Leek Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 Nick: MocnyZawodnik Co chcesz wprowadzić/zmienić: Cześć, jakiś czas temu padła przeze mnie bardzo podobna propozycja lecz nie do końca uważam że została zrozumiana + moje przemyślenia. Z racji że na sieci jest nowy właściciel chciałbym przedstawić ponownie moją propozycję lecz bardziej szczegółowo. Wiem że na jeden temat jest jedna propozycja ale rozmawiałem z Dudnes i powiedział że mogę ponownie spróbować złożyć propozycję. O co mi dokładnie chodzi? O animację rang na forum. Znalazłem świetną stronę która przedstawia rodzaje animacji które mogą zostać wprowadzone (wystarczy trochę przescrolować)----->https://l-lin.github.io/font-awesome-animation/ Moja subiektywna opinia jest taka że obecnie rangi tak trochę stoją w miejscu. Chciałbym wprowadzić TYLKO animację rang a nie żeby świeciły się jak psu wiadomo co. Chciałbym aby forumowicze wypowiedzieli się na temat propozycji, a finalnie Dudnes czy Administracja by zdecydowali - żeby poznać opinię innych Poniżej są filmiki prezentacyjne mojej propozycji. Proszę się przyjrzeć wszystkim rangom jaka może być ich potencjalna animacja. Jak by było po tej zmianie: https://streamable.com/1h660l Jak jest obecnie: https://streamable.com/xx68o0 Według mnie rangi od razu są ,,żywsze'' i fajnie to wygląda. Słyszałem że wprowadzenie czegoś takiego nie jest niczym trudnym więc nie było by z tym komplikacji. Chciałbym poznać zdanie forumowiczów co myślą o mojej propozycji! Edit: Da się jakos zmierzyć jak bardzo forum było by obciążane po wprowadzeniu animacji? oczywiście przy ewentualnym jej wprowadzeniu 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
seru Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 Jak dla mnie, wizualnie wygląda bombowo. Jest sens drążenia tego tematu, zwłaszcza, że za pierwszym razem ta propozycja nie przeszła? Zobaczymy, co sądzą o tym inni, ja jestem na TAK. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Paweł. Posted February 2, 2023 Popular Post Share Posted February 2, 2023 Wypowiem się, bo czemu nie. Rangi zostały specjalnie zrobione tak, aby te, które mają się wyróżniać się wyróżniają. Każda ranga mogła otrzymać swoją animację, ale wtedy forum w ogóle powie "bajo jajo" jeżeli chodzi o płynne działanie. Nie rozumiem sensu dodawania animacji, które są zbędne i nic nie wnoszą na forum prócz gorszej płynności, która i tak jest bardzo słaba. Dodatkowo większość z tych animacji nie ma sensu na rangach. W sumie, jeżeli już padają takie propozycje, to można dodać w legendzie na "grupy specjalne" w tle animowaną grafikę, która zmienia kolory, też będzie stopka wtedy "żywsza". 8 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ejdrien. Posted February 2, 2023 Share Posted February 2, 2023 Generalnie fajnie to wygląda, ale moim zdaniem za bardzo obciąży forum. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosia ?! Posted February 3, 2023 V.I.P Donor Share Posted February 3, 2023 Ustalaliśmy razem z administracją na samym początku, że nie chcemy przepychu - tym razem poszliśmy w minimalizm i jak najbardziej nadal trzymamy się tego założenia. O wiele bardziej estetycznie wygląda, jeżeli ruchomą animację ma tylko właściciel forum, a dodatki rangi płatne (to i to dla wyróżnienia). Drugą kwestią jest oczywiście obciążenie forum, jest naprawdę wiele ciekawszych rzeczy, które można wprowadzić, niekoniecznie obracające się ikony. Propozycję odrzucam. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosia ?! Posted February 3, 2023 V.I.P Donor Share Posted February 3, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts