Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio bardzo dużo słyszę na temat ataku Rosji na Polskę. Zdałem sobie sprawę, że to jest niemalże pewne. Zaczęło się od Smoleńska - budzę się rano, urodziny, jak fajnie, chciałem pooglądać telewizję, no ale cóż - katastrofa smoleńska. Po roku, może dwóch wszystko zaczęło się układać w logiczną całość. Rosja powoduje konflikty, katastrofa, w której giną ważne polskie osobowości.

Ukraina już prowadzi wojnę z Rosją, choć Putin najwyraźniej się oszczędza. Polska sprzedaje Ukrainie broń, wysyła swoich żołnierzy, wspomaga Ukrainę niepotrzebnie mieszając się w ten konflikt, zamiast się przygotowywać na oparcie się fali rosyjskiej.

gNpNvpX.png

Mieszkając na podlasiu mam nieprzyjemność bycia świadkiem tego, jak to wszystko się zaczyna. To jest straszne, pora się opamiętać. Nie wyobrażam sobie dzisiejszej młodzieży walczącej z karabinami, bo poza CSem to broń dla nich byłaby czymś na rodzaj miny - "nie dotknę, bo jeszcze strzeli". Szczerze to mam wątpliwości co do tego, że większość z dzisiejszych nastolatków miałaby siły biegać z karabinem, hełmem itd., bo kondycja siada od papierosów w wieku 15 lat.

93bieLw.png

Kilka miesięcy temu koleżanka powiedziała mi, że jej brat został zwerbowany z powrotem do wojska - "w tajemnicy". Po co zbierać wojsko w tajemnicy przed państwem? A no właśnie. Wszyscy są już świadomi, że to nie przelewki. Teraz znów jest pobór do wojska, ćwiczenie młodych w obsłudze broni - starsze pokolenie (30-40 lat) wie, jak to wszystko wygląda. Zapraszam do dyskusji, a na koniec polecam obejrzeć ten filmik:

• Lubię to! 1
Opublikowano

To Rosyjskie wojska ? :D

Bo słyszałem coś w radiu że tam przez Polskę maja przejechać amerykańskie wojska, bo wracają z jakiś szkoleń czy coś ;d

Co do wojny, to także wątpię aby coś wybuchło.

NATO - http://pl.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%84stwa_cz%C5%82onkowskie_NATO

Wierzysz w to że Rosja zaatakuje Polskę wiedząc że Polska otrzyma pomoc od innych państw należących do NATO ?

Państwa należące do NATO:

Belgia
Kanada
Dania
Francja
Islandia
Włochy
Luksemburg
Holandia
Norwegia
Portugalia
Wielka Brytania
Stany Zjednoczone
Grecja
Turcja
Niemcy
Hiszpania
Czechy
Węgry
Polska
Bułgaria
Estonia
Łotwa
Litwa
Rumunia
Słowacja
Słowenia
Albania
Chorwacja

Opublikowano

Jak dla mnie to oni wszyscy nadają się do tego co się robi po wstaniu z klozetu. Putin kładzie na nich lachę, Ewunia dupcię pcha tam gdzie nie trzeba razem z Bronkiem a potem wylecą gdzieś na Thieflandie, AK-74 pójdą w ruch NATO wyśle wojska pewnie z jakimś opóźnieniem. Powalczą trochę, powalczą, dojdą do wniosku że taka wojna na dłuższą metę nie ma sensu i trzeba użyć nadzwyczajnych środków, mówię tu o rozszczepieniu atomu... No ale bądźmy optymistami i albo niech Putinowi ambicje przygasną, albo niech zrobi to jego świeca, chociaż wtedy mogłoby dojść tam do anarchii. Wszyscy wiemy, że Rosja to nie kraj tylko stan umysłu.

Opublikowano

Panowie Rosja dysponuje 3600 rakietami atomowymi z którymi siły NATO I ONZ nie mają szans. A co do artykułu świetnie napisany. Czy będzie wojna to się okaże... miejmy nadzieję, że nie.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Panowie Rosja dysponuje 3600 rakietami atomowymi z którymi siły NATO I ONZ nie mają szans. A co do artykułu świetnie napisany. Czy będzie wojna to się okaże... miejmy nadzieję, że nie.

@^ W końcu ktoś, kto widzi wszystko w dziennym świetle, a nie przez różowe okulary

Nadzieja matką głupich, jak to się mówi. To w sumie nieuniknione, że będziemy mieli przez Rosję kłopoty. :)

• Właściciel
Opublikowano

Myśle, że wojny nie będzie ale przygotowania są jak najbardziej. Niedawno miałem komisje wojskową i mówili nam, że być może wróci obowiązkowa służba w wojsku 2 letnia. Dodatkowo ostatnimi dniami dobry znajomy dostał od Wojska list z nakazem przedstawienia wszystkich swoich pojazdów, w razie ogłoszenia stanu zagrożenia automatycznie pojazdy będę zabierane na rzecz wojska. Ma on działalność gospodarcza transportową, ogólne wszystkie firmy transportowe dostały nakaz przedstawienia pojazdów tak jak to kiedyś było z MZK, PKS. Moim zdaniem Polska zaczyna się ubezpieczać, choć wydaje mi się, że Putin nie zaatakuje lecz musimy pamietać, że Rosja to stan umysłu.

Opublikowano

Przygotowania widać. Nad moim domem często latają helikoptery, jechały wojska. Oby Putin nie zechciał zniszczyć Sochaczewa a dokładniej Bielic (Tam jest cała jednoska wojskowa).

Opublikowano

http://wiadomosci.wp.pl/gid,17390635,kat,7631,title,Operacja-Dragoon-Ride,galeria.html?ticaid=114921

To odnośnie konwojów przejeżdżających przez Polske

Artykuł świetnie napisany. Oczywiście zasługujesz na pochwałę.

Warto również dodać, iż podobno od niedawna osoby, które nie idą na studia mają obowiązek odbycia służby wojskowej. Nie jestem właśnie co do tego pewny, ale może ktoś ma jakieś potwierdzone informacje na ten temat. 

Polska ma bardzo nikłe szanse jeśli dojdzie do konfliktu zbrojnego z Rosją. Rosja to potęga, która niczego się nie boi. Putin działa lekkomyślnie. Unia potrafi się obronić jedynie sankcjami, które jak widać na Putina nie działają. Federacja Rosyjska byćmoże jakoś na tym cierpi. Naród rosyjski jest zastraszony przez władze. Jesteśmy bliscy rozpoczęcia prawdziwej III Wojny Światowej, która przy dzisiejszej technologii oznacza jeden wielki koniec według mnie. 

-- BLETECZKA, CZEKAM NA TWÓJ MĄDRY KOMENTARZ :) --

Owszem jeśli nie idziesz na studia masz prawo odbyć bodajże 2 letnią służbe wojskową.

Artykuł świetny musze przyznać. :)

Opublikowano

Ja mam firme transportowa i nic nie dostałem...

Wiadomo Putin jest głupi, ale chyba nie aż tak, całe Nato rozwalić???chyba nie da rady

Opublikowano

Może na początek jak Aven tak prosi to odpowiem na niektóre cytaty up:

zacznijmy.. 1. " Warto również dodać, iż podobno od niedawna osoby, które nie idą na studia mają obowiązek odbycia służby wojskowej. Nie jestem właśnie co do tego pewny, ale może ktoś ma jakieś potwierdzone informacje na ten temat "  - - - Nie, to jakieś kity są, tak nie było i NIE BĘDZIE.

2.  " Polska ma bardzo nikłe szanse jeśli dojdzie do konfliktu zbrojnego z Rosją. Rosja to potęga, która niczego się nie boi. Putin działa lekkomyślnie. Unia potrafi się obronić jedynie sankcjami, które jak widać na Putina nie działają. Federacja Rosyjska byćmoże jakoś na tym cierpi. Naród rosyjski jest zastraszony przez władze. Jesteśmy bliscy rozpoczęcia prawdziwej III Wojny Światowej, która przy dzisiejszej technologii oznacza jeden wielki koniec według mnie. " - - - Nie można powiedzieć, że Polska ma nikłe szanse na "(heh) wygranie"  konfliktu zbrojnego z Rosją. Europa, NATO, ONZ, kraje bałtyckie są, działają jako jedność. Proszę nie dzielić na pojedyńcze jednostki.

Rosja, faktycznie to jest potęga pod wzlędem terenu i wojska. Putin nie działa lekkomyślnie. Proszę tego nie komentować : KRYM - Bardzo dobra decyzja, Nowe bazy - bardzo dobra decyzja, Lepsze uzbrojenie - bardzo dobra decyzja, ćwiczenia - bardzo dobra decyzja itd. Ale to nie o tym, po prostu chciałem powiedzieć, że się mylisz mówiąc ze działa lekkomyślnie. 

Nie możesz mówić że sankcję to takie o - nic. To jest atak pod względem gospodarczym. Dlaczego nie ma nic innego? Dlatego że obecna technologia tak jak powiedziałeś zniszczyła by świat. Po wybuchu bomby, która wydziela promieniowanie teren nie jest zamieszkalny baaardzo długo... 

Naród jest zastraszany - 100% się zgadzam, jesteś redaktorem. Napiszesz artykuł błędy z poglądami Rosji, dostajesz ostrzeżenie. DWA TAKIE OSTRZEŻENIA REDAKCJA ZAMKNIĘTA.

3."  Ale czy Putin jest tak głupi i zaryzykuje atak I narazie się na być może taką obronę bo nie ukrywajmy że siły zbrojne ONZ są potężne. " --- są bardzo potężne, i wątpię że ktoś się pokusi na otwarty atak.

Wojna, hmmm wojny  są i będą. Korea Północna - południowa, Irak itd. Ale rozmawiajmy o wojnie światowej, tj. III. I powiem Wam że takowej nie będzie w 100%. Organizacje takie jak: ( nie wiem czy to wszystkie nie pamietam dokladnie)

ONZ 

UE 

NATO

OBWE 

Interpol
Rada Europy
Grupa Wyszehradzka 
Trójkąt Weimarski 

Sankcje faktycznie nie uderzyły mocno w Rosję, powiem wam że prawie w ogóle :). Ich powiedzmy "chwilowy kryzys" był spowodowany tylko i wyłącznie tą ropą. Ukraina od 1 kwietnia odcina się z korzystania gazowego od rosji.

Rosja i państwa Nato pokazują teraz swoje siły. Jeżeli byłby bezpośredni atak na Polskę, kraje SĄ ZOBOWIĄZANE wysłać pomoc militarną. Przy II wojnie tak nie było niestety... ;) nie chce mi się rozpisać dlatego że dziś 14godzin na nogach i jestem wykończony... :/ Aven zawiodłem Cię :D. Ja interesuję się polityką nie lubie takich dyskusji bo niektórzy ludzie się kompletnie nie interesują/ nie znają się na samych faktach a wypowiadają się po częsci w sposób komiczny ;). 

Opublikowano

myślę że na wojnę nie ma szans jesteśmy dobrze bronie i a Putin nie jest aż tak głupi aby nas atakowac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty przez Moderatora.

Powód: Dzięki za artykuł ;)

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie.

Katujemy.eu - Katuj razem z nami!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.