Jump to content
Drako234

Skarga na potężnego ubt

Recommended Posts

• Popular Post

Nick oskarżonego: @ Boshy

Powód: Brak kompetencji do rozpatrywania demek.

Opis sytuacji: Przeanalizowałem kilka ostatnich odwołań, które rozpisywał pan @ Boshy  i jestem zażenowany jego umiejętnościami. Na 4 odwołania, 2 osoby odwołały się ponownie i opiekun musiał po nim sprzątać. Reszta poniżej.

Dowody:

Zacznijmy od odwołania gracza "posejdon" https://katujemy.eu/topic/63944-odwolanie-od-bana-posejdoneu/

Spoiler

Rozpiska Boshy:

1:22 dziwny szybkie strzały w rampie +/-

1:44 lekki aimlock +/-

ODE MNIE 2:40 widac idealnie jak ci pixel po pixelu przeskakuje celownik idealnie po glowie 2 ziomkow SPALONE

5:00 do 5:10 jeszcze raz szybkie strzały w konie +/-

5:35 lekki aimlock +/-

ODE MNIE 6:30 wychylasz po nieudanym strzale, pomimo ze wiesz ze to byla awp i na dodatek idealnie w glowe celujesz w miejscu gdzie chlop z awp nie moglby byc tak szybko.

7:00 szybki strzał Spalone na 1/4 tempa

7:47 szybki strzał SPALONE 1/4 tempa 

15:10 lekki aimlock SPALONE to tez duzo wyjasnia ze w biegu mozesz sobie dac 2 hedziki tak o :)

ODE MNIE 18:00 znow za szybko  SPALONE

18:30 lekki aimlock to Ta +/- aimlock ale wcelowanie idealne i strzal tez 

Moja rozpiska: 

1:22 - Strasznie dziwne jest to demko, raz akcja wygląda jakby miał ewidentnego backtracka, a innym razem wygląda już całkiem normalnie. Tu akurat nie jestem w stanie ocenić.
1:44 - To w ogóle nie jest aimlock -B
2:40 - Tu akurat dziwny jest ten przeskok na typa za skrzynką, ale nie jest on idealny na głowę. Zgadzam się z oceną
+B
5:00 - Całkowicie normalne strzały -B
5:35 - Normalny flick -B
6:30 - Normalna akcja, nie ma tu nic ciekawego -B
7:00 - Całkowicie Normalny strzał -B
7:47 - Całkowicie Normalny strzał -B
15:10 - Nie ma tu nic nadzwyczajnego, szybkie strzały na wrotkach, bardzo często się to zdarza. 2 strzał to nawet nie był head -B
18:00 - Do zrobienia, jeśli ktoś długo gra w tę grę i ma dobry czas reakcji -B
18:30 - Normalny strzał -B

Aż się zdziwiłem, że koleś nie napisał 2 odwołania, jak tam jest 1 spalona akcja. Co prawda dostał vaca na tym koncie, ale wcale nie musi to oznaczać, że latał odpalony na serwerze.

Następne odwołanie, gracz "sidnay" https://katujemy.eu/topic/64032-odwolanie-od-bana-only-mirage-3/

Spoiler

Rozpiska Boshy:

6:07 za szybki strzal Spalone + chwile pozniej nie boisz sie o ct?
7:00 ta sama sytuacja +/-
7:30 za szybko znow +/-
7:35 spalil strzal Spalone
10:30 byl jeszcze za scianą Czysto

ODE MNE 17:52 widzisz przez sciane - wcelowujesz sie Spalone
23:05 niewiem co o tym sadzic  +/-

Moja rozpiska:

6:07 - Zgadzam się, że można to zaliczyć pod +B
7:00 - Tutaj nic ciekawego nie ma -B
7:30 - To jest do zrobienia -B
7:35 - Jeżeli chodzi o strzał który był dosłownie chwile przed 7:35 to jest on całkowicie normalny, ale jeżeli chodzi faktycznie o to, co się stało po 7:35 to ty chyba jakiś jeb**** że ty to palisz -B
10:30 - Nic ciekawego, zgadzam się z oceną  -B
17:52 - Ciężka sytuacja, dziwnie wygląda ten movement, ale jest szansa, ze był to przypadek, może chciał zaplantować pakę i zobaczył gościa w kącie +/-B
23:05 - Nic ciekawego -B

Na całe demko 1,5 spalonej akcji. Dobrze, że napisał 2 odwołanie, bo tam nie ma podstaw do bana. https://katujemy.eu/topic/64086-odwolanie-od-bana-only-mirage-3-v2/#comment-397032

@ haikoo  musiał po tobie sprzątać. Co prawda z jego rozpiską też nie do końca się zgadzam, ale najważniejsze, że dostał UB.

Następne odwołanie, gracz "not ok" https://katujemy.eu/topic/64051-odwolanie-not-ok/

Spoiler

Tu to już jest w ogóle hit. Boshy pali demko za "ewidentne" skrypty na bh, ale nie da swojej rozpiski.

Rozpiska admina: 

Runda 3 - początek rundy do 1:15 , ewidentnie widac bh 1:25

Runda 4 -  podobnie jak w poprzedniej rundzie początek + pod koniec rundy 

Runda 6 - początek rundy 

Runda 7 -  1:26 bh tyłem

Runda 8 - tak samo jak wcześniej początek rundy do 1:20

Runda 9 - to samo + po zaplantowaniu paki bardzo dziwne peek w kuchni 

Moja rozpiska:

runda 3 - 2, 3 skoki to jest max, każdy debli wie, że nawet na spacji da się to zrobić -B
runda 4 - To samo, 2, 3 skoki to jest max w całej rundzie -B
runda 6 - Tu aż potężne 5 skoków. Nic trudnego na scrollu, wystarczy mieć więcej niż 500h w grze -B
runda 7 - Może 2 razy się dobrze odbił, przecież to jest żart -B
runda 8 - To samo co wcześniej 2, 3 skoki max -B
runda 9 - Co do bh - 2 skoki tam były jedynie. Potem w kuchni - wie, że koleś tam jest, szybki ferrari peek i siadło, bardzo dużo osób tak robi, można to jak najbardziej zaliczyć pod przypadek +/-B, ale to też takie naciągane.

Po raz kolejny Haikoo musi po tobie sprzątać, bo nie masz zielonego pojęcia o bh. https://katujemy.eu/topic/64079-odwolanie-not-ok/#comment-396984

Najlepsze jest to, że masz 9 lvl faceit (kiedyś niby 10), więc powinieneś mieć jakieś pojęcie na temat tej gry.

No i ostatnie odwołanie, gracz "XRD" https://katujemy.eu/topic/64055-ub/

Spoiler

Rozpiska Boshy:

runda 1 strona CT 1:24 w demku 1:26
szybki strzał gdzie tylko zobaczył nogę Czysto

runda 2 strona CT 1:50 w demku 2:02
wcelowanie sie na pixel i znowu szybki strzał z awp
ta sama runda kilka sekund później wcelowanie na pałace z jg i znów strasznie szybki strzał Czysto

runda 5 strona CT 0:53 w demku 7:47 
inhuman reaction nawet celownikiem nie ruszył  +/-

runda 2 strona TT 1:47 w demku 2:04
wbiegł do undera wiedząc że jest tam schowany CT potem wycofał na górę i rzuca mołotowa jak nikogo tam nie widział(info nie poszło że może  być under) +/-

runda 3 strona CT 1:43 w demku 3:10 
wcelowany z jg na pałace i za szybko strzelił :( SPALONE

runda 3 strona CT 0:46 w demku 4:06 
z balkonu na apartamentach przez szparę patrząc na under znowu szybki strzał i zabójstwo Spalone

runda 6 strona CT 1:35 w demku 9:17 
nie wydaję mi się że te skany przez smoka były (normalne) był troche baitowany na strzały a chwilę później zabija przez smoke +/-

runda 7 strona CT 0:23 w demku 10:29  
sytuacja 1v3 (cała) nie wiedzał w kogo strzelać dziwne predykcje gdzie są oponenci cały ten clutch dziwny +/-

runda 8 strona CT 1:32 w demku 11:30 
znów bardzo szybki strzał na ułamek sekundy SPALONE!

runda 11 strona CT 0:47 w demku 17:43
jest na rampie przeciwnicy podchodzą na shifcie i postanawia się schować gdy tylko się odwrócił i ich (zobaczył) SPALONE XD

Moja rozpiska:

1:26 - Dość szybka reakcja, mógł być przypadek + demko 16 tick. Zgadzam się z ocena -B
2:02 - Całkowicie normalny strzał. Zgadzam się z ocena -B
7:47 - Do zrobienia, nie było to jakieś turbo wcelowanie na pixel -B

2:04 - Może wygląda to lekko dziwnie na demku przy włączonym x-ray'u, ale nie można zaliczyć tego jako dowód -B
3:10 - Zgodzę się, że można to zaliczyć pod +B
4:06 - Szybka reakcja, ale myślę, że jak najbardziej do zrobienia -B
9:17 - Normalne skany, nic specjalnego -B
10:29 - Trochę dziwny movement za tym carem, zgadzam się z ocena +/-B
11:30 - Jak dla mnie tez +B
17:43 - Słyszał jak biegną po schodach w pałacach, mógł się spodziewać, że będą już na blisko -B

Na tym demku było najwięcej ciekawych akcji, ale 2,5 spalonej czasówki, to wciąż trochę mało na bana.

To są tylko 4 odwołania z ostatnich 2 tygodni, na pewno było tego znacznie więcej. Niestety nie ma jak tego sprawdzić, bo demka po czasie się usuwają.

Jest jeszcze jedno odwołanie, które czeka na rozpatrzenie. Jeżeli będzie się nim zajmował Boshy, to na pewno sobie przejrzę i edytuję temat.

Reasumując, nie mam pojęcia kto ci dał tak poważną rangę, albo czy ktokolwiek Cię chociaż sprawdził co potrafisz. Robiąc takie rzeczy, krzywdzisz graczy i działasz na szkodę sieci.

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kompetentny do sprawdzenia tych rozpisek oraz rozpatrzenia skargi. 

Nie pozdrawiam.

Vanilla.  

Jak już składasz tak poważną skargę, to zachowaj język nie obrażając UBT oraz nie weryfikuj braku kompetencji administracji, bo od tego nie jesteś. +1 za prowokację w stronę Boshego.

dejmano  

Cenzuruj wulgaryzmy. Dodatkowo - czerwony kolor jest dla Wyższej Administracji. 

• Like 2
  • Haha 4
  • Wow 4
  • I love it 2

Witam, witam. Szanowny Panie Drako.

Niezmiernie miło mi gościć cię na tej sieci i patrzeć jak umilasz sobie tutaj czas rozpatrując demka z góry - musisz mieć naprawdę sporo czasu, zeby to dla mnie zrobić :)

Na pierwszy ogień pójdzie ten nieszczęsny Posejdon, którego tak rozpisałeś 1 spaloną akcję xd. Nie będę wchodził znów w rozpiskę - tym bardziej twoją, bo jest kompletnie mówiąc krótko "o kant dupy roztrzaskać", a dodatkowo śmieszny jest fakt, że przeczysz sobie w jednym zdaniu

18 godzin temu, Drako234 napisał:

Aż się zdziwiłem, że koleś nie napisał 2 odwołania, jak tam jest 1 spalona akcja. Co prawda dostał vaca na tym koncie, ale wcale nie musi to oznaczać, że latał odpalony na serwerze.

Chłop na steamie ma 100h a na serwerze miał przegrane z tego konta ~80h. Resztę opisałem na samym dole po rozpisce w tym odwołaniu, więc można sobie spojrzeć ile też patrzyliśmy na tego gościa z adminami.

teraz Sidney. 

Na całe demko 1,5 spalonej akcji. Dobrze, że napisał 2 odwołanie, bo tam nie ma podstaw do bana.

Jak pisałem nie będę znów wchodził w twoją rozpiskę przy żadnym z odwołań, jeśli większość rzeczy normalizujesz w demku i to takich dosyć(?) obv. Zresztą nie zgadasz się z opinią Haikoo, ale jak stwierdziłeś na szczęście dostał UB. Z tą opinią się zgadzam w kwestii dostania ub z mojej winy - faktycznie mogło być za mało dowodów i tutaj ja po ostatniej lub przed ostatniej akcji zwłaszcza, że wstałem lewą nogą tego dnia zostawiłem mu bana, za co gracza bardzo przepraszam jeżeli nie używał nic, ale nawet sam Haikoo przyznał, że mogły by być predyspozycje, żeby zbanować go (sory, że się powołam troche na ciebie) "Nie mówię, że jest czysty na pewno ale to demko to dla mnie za mało żeby zostawić bana."

to ty chyba jakiś jeb**** że ty to palisz

mom feels proud - pozdrawiam cieplutko z rodziną z takim zachowaniem ;))

Teraz not ok. - bh

Zaczne od tego, że faktycznie drewniane było to bh i mógłby to być faktycznie zwyczajny scroll, a nie żadne makro pod skakanie - te sprawe wyjasnilem rowniez z @ haikoo .

Miałem pewne podstawy, żeby tak sądzić i to również wypisałem opiekunowi :)

Teraz xrd

pierwsze demko można całkiem wykluczyć i oglądnąć sobie wypisane akcje a nawet między akcje i samemu wywnioskować sobie, że jest coś tutaj nie tak zwłaszcza od momentu kiedy zaczynają się spalone w mojej rozpisce. Też nie pamiętam co tam było już, ale bodajże kolega od momentu skanu na pałace z jg strzełał idealnie w timing co może mieć nawet jakieś prawo bytu, ale zabił tam chyba z 2 osoby i zmisował w kolejnego w timing idealnie do momentu, w którym wiedział coraz więcej co się dzieje na mapie przy swoim gameplay'u .

Reasumując - faktycznie Haikoo posprzątał 2 osoby, które mogły, ale nie musiały cheatować i mogłem faktycznie podjąć zbyt pochopnie decyzję, ale mam sporę doświadczenie w tej grze łącznie z kilku kont sporo godzin się uzbiera. Spora ilość granych meczy jak i również jakaś wiedza mi siedzi w tej głowie przez to, że sam grałem kiedyś odpalony z jakimiś wspomagaczami. 

Do twoich rozpisek naprawdę nie chce mi się odnosić, bo nie wiem ile ty masz pojęcia o tej grze i fakt, że dla mnie normalizujesz już chociażby Posejdona (xD) dla mnie to śmiech, ale nie będę prowokować cię tak jak ty to zrobiłeś.

To są tylko 4 odwołania z ostatnich 2 tygodni, na pewno było tego znacznie więcej. Niestety nie ma jak tego sprawdzić, bo demka po czasie się usuwają.

Jakże smutno, że ludzie z odrzuconymi podaniami już się nie odwołują z racji tego, że faktycznie coś mieli - znam to ze swojego przykładu chociażby.

Reasumując, nie mam pojęcia kto ci dał tak poważną rangę, albo czy ktokolwiek Cię chociaż sprawdził co potrafisz. Robiąc takie rzeczy, krzywdzisz graczy i działasz na szkodę sieci.

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kompetentny do sprawdzenia tych rozpisek oraz rozpatrzenia skargi. 

Co do podejmowania decyzji o rangach to możesz schować urazę dla siebie i przejść z grania w robloxa paintball w cs'a i wtedy możesz kogoś krytykować i to tylko w sposób konstruktywny, bo po to są ludzie tutaj, żeby pomagać, a nie próbować komuś "dojeb*ć" bo komuś źle bana nadał. Ludzie mają AŻ 3 MOZLIWOSCI ODOWOLAN z czego po pierwszym ja juz nic nie mogę zrobić w tej kwestii, dlatego mamy Opiekuna do tego :) 

Jeżeli @ Karcok uzna, że działam na szkodę sieci sam z tej posady mogę zrezygnować.

Pozdrawiam cieplutko z rodzinkom, (nie)zmieniaj się kolego 

PEACE

LEGENDAR  

No i po co te prowokacje? .... +1 warn za prowokacje

• Like 1
  • KAT 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

2 godziny temu, Boshy napisał:

musisz mieć naprawdę sporo czasu, zeby to dla mnie zrobić :)

Nie robię tego dla ciebie :Pepega:

Nie będę wchodził znów w rozpiskę

To dobrze. Ty akurat nie masz za dużo do gadania w tym temacie, to musi sprawdzić reszta całego ubt i się do tego odnieść.

a dodatkowo śmieszny jest fakt, że przeczysz sobie w jednym zdaniu

Gdzie niby sobie przeczę? Co w tym zdaniu jest ze sobą sprzeczne?

Chłop może i na serwerze przegrał 80h z 100h które ma na steam, ale wciąż zostaje 20h w których mógł robić cokolwiek. 

Odwołanie rozpatrzone 8 sierpnia, vaca dostał 12 sierpnia. Na spokojnie można przez te kilka dni dostać vaca.

Resztę opisałem na samym dole po rozpisce w tym odwołaniu, więc można sobie spojrzeć ile też patrzyliśmy na tego gościa z adminami.

Ok, ale co to ma do rzeczy? Liczy się konkrety dowód, czyli spalone demko. Poza tym, nie napisałeś tam nic konkretnego, każdy może mieć lepsze i gorsze chwile.

jeśli większość rzeczy normalizujesz w demku i to takich dosyć(?) obv.

Nie normalizuję, tylko staram się logicznie wyjaśnić zaistniałą sytuację, by spojrzeć na nią z każdego możliwego punktu widzenia. Wiesz co to domniemanie niewinności?

Zresztą nie zgadasz się z opinią Haikoo

Nie z jego opinią, a rozpiską.

zwłaszcza, że wstałem lewą nogą tego dnia zostawiłem mu bana,

Jak nie czujesz się na siłach rozpisywać demko, to tego nie robisz, proste. Jeśli jednak zdecydujesz się to zrobić, zachowujesz jak największy profesjonalizm.

za co gracza bardzo przepraszam jeżeli nie używał nic,

No chyba trochę nie w porę. I raczej nie jest to miejsce do przepraszania teraz tego gracza.

mom feels proud - pozdrawiam cieplutko z rodziną z takim zachowaniem ;))

co?

Miałem pewne podstawy, żeby tak sądzić i to również wypisałem opiekunowi :)

A chciałbyś się z nami podzielić jakie to były podstawy? Aż jestem ciekaw.

pierwsze demko można całkiem wykluczyć i oglądnąć sobie wypisane akcje a nawet między akcje i samemu wywnioskować sobie, że jest coś tutaj nie tak zwłaszcza od momentu kiedy zaczynają się spalone w mojej rozpisce. Też nie pamiętam co tam było już, ale bodajże kolega od momentu skanu na pałace z jg strzełał idealnie w timing co może mieć nawet jakieś prawo bytu, ale zabił tam chyba z 2 osoby i zmisował w kolejnego w timing idealnie do momentu, w którym wiedział coraz więcej co się dzieje na mapie przy swoim gameplay'u .

Naucz ty się pisać, bo nic nie zrozumiałem.

ale mam sporę doświadczenie w tej grze łącznie z kilku kont sporo godzin się uzbiera. Spora ilość granych meczy jak i również jakaś wiedza mi siedzi w tej głowie przez to, że sam grałem kiedyś odpalony z jakimiś wspomagaczami. 

A graj Sobie w tę grę nawet i 10 lat na poziomie profesjonalnym, tylko umiej to przenieść na rozpatrywanie demek.

Jakże smutno, że ludzie z odrzuconymi podaniami już się nie odwołują z racji tego, że faktycznie coś mieli - znam to ze swojego przykładu chociażby.

Fakt, że ktoś nie napisał 2 odwołania nie oznacza, że na 100% był odpalony.

Co do podejmowania decyzji o rangach to możesz schować urazę dla siebie i przejść z grania w robloxa paintball w cs'a i wtedy możesz kogoś krytykować i to tylko w sposób konstruktywny, bo po to są ludzie tutaj, żeby pomagać, a nie próbować komuś "dojeb*ć" bo komuś źle bana nadał.

Po 1 zdanie jest sklejone, jak by pisał je przedszkolak i ciężko cokolwiek zrozumieć. Po 2 czy według ciebie to jest nie konstruktywna krytyka? Po 3 Skoro chcesz pomagać ludziom, to rób to dobrze. Jesteś osobą decyzyjną i nie powinieneś popełniać takich błędów. 

A co do podejmowania decyzji o rangach. Jeśli ktoś przyjmuje niekompetentną osobę na dane stanowisko, to chyba z nią też jest coś nie tak, prawda?

LEGENDAR  

Jeśli chcesz coś dodać to edytuj poprzedni post i dodatkowo zbędna prowokacja na samym końcu. +1 warn za prowokacje

• Like 2
  • Haha 3

Siema, jak już @ Drako234  w skardze podał moje odwołanie jako dowód, to się wypowiem.

Jak dla mnie za samo spalenie mojego demka jako „ewidentne skrypty na bh” powinieneś zostać wyje***y z UBT.

Pozdrawiam razem z @ Habudda i @ `dolar :pepoLove:

LEGENDAR   (edited)

Twoja wypowiedź w tym temacie jest zbędna, nic nie wnosi do tematu. +1 warn za spam :)

Edited by LEGENDAR
  • Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 2

• Popular Post

Skarga okazała się słuszna. Kilka z tych demek zostało rozpatrzone wspólnie przeze mnie i @ haikoo , a niestety nasze werdykty były kompletnie inne niż @ Boshy .

Doceniamy bardzo, że wkładasz serce w swoją pracę, ale w tym przypadku takie pomyłki nie mogą mieć miejsca, dziękujemy za całe zaangażowanie.

• Like 11
  • KAT 2
  • Wow 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.