Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Karcok

Marcin "Borkoś" Borkowski miał ciężki wypadek

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
Opublikowano

Znany ratownik medyczny Marcin "Borkoś" Borkowski miał wypadek. Według nieoficjalnych informacji, jakie przekazał portal warszawawpigłułce.pl jego stan jest ciężki. Mężczyzna miał kolizję z samochodem na jednej z warszawskich ulic.

webp.png

Do wypadku doszło ok. godz. 17. na ul. Radzymińskiej w Warszawie. Motoambulans zderzył się z Oplem. Kobieta, która kierowała samochodem była trzeźwa. Policja podaje, że mężczyzna został przetransportowany do szpitala.

- Motoambulans jest bardzo mocno uszkodzony. W samochodzie osobowym wystrzeliły poduszki powietrzne, zniszczenia są widoczne na lewym boku i masce pojazdu — informuje Mateusz Szmelter z tvnwarszawa.pl.

Pomaga ofiarom wypadku, w tym momencie sam jest ofiarą.

Funkcjonariusze wyjaśniają na miejscu okoliczności wypadku.

Marcin "Borkoś" Borkowski, z pogotowiem związany jest od 30 lat. Zaczynał jako sanitariusz pełniący służbę na pokładzie ambulansu. Potem gdy uruchomiono w Polsce system ratownictwa, przebranżowił się na ratownika medycznego. Prowadzi również kanał na YouTube, gdzie opowiada o wypadkach i ludziach, którym pomaga.

Jak informuje portal warszawawpigułce.pl pojawiła się inicjatywa, by wspomóc Marcina w jego walce i wpłacać pieniądze na Patronite.

Wesprzeć słynnego kierowcę motoambulansu można tutaj

Wyślijcie dla Marcina serduszka pod tym postem, aby szybko wrócił do zdrowia!

Źródło: KLIK

• Lubię to! 2
  • Przykro mi 2
  • Uwielbiam 5
  • Legenda
Opublikowano

W dniu święta ratownictwa medycznego, ratownik medyczny ma wypadek - zrządzenie losu. Tymczasem gdy powinno się cieszyć razem z zespołami ratownictwa, liczy się na kolejny cud i walczy o kolejne życie. Oby w pełni wrócił do zdrowia! 

• Przykro mi 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Oglądam go od ok. roku zostało mu skradzione auto teraz miał wypadek...

Życzę mu szybkiego i pełnego powrotu do zdrowia!

• Uwielbiam 2
  • Legenda
Opublikowano

Oglądam, śledzę. Słyszałem w radio rano... :/ 

To jest pojebane, że człowiek który ratuje życie teraz o nie walczy... Tym dobrym zawsze pod górkę... :/ 

• Lubię to! 1
  • Przykro mi 2
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.