Guest Posted May 13, 2022 Posted May 13, 2022 (edited) Cześć nie ma żadnego wzoru na propozycje więc sam go zrobię Twój nick: @ f0pa Co chcesz wprowadzić: Możliwość wysyłania monet na serwerze od gracz do gracza Jak to ma wyglądać/zamysł: Nic nadzwyczajnego jak zwykła komenda pozwalająca na wysyłanie monet na serwerze "!gift *nick* *ilość monet*" tylko żeby taka komenda była dostępna tylko dla graczy posiadających VIP (może gracze będą częściej kupować usługę VIP) - ogólnie było jest i raczej będzie wiele sytuacji gdy jakiś gracz potrzebuje kilka tyś monet żeby coś kupić w sklepiku i po prostu pyta kogoś na chatcie w grze czy ktoś może mu pożyczyć te monety i nie ma takiej komendy jak na razie (Wiem że jest taka komenda tylko "Wyższa administracja serwera" ma do tego dostęp więc myślę że to nie jest wielki problem wprowadzić taką komendą dla VIP'ów. z wyrazami szacunku f0pa // @ exot1K myślę że od 5-10k monety dziennie było by git jak dla mnie 2k to znacznie za mało ale to już potem ustalisz Edited May 14, 2022 by Guest
stylaAa Posted May 14, 2022 Posted May 14, 2022 Ogólnie, to monety są po to, żeby je zdobywać grając na serwerze. Pomysł z dzieleniem się monetami tylko dla vipów jest spoko, ale musiałby być jakiś limit ilościowy i dzienny. Typu - 2000 monet na 24 godziny. Jak dla mnie może być propozycja, nie mniej jednak - poczekam jeszcze na zdanie innych.
qlmn Posted May 16, 2022 Posted May 16, 2022 Mysle ze bardzo dobry pomysl lecz tak jak exotik napisal jakis limit bo jak vipy beda rozdawac po 10k to bedzie bez sensu ale pomysl gites tylko do ogarniecia :D 1
Guest Posted May 16, 2022 Posted May 16, 2022 A ja bym poszedł w drugą stronę - niech gift jest dostępny dla każdego, ale z prowizją 20%, np, dając komuś 20000 gracz otrzymuje tylko 16000. Dzięki temu ludzie będą mniej chętnie rozdawać + monety w ten sposób będą przepalane, dzięki czemu baza danych w jakimś stopniu też będzie się czyścić.
P3rF3cT Posted May 17, 2022 Posted May 17, 2022 (edited) Fajny pomysł. Jestem za pomysłem @ dbk , ale jeżeli by nie przeszedł to 5/10k dziennie też jest fajną opcją. Według mnie min. 5k dziennie, aby osoba która to dostanie mogła sobie kupić 1 rzecz na stałe (tylko dla VIP'ów nie uwzględniając tego który wybierany jest co mapę) Edited May 17, 2022 by P3rF3cT
Recommended Posts