Jump to content
Leek

Propozycja - Animacja rang

Recommended Posts

Nick: MocnyZawodnik

Co chcesz wprowadzić/zmienić: 

Cześć, jakiś czas temu padła przeze mnie bardzo podobna propozycja lecz nie do końca uważam że została zrozumiana + moje przemyślenia.

Z racji że na sieci jest nowy właściciel chciałbym przedstawić ponownie moją propozycję lecz bardziej szczegółowo. Wiem że na jeden temat jest jedna propozycja ale rozmawiałem z Dudnes i powiedział że mogę ponownie spróbować złożyć propozycję.

O co mi dokładnie chodzi? 

O animację rang na forum. Znalazłem świetną stronę która przedstawia rodzaje animacji które mogą zostać wprowadzone (wystarczy trochę przescrolować)----->https://l-lin.github.io/font-awesome-animation/

Moja subiektywna opinia jest taka że obecnie rangi tak trochę stoją w miejscu.

Chciałbym wprowadzić TYLKO animację rang a nie żeby świeciły się jak psu wiadomo co. 

Chciałbym aby forumowicze wypowiedzieli się na temat propozycji, a finalnie Dudnes czy Administracja by zdecydowali - żeby poznać opinię innych

Poniżej są filmiki prezentacyjne mojej propozycji. Proszę się przyjrzeć wszystkim rangom jaka może być ich potencjalna animacja.

Jak by było po tej zmianie: https://streamable.com/1h660l

Jak jest obecnie: https://streamable.com/xx68o0

Według mnie rangi od razu są ,,żywsze'' i fajnie to wygląda. Słyszałem że wprowadzenie czegoś takiego nie jest niczym trudnym więc nie było by z tym komplikacji.

Chciałbym poznać zdanie forumowiczów co myślą o mojej propozycji!

Edit: Da się jakos zmierzyć jak bardzo forum było by obciążane po wprowadzeniu animacji?  oczywiście przy ewentualnym jej wprowadzeniu 

• Like 2
  • Haha 1
  • Wrr 1

Jak dla mnie, wizualnie wygląda bombowo. Jest sens drążenia tego tematu, zwłaszcza, że za pierwszym razem ta propozycja nie przeszła?
Zobaczymy, co sądzą o tym inni, ja jestem na TAK.

• Like 2

• Popular Post

Wypowiem się, bo czemu nie. Rangi zostały specjalnie zrobione tak, aby te, które mają się wyróżniać się wyróżniają. Każda ranga mogła otrzymać swoją animację, ale wtedy forum w ogóle powie "bajo jajo" jeżeli chodzi o płynne działanie. Nie rozumiem sensu dodawania animacji, które są zbędne i nic nie wnoszą na forum prócz gorszej płynności, która i tak jest bardzo słaba. Dodatkowo większość z tych animacji nie ma sensu na rangach. W sumie, jeżeli już padają takie propozycje, to można dodać w legendzie na "grupy specjalne" w tle animowaną grafikę, która zmienia kolory, też będzie stopka wtedy "żywsza". :okok:

• Like 8
  • I love it 2

Ustalaliśmy razem z administracją na samym początku, że nie chcemy przepychu  - tym razem poszliśmy w minimalizm i jak najbardziej nadal trzymamy się tego założenia. O wiele bardziej estetycznie wygląda, jeżeli ruchomą animację ma tylko właściciel forum, a dodatki rangi płatne (to i to dla wyróżnienia). Drugą kwestią jest oczywiście obciążenie forum, jest naprawdę wiele ciekawszych rzeczy, które można wprowadzić, niekoniecznie obracające się ikony. Propozycję odrzucam. 

• Like 7
  • I love it 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.