad którymi moglibyśmy miło spędzać czas. Oczywiście nie licząc oglądania filmów/seriali oraz YT.
Mój tryb pracy bardzo ogranicza możliwości miłego spędzania czasu. Dla mnie każdy dotychczasowy wyjazd nad wodę był czymś "łał".
W momencie publikacji naszego wywiadu właśnie będę się pakował na tygodniowy wyjazd z rodziną nad wodę

[A] - Odpoczynek się każdemu należy. Zwłaszcza Tacie dwójki młodych córeczek. Powiedzmy, że nie masz na głowie wszystkich zmartwień, które masz. Masz może jakieś jakieś marzenia które chciałbyś spełnić?

[P] - Oczywiście że mam wiele marzeń. Moim marzeniem jest wyprowadzić się na swoje, nie na czyjeś, wynajmowane itp. Zbudować dom pod siebie, wedle swoich upodobań itp. Marzy mi się dobrze płatna, stała praca, najlepiej to swój biznes. Moim kolejnym marzeniem jest również zwiedzić choć część świata.
No i moim malutkim marzeniem jest pewnego dnia, jak już kiedyś zdam prawko na motocykle, wziąć motocykl i zrobić tygodniowego jak nie dłuższego tripa po kraju. Te marzenia to tylko kropla w porównaniu do tego co siedzi w mojej głowie.

[A] - Wow, mega ambitnie. Masz jakiś plan od którego zaczniesz?

[P] - Oczywiście najszybszym moim planem który chce zrealizować jest prawo jazdy kat. A. W przyszłym sezonie planuje już śmigać na motocyklu. Aktualnie pracuje jako dostawca. Dostarczam wędliny oraz mięso na sklepy,szkoły,hurtownie itp. lecz mam umowę do końca maja i nie zamierzam jej przedłużać, cały czerwiec robię sobie wolne a później... Zobaczymy czym będę się zajmować

[A] - Mega plusik za motocykl i oby marzenie się spełniło. Mam nadzieję, że będę miał okazję na małą przejażdżkę :uwu:. Jest coś, czego chciałbyś się nauczyć w życiu lub mieć jakieś zdolności, talenty?

[P] - Uważam że większość rzeczy które przyda mi się do życia już poznałem i co nieco potrafię, pewnie jest jeszcze wiele rzeczy których chciałbym się jeszcze w życiu nauczyć o których teraz nie pamiętam. Na pewno chciałbym do perfekcji poznać język angielski. W przyszłości chciałbym zacząć majsterkować przy motocyklach.

[A] - Czyli wszystko wiąże się z marzeniami. Bardzo szanuję i po części zazdroszczę. Osoby z marzeniami mają konkretny cel, który mają zamiar realizować. To jest świetne. Przejdźmy do gierek komputerowych. W co zacząłeś grać jako pierwsze i kiedy to było?

[P] - Pierwszą grą multiplayer jeżeli o to chodzi, był metin2. Ile temu to było hooo, dobre 13-14 lat temu... Pamiętam te piękne czasy kiedy rodzice kupili pierwszy komputer za psie pieniądze, słabiaka takiego że zbroje w Metinie powyżej +3 były białe... W samym Metinie mam przegrane dobre kilka tysięcy godzin. Mieliśmy taką ogromną i zgraną ekipę że gdzie gildią przechodziliśmy na serwer, szybko zdobywaliśmy TOP1 serwerów...
Dla ciekawskich, mieliśmy nawet swój hymn gildyjny gdzie na tamte czasy to było coś WOOOOOW...

W najlepszych czasach świetności naszej gildii siedziało ponad 20 osób na jednym kanale na ts'ie. Tym pytaniem trafiłeś dosłownie w środek mojego serca, aż się wzruszyłem. Wręcz muszę Ci podziękować, na co dzień człowiek zapomina o tak pięknych chwilach swojego życia, w tym przypadku dzieciństwa...

[A] - Proszę bardzo haha. Przepiękna historia. Czasem aż miło wrócić do starych czasów, powspominać stare dzieje. A jak przeszedłeś na csa i kiedy to mniej więcej było?

[P] - W sumie dokładnego momentu przejścia na cs'a nie pamiętam. W CS'a zacząłem grać może rok później po Metinie, czyli pewnie ponad 12 lat temu.
Zaczynałem od 1.6, pamiętam że na tamte czasy grałem bardzo dobrze mimo słabego sprzętu. Grałem na jednym z czołowych serwerów COD, codziennie miałem po 2-4 razy robione ss'y bo tak dobrze mi szło, aż sam nie zostałem tam adminem i bardzo dobrze się czułem w tej roli. Z administracją byłem dogadany że nikomu nie będziemy mówili mojego wieku, bo w wieku ok. 14 lat miałem już mutację oraz byłem bardzo ogarnięty jak na swój wiek, dlatego mnie przyjęli w swoje szeregi.
W CS GO zacząłem grać rok po premierze, nie potrafiłem się przekonać do tej gry totalnie... 😄

[A] - Też bym chciał mieć mutację w wieku 14 lat 😄 . Gdyby nie wiek, również bym zaczął w podobnym wieku. Nie zmienia to faktu, że już długo siedzisz na rangach CS'owych. Byłeś dogadany z adminami w tamtych czasach, a co z aktualną? Jak sprawuje się aktualny skład Mirage #3 i #4 na których jesteś opiekunem? Jak ich oceniasz?

[P] - Myślę że bardzo dobrze się dogaduję z administracją na OM3 oraz OM4. Uważam że akurat Administracja to mi się trafiła 10/10. Wiadomo, czasami mają jakieś odpały i odchyły no ale kto nie ma !? 🤣

[A] - Hahaha, chyba nie chcę wiedzieć jakie konkretnie. A z kim przesiadujesz ostatnio na TS'ie lub Discordzie? Masz jakąś ekipkę z forum?

[P] - No lepiej się nie zagłębiać w te tematy... 🤣 Głównie przesiaduję z Administracją z OM#3, widzę że są bardzo zżyci ze sobą i często siedzą na DC, to się wpierdzielam na trzeciego haha, najczęściej bo prawie codziennie to rozmawiam i gram z @  Majstersztyk , czasami uda się @  Dudnes 'a wyciągnąć na aramka jakiegoś w lolu, no i czasami @  MLK. też wbije pogadać i ostatnio nawet zagrał z nami aramka 😄.
Na forum jest ostatnio bardzo cienko z aktywnością w sumie to wszystkich także ciężko o jakąś ekipkę z forum. Jest kilka wybranych osób z którymi dobrze się dogaduję na chatboxie i osoby które to czytają, na pewno wiedzą że o nie chodzi. 🫡

[A] - Czyli zawsze się ktoś znajdzie do giereczki i to jest najważniejsze. A masz kogoś, z kim chciałbyś się kiedyś spotkać osobiście lub już udało Ci się zrealizować taki cel?

[P] - Na ten moment nie planuję żadnych spotkań. W przyszłości... Może... Zobaczymy.

[A] - Nigdy nie miałem okazji postawić się w twojej sytuacji, wiec spytam. Praca UBT'ka jest czasochłonna?

[P] - Wiesz co, na ten moment tak naprawdę póki nie działają demka mamy bardzo mało roboty, niestety ale nie każdy admin nagrywa osoby które banuje i po prostu bez dowodów z automatu leci UB. Wszystko zależy od ilości materiałów dowodowych. Jak jest dużo materiałów- to jest dużo pracy, jak jest mało materiału to i czas który spędzisz nad zgłoszeniem/odwołaniem jest krótszy.

[A] - A no tak, demka nie działają. Obiła mi się ta informacja o uszy. Jak ty to łączysz z byciem opiekunem na DWÓCH SERWERACH i BYCIE TATĄ DWÓJKI DZIECI? 😮 Masz jakiś magiczny sposób na zarządzanie czasem? Chce go poznać! :p

[P] - Powiem Ci że czasami to wręcz się nudzę... Musimy wziąć pod uwagę to, że dotychczas prace kończyłem ok. 10-11 rano, więc czasu do końca dnia zostawało bardzo dużo czasu.

Wydaje mi się że to kwestia po prostu podzielności uwagi oraz w jakimś stopniu zarządzania swoim czasem wolnym.
Wiadomo że i dzieci i serwer potrzebują swojej uwagi. To że siedzę przed komputerem x czasu, wcale nie oznacza tego że również w tym czasie nie zajmuje się dziećmi. Na pewno pomaga w tym fakt, że jest dwójka dzieci i potrafią się ze sobą bawić. Z racji małej różnicy wiekowej mają zabawy które je obie interesują. Poza tym nie zapominajmy że dzieci mają również mamę... Mamie też tyłek muszą pozawracać a nie tylko tacie haha

[A] - Wow, takiej odpowiedzi się nie spodziewałem. Chciałbym mieć taką samą podzielność uwagi jak ty 😛. A propos nudy, urozmaicasz sobie jakoś czas oglądając jakieś filmy czy seriale? Masz jakieś swoje ulubione tytuły?

[P] - Aktualnie wszystko co było ciekawe mamy obejrzane. Głównie celujemy w sci-fi/fantasty bądź akcji. Pewnie, jest wiele tytułów które mi się bardzo podobały np. Stranger Things, Wiedźmin, Ragnarok. Najbardziej ubolewam nad tytułami które są świetnie, a nie zostały kontynuowane...

[A] - Moim zdaniem warto zostawić jedno sezonowy serial niż go ciągnąć i "odgrzewać kotleta". Ze względu na twoje upodobania doi sci-fi, pytanie, które zaraz z mojej strony padnie, nie mogło się nie pojawić. Jako fan filmów sci-fi i fantasty, co sądzisz o gwiezdnych wojnach?

[P] - Osobiście nie oglądałem i nie odczuwam takiej potrzeby, nie ma w tej serii nic co by mnie przyciągało do niej.

[A] - A już myślałem, ze znalazłem kolejną osobę jarającą się tym uniwersum jak ja 😩. Nie tym razem. Dodamy te pytanie na koniec, dla najbardziej wytrwałych. Skąd pomysł na taki piękny i majestatycznie opisujący trunek nick? 🥰

[P] - Szczerze nie ma jakiejś związanej z tym nickiem wytwornej historii. Za czasów grania w Metina ustawiłem sobie nick CzasNaPiwko i tak już od małego grałem pod tym nickiem, z tym nickiem byłem zawsze kojarzony. Z biegiem czasu nick ten przeszedł lekki tuning i tak już zostało że jestem P-I-W-K-0 🙂.

[A] - Skoro już zacząłeś super tematcik, pozwolę go sobie kontynuować. Twoim ulubionym trunkiem jest piwko mam rozumieć? Czy może jednak w wolnych chwilach delektujesz się czymś innym?

[P] - Nick to nie jest odzwierciedlenie mojej osobowości. Jestem tak dużym alkoholikiem że jak planuję napić się drinka, piję go miesiąc później. Nie mam parcia do alkoholu i bardzo mnie to cieszy. Sęk w tym że ja piwa szczerze nie lubię, nie lubię posmaku normalnego piwa. Jak już, lubię napić się czasami jakiegoś smakowego piwa. Osobiście preferuję Whisky, Jagermeister'a i Soplicę truskawkową jako bazę do drinków.

[A] - Nie sądziłem, że osoba z takim cudnym nickiem nie jest fanem piwa. Ale cóż, co człowiek to gusta. Będziemy kończyć powoli nasz wywiad. Chciałbyś kogoś na sam koniec pozdrowić?

[P] - Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję Tobie za możliwość wzięcia udziału w wywiadzie. Mam nadzieję wszystkim będzie się go dobrze czytać.
Miłego dnia o7

[A] - To ja dziękuję za udział w wywiadzie. Mam nadzieję, że się jeszcze gdzieś spikniemy. Powodzonka w dalszych planach :ufodance:

NBM5nDx.png.6032ba525f0d3b77d99837d3a16aaa7c.png.5304d7c564360fdfa67c946c47a9b9b5.png

• Lubię to! 5
  • KAT 1
  • Uwielbiam 5
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie wywiadzik czytało się bardzo dobrze, łap plusika.

Edytowane przez Kacpperek
  • KAT 1
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
  • Legenda
Opublikowano
8 godzin temu, Adik napisał(a):

dwóch córek w wieku 3 oraz 4 latka

Boże 3 baby w domu...

Bardzo fajny i długi wywiad. Powodzenia z prawkiem. Ciekawe odpowiedzi. Super. :)

• Dzięki 1
  • Haha 3
Opublikowano
W dniu 22.06.2024 o 09:46, Adik napisał(a):

No i moim malutkim marzeniem jest pewnego dnia, jak już kiedyś zdam prawko na motocykle, wziąć motocykl i zrobić tygodniowego jak nie dłuższego tripa po kraju. Te marzenia to tylko kropla w porównaniu do tego co siedzi w mojej głowie.

I tak już wszystkim się pochwaliłem, więc i pochwalę się tu. Wczoraj zdałem, rób te prawko jak najszybciej i lecimy :D

• Dzięki 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.