PRo100whEad Posted January 27, 2022 Share Posted January 27, 2022 Witam, nie wiem czy to jest błąd czy tak ma być ale pod dwoma róznymi komendami pokazuje dwie różne ilości pkt a mianowicie: Pod komenda !lvl oraz jak padne pokazuje mi: https://zapodaj.net/e19a05d7dde71.png.html (8389pkt) a jak wpisze !rank to pokazuje mi: https://zapodaj.net/645972ef3bff0.png.html (1887pkt) a dodatkowo pod komenda !lvl nie można znaleść ile pkt potrzeba na dany lvl chyba, że Ja nie potrafie tego znaleść. Jeśli to działa poprawnie to prosze o informacje na które pkt mam patrzeć :) Pozdrawiam. @EDIT @ ESL zgadza sie rank jest z pkt za killa itd to wiem, ale w takim razie takie 8000tys pkt które pokauje mi po smierci to co to sa za punkty? One nie sa pokazane w zadnym rankingu tylko wyskakuja tam po smierci a o liste lvl to chodzi mi tak jak było wczesniej, ze np 25 lvl - 2000tys pkt, 26lvl-2500tys pkt, że była taka lista i mogłem sobie sprawdzić ile pkt potrzebuje na dany lvl a nie tylko jeden do przodu tak jak pokazuje teraz. @EDIT 2 @ ESL Wpisuje !ranga i nie ma takiej komendy, wydaje mi sie ze pkt od lvl i rank to powinny być te same pkt przynajmniej tak było wcześniej. @EDIT 3 @ 33Skiller33 Czyli mam rozumieć, że osobne są pkt do rankingu i osobna do lvla tak? Kurde dziwnie, wczesniej było wszystko w jednych pkt i topka i lvl'e. No dobra, ale w takim razie dalej nie ma tej list wszystkich lvl pokazuje tylko ile pkt brakuje mi do nastepnego lvl'a. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MenT0S- Posted January 27, 2022 Share Posted January 27, 2022 Z czego wiem, przynajmniej się tak domyślam to rank pokazuje ile masz punktów tak zwanych za HS, za killa itp. To jest Twój ranking. A lvl to wiem że pokazuje na górze, masz pokazany swój lvl i obok punkty, i ile brakuje Ci do next rangi. Lvl a rank to jest całkowicie co innego. @ PRo100whEad te po śmierci co ci pokazuje to najprawdopodobniej te od rangi. Jeśli tak nie jest to ja żyłem w błędzie. Wpisz!ranga zobacz czy ta komenda ci działa i ci pokazuje. Jeśli tak to wszystko w sumie Ci się wyjaśni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
33Skiller33 Posted January 27, 2022 Share Posted January 27, 2022 Te (1887pkt) liczy sie do Topki jak wpiszesz top to widzisz ile masz pkt. "Za normalny kill chyba 1 punkt a za headshota 2 lub 3 nie wiem dokladnie" {Nowy system rang} Spoiler jak wpiszesz !lvl to ci pokazuje ile ci brakuje do następnego levela Spoiler mam nadzieje ze ja to sam dobrze zrozumiałem haha Edit: w ostatnim systemie rang miales pod /top/lvl/rank tylko te punkty jak widzisz w Screenshocie nr.2 Teraz to się zmieniło bo jest dodany nowy system i masz 2 rodzaje pkt raz do topki a raz do next levela "Mam nadzieje ze to dobrze napisałem ale najwyżej Karcok lub opiekunowie cos dodadzą" + jak chcesz widziec ile twoi koledzy maja punktow aktualnie to sobie wejdz na gore forum masz tam "Statystyki Graczy" i pod rangi i masz tam Om#2 Usunięto poprzedni system rankingu i wgrano nowy rankme Minimalna ilość zabójstw potrzebna aby wejść do rankingu = 10 Usunięto poprzedni system rang i wgrano nowy pRanks Premium 4.3.7 -> 4.3.8 -> 4.3.9 -> 4.4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karcok Posted January 27, 2022 Sponsor Share Posted January 27, 2022 !lvl - Punkty odnośnie rangi (Znajdują się tam wszystkie informacje na temat rang, twoja bieżąca ilość punktów itd.) !rank - Punkty odnośnie rankingu Dodałem również odrębną komendą !ranga do wyświetlania również menu rang Wcześniej punkty lvl i rankingu były takie same, owszem. Ponieważ był to stary system który obliczał pozycję oraz rangę na tej samej podstawie. Obecny system jest nowszym i nie bez powodu jest on "Rozdzielony" na ranking i rangi. Zabieg taki nie "wydaję" mi się, tylko jestem pewien, jest dużo bardziej czytelny i przejrzystszy. Potrzeba czasu abyście się po prostu wprowadzili na nowo ze starego systemu na nowy. Obecnie system rang i rankingu funkcjonuje na wszystkich naszych serwerach i sprawdza się po prostu świetnie, dlatego jestem przekonany, że również i tutaj tak będzie. Co do spisu rang i ich wymagań znajduje się on pod !lvl -> Panel gracza -> Spis rang oraz wymagania Tam masz od A do Z - 100% opisu wymagania na dane rangi. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karcok Posted January 27, 2022 Sponsor Share Posted January 27, 2022 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts