Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Gość

ARENA 05.2022 - zbiór błędów / sugestii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opis problemu:

• Lagi na serwerze - na pewno nie jest to wina mojego dostawcy czy sprzętu. Co jakiś czas mają miejsce mikrościnki trwające 0,5 sekundy. Pytałem innych graczy - to samo. Przed "naprawą" serwera takie coś nie miało miejsca.

• Roundsoundy - to bardziej sugestia niż błąd. Dla mnie totalnie do wyrzucenia. Każdy kto chce posłuchać muzyki włączy spotify/yt etc.. To nie jest serwer ONLY MIRAGE, nikomu nie chce się czekać w przerwach między rundami :(

• Server Redirect - nie oceniam pomysłu, natomiast wykonanie. Info o innych serwerach sieci wraz z ich IP na pewno może się przydać, ale sam format + tłumaczenie tragiczne...
    SS: image.png.8fe34ee788c41b45467d85211250eba5.png
    Moim skromny zdaniem TAG Server Redirect możnaby zmienić na "KATUJEMY" lub po prostu "INFO", coś w ten deseń... Pokolorować to jakoś schludnie i może nazwy serwerów uprościć aby mieściło się w jednej linii. Zamiast "Serwer ip" może po prostu "IP Serwera"?

• Błąd w trakcie przełądowania mapy - nie wiem co tu napisać. Po prostu w trakcie zmiany mapy dostałem takie coś:
    883416922_Zrzutekranu2022-05-09195220.png.baf9f491513270272db9169e186c87b0.png

• Jakieś błędy jeśli chodzi o VIP'y. Ani ja ani @ -KONESER- nie mieliśmy. Tzn. ja miałem, ale z "!nagroda" a nie ze sklepu. Z resztą jakiś gracz dziś pisał również w tej sprawie na forum. Link: 

• Mimo "naprawy" serwera nadal występuje to: 

• Serwer nadal crashuje - godzina 20:05 i zdechł.
    image.png.45e379ca8155291bfc702135ff6e880d.png

Na ten moment tyle. Nie chciałem pisać 10 różnych wątków dlatego wszystko czego jeszcze inni nie zgłosili jest w tym miejscu. Jeśli znajdę coś więcej, założę kolejny temat.

Data i czas: 19:25 - 20:05 dnia 09.05.2022r..

Załączone zdjęcie: (O ile jest taka możliwość): wyżej.

dejmano  

Jeśli wzór widnieje w dziale, musisz go uzupełnić.

• Legenda
Opublikowano
  • Lagi na serwerze, jak i crashe serwera podczas zmiany mapy spowodowane są silnymi atakami DDoS na arenę, z którymi hosting obecnie "walczy".
  • Wyświetlanie wiadomości od server redirecta zostanie poprawione.
  • Błąd z vipem został wyjaśniony.
  • Co do roundsoundów opiekunowie areny mogą zrobić ankietę czy mają zostać usunięte.
  • Lubię to! 4
Opublikowano

Co do roundsoundów - tak wiem, można je wyłączyć. Bardziej chodzi o fakt dynamicznej gry, jaką powinna oferować arena. Mamy już i tak długie rundy i trzeba sporo czekać na kolejną, jeśli w miarę szybko zabijesz/zginiesz. Do tego dochodzi teraz 5s resa. W praktyce wygląda to tak - strzelasz 10 sekund, czekasz 30. Mam nadzieję, że tak jak z resztą sam wspomniałeś, opiekunowie podejmą temat. @ PanPukawka  @ Night0oo

• Zasłużony
Opublikowano

Usuwanie roundsoundów nie ma sensów jest komenda na dzień dobry jak odpalasz mapę. Jeżeli ktoś nie chce to sobie wyłączy to i już. A co do czasu po zabiciu fakt jest super długi i przydało by się go skrócić do 4-5 sekund a nie jak jest aktualnie 10s. @ Karcok @ happy.

• Lubię to! 3
  • 1 rok później...
Opublikowano

Temat w archiwum.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.