Jump to content
PRo100whEad

Bład w pkt rankingu?

Recommended Posts

Witam, nie wiem czy to jest błąd czy tak ma być ale pod dwoma róznymi komendami pokazuje dwie różne ilości pkt a mianowicie:

Pod komenda !lvl oraz jak padne pokazuje mi: https://zapodaj.net/e19a05d7dde71.png.html  (8389pkt)

a jak wpisze !rank to pokazuje mi: https://zapodaj.net/645972ef3bff0.png.html  (1887pkt)

a dodatkowo pod komenda !lvl nie można znaleść ile pkt potrzeba na dany lvl chyba, że Ja nie potrafie tego znaleść.

Jeśli to działa poprawnie to prosze o informacje na które pkt mam patrzeć :)

Pozdrawiam.

@EDIT @ ESL  zgadza sie rank jest z pkt za killa itd to wiem, ale w takim razie takie 8000tys pkt które pokauje mi po smierci to co to sa za punkty? One nie sa pokazane w zadnym rankingu tylko wyskakuja tam po smierci a o liste lvl to chodzi mi tak jak było wczesniej, ze np 25 lvl - 2000tys pkt, 26lvl-2500tys pkt, że była taka lista i mogłem sobie sprawdzić ile pkt potrzebuje na dany lvl a nie tylko jeden do przodu tak jak pokazuje teraz.

@EDIT 2  @ ESL Wpisuje !ranga i nie ma takiej komendy, wydaje mi sie ze pkt od lvl i rank to powinny być te same pkt przynajmniej tak było wcześniej.

@EDIT 3 @ 33Skiller33 Czyli mam rozumieć, że osobne są pkt do rankingu i osobna do lvla tak? Kurde dziwnie, wczesniej było wszystko w jednych pkt i topka i lvl'e. No dobra, ale w takim razie dalej nie ma tej list wszystkich lvl pokazuje tylko ile pkt brakuje mi do nastepnego lvl'a.

• Like 1

Z czego wiem, przynajmniej się tak domyślam to rank pokazuje ile masz punktów tak zwanych za HS, za killa itp. To jest Twój ranking. A lvl to wiem że pokazuje na górze, masz pokazany swój lvl i obok punkty, i ile brakuje Ci do next rangi. Lvl a rank to jest całkowicie co innego. 

@ PRo100whEad te po śmierci co ci pokazuje to najprawdopodobniej te od rangi. Jeśli tak nie jest to ja żyłem w błędzie. Wpisz!ranga zobacz czy ta komenda ci działa i ci pokazuje. Jeśli tak to wszystko w sumie Ci się wyjaśni. 

Te (1887pkt) liczy sie do Topki jak wpiszesz top to widzisz ile masz pkt.
"Za normalny kill chyba 1 punkt a za headshota 2 lub 3 nie wiem dokladnie"

{Nowy system rang}

Spoiler

1.thumb.jpg.ac7782eef576e675d649e185443d9b8c.jpg

jak wpiszesz !lvl to ci pokazuje ile ci brakuje do następnego levela 

Spoiler

2.thumb.jpg.8b3b4f8ad044a86b37843eb42f26d9b6.jpg

mam nadzieje ze ja to sam dobrze zrozumiałem haha
Edit: w ostatnim systemie rang miales pod /top/lvl/rank tylko te punkty jak widzisz w Screenshocie nr.2
Teraz to się zmieniło bo jest dodany nowy system i masz 2 rodzaje pkt raz do topki a raz do next levela 
"Mam nadzieje ze to dobrze napisałem ale najwyżej Karcok lub opiekunowie cos dodadzą"

+ jak chcesz widziec ile twoi koledzy maja punktow aktualnie to sobie wejdz na gore forum masz tam "Statystyki Graczy" i pod rangi i masz tam Om#2

• Usunięto poprzedni system rankingu i wgrano nowy rankme
    • Minimalna ilość zabójstw potrzebna aby wejść do rankingu = 10
  • Usunięto poprzedni system rang i wgrano nowy pRanks Premium  4.3.7 -> 4.3.8 -> 4.3.9 -> 4.4.0

!lvl - Punkty odnośnie rangi (Znajdują się tam wszystkie informacje na temat rang, twoja bieżąca ilość punktów itd.)

!rank - Punkty odnośnie rankingu

Dodałem również odrębną komendą !ranga do wyświetlania również menu rang

Wcześniej punkty lvl i rankingu były takie same, owszem. Ponieważ był to stary system który obliczał pozycję oraz rangę na tej samej podstawie. Obecny system jest nowszym i nie bez powodu jest on "Rozdzielony" na ranking i rangi. Zabieg taki nie "wydaję" mi się, tylko jestem pewien, jest dużo bardziej czytelny i przejrzystszy. Potrzeba czasu abyście się po prostu wprowadzili na nowo ze starego systemu na nowy. Obecnie system rang i rankingu funkcjonuje na wszystkich naszych serwerach i sprawdza się po prostu świetnie, dlatego jestem przekonany, że również i tutaj tak będzie.

Co do spisu rang i ich wymagań znajduje się on pod !lvl -> Panel gracza -> Spis rang oraz wymagania

Tam masz od A do Z - 100% opisu wymagania na dane rangi.

image.png

• Like 3
  • Thanks 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.