Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.png.4ad331410aea44490366b62a06da72c3.png

Wiedzieliście że, na świecie jest 7 osób które posiadają tzw. „klucze do internetu” – elektroniczne karty z zapisaną częścią szyfru, który umożliwia dosłownie zrestartowanie Internetu. Na wypadek globalnego ataku hakerskiego, strażnicy zostaną wezwani do bazy wojskowej na terenie Stanów Zjednoczonych, w której aktywują swoje klucze, wtedy sieć zostanie wyłączona.

image.png.90b67e817b3b731baebb11ed7e5d15cb.png

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 5
Opublikowano

Sądziłem szczerze, że więcej niż 7. Ciekaw jestem też, jak wygląda i w jakim stopniu jest zabezpieczona taka karta

18 godzin temu, Bilbo Baggins napisał(a):

I pomyśleć sobie, że sprzedajesz komuś taki klucz. Przecież to jest tyle warte pewnie co zbudowanie rakiety xD.

myślę, że zdecydowanie więcej. Gospodarka światowa nie otrząsnęłaby się to takim hard resecie wszystkiego.

Wszystkie moje redakcyjne prace poszły by sie walić :dogel:

• Lubię to! 2
  • Haha 2
Opublikowano
26 minut temu, Bilbo Baggins napisał(a):

I pomyśleć sobie, że sprzedajesz komuś taki klucz. Przecież to jest tyle warte pewnie co zbudowanie rakiety xD.

Myślę, że Musk nie ma tyle kasy co ktos mógłby za to zawołać :D

• Legenda
Opublikowano

Fajna ciekawostka ale nierealna że względu na zdecentralizowaną strukturę internetu. Można odciąć zasoby ale, reszta i tak by działała.

• Lubię to! 4
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

@  WZL  No i teraz FBI będzie musiało cię zlikwidować...

A odnośnie tych kluczy to tak naprawdę ciężko stwierdzić co by się stało po ich użyciu.

• Lubię to! 2
  • Haha 2
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.