Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Tinderówka.

[#1] Wygotowani - Co zrobić z wodą po parówkach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

493235752_Frame1.png.664dc859948c801cb42a4bfe0f756dcb.png

Elo elo 3 2 0, witam w nowej serii z mojej strony pod tytułem Wygotowani.

W dzisiejszym jadłospisie planowałem przedstawić wam herbatę/kawę z wody po parówkach, ale z racji że jestem energicznym chłopakiem to kawy nie piję, a za herbatą nie przepadam to przedstawiam wam zamiennik - Kreatyna. Oczywiście możecie wykorzystać ten sam przepis do herbaty i kawy, nie mam nic przeciwko.

skladniki.png.80aca9ab4d3c6bf6bf50db6eda6494f1.png

1. Najważniejsze - woda po parówkach.

2. Kreatyna / herbata / kawa / etc. do wyboru, do koloru.

3. Jakieś naczynie żeby z deski od krojenia tego nie zlizywać.

4. Łyżka też by się przydała bo lepiej się miesza niż palcem.

przygotowanie.png.2c3754d54b91615268b8d1085fcfa87a.png

No to tak, potrzebujemy jakiegoś naczynia, najlepszym wyborem tutaj będzie chyba szklanka, wlewamy do niej wodę po parówkach tak jak na załączonym obrazku.

1.thumb.jpg.5909268ff3c430ab2e847bc3afed5411.jpg

Zapytacie pewnie ile tej wody wlać, ja stosuję osobiście taktykę na oko dzięki czemu zawsze wychodzi tyle samo.

Następnym krokiem w naszym przepięknym przepisie będzie wsypanie kreatyny, pamiętajcie że jeśli robicie kawę / herbatę trzeba ją wsypać przed zalaniem wody.

spacer.png

Po wsypaniu kreatyny należy ją wymieszać.

Bonapetit, takie pyszne że aż się uszy trzęsą!

@ dbk chyba logiczne, że jak wyciągniesz parówki z wody po gotowaniu to woda już będzie zagotowana. Pozdrawiam!

@ PanPukawka nie sprawdzałem.

@ Knightyy kąt nachylenia to 90 stopni, F = 10N, w prawo polecam mieszać.

@ dbk no można zostawić na później ale po ponownym podgrzaniu może stracić swój aromat.

Edytowane przez Sraczka UwU
  • Haha 5
  • Wow 2
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Mistrzu,

Czy wodę na herbatę gotujemy?

Pozdrawiam.

@ Sraczka UwU mistrzu, czyli to trzeba od razu bezpośrednio po ugotowaniu parówek wodę wykorzystać na herbatę? Nie można tej wody zostawić "na później"?

• Donator
Opublikowano

A jaki musi być kąt nachylenia łyżeczki, kiedy zacznę wsypywać kreatynę? Ile tej siły musi być użytej do tego procesu? A i polecasz mieszać w prawą czy w lewą stronę i dlaczego?
Za odpowiedzi z góry dziękuję! Tutorial świetny, ale jest wiele rzeczy niewyjaśnionych! Pozdrawiam :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.