Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

Jakie filozoficzne pytanie :o

Czy jestem szczęśliwy? Na pierwszy rzut oka oczywiście. Teoretycznie mogę powiedzieć, że mam wszystko czego potrzebuje. Na co dzień robię to co sprawia mi radość i znajduję we wszystkim pozytywy. Dlaczego napisałem "teoretycznie"? Bo zdarzają się dla każdego gorsze etapy, gdy zaczyna się wątpić we wszystko i tak naprawdę, wtedy nie wiemy nic o szczęściu.

Przechodząc do drugiej części pytania, szczęściem są dla mnie nawet niewielkie rzeczy, w których widzę jakiś sens bytu, czy też momenty, które potrafią wywołać nawet najmniejszy uśmiech na czyjejś twarzy.

Wystarczająco filozoficzna odpowiedź? :Kappa2:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Zazwyczaj to tak.

A to co mnie najbardziej uszczęśliwia, to bicie meliski i bulbusia :dadsbelt: :pepelove:

Kocham was mordki, No homo xD :Kappa2:

• Przykro mi 1
Opublikowano

Przeważnie tak.

Jakoś czuje się szczęśliwy jak odejdę od komputera i np pojadę gdzieś rowerem samemu.

Miłego dnia każdemu. :D

• Uwielbiam 1
Opublikowano
12 godzin temu, Vanilla. napisał:

Czy jesteś szczęśliwym człowiekiem?

Nie

12 godzin temu, Vanilla. napisał:

Czym dla Ciebie jest szczęście?

Nie istnieje

• Przykro mi 2
  • Legenda
Opublikowano

Czy jestem szczęśliwa? Jestem zdrowa, mam dach nad głową, pracę, którą kocham, wspaniałą i szczerą rodzinę, samca u boku, mam co włożyć do gara, więc co więcej trzeba człowiekowi do spełnienia? Gosia pewnie powiedziałby, że browarka :Kappa: Jeżeli to nie jest szczęście, to nie wiem, czego jeszcze człowiekowi potrzeba, by był szczęśliwy. Wydaje mi się, że każdy bez względu na to co posiada i w jakiej sytuacji w życiu się znajduje, może być w pełni szczęśliwy, bo zależy to tylko od niego. Jeżeli teraz nie jesteś szczęśliwy to kiedy? Po co ciągle czekać na dogodny moment, ludzi, marzenia, pracę, pieniądze, by poczuć się szczęśliwym? Złotą receptą jest tutaj po prostu docenić to co się ma i czerpać z tego radość i szczęście. 

I tak - jestem szczęśliwa. 

• Uwielbiam 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Jestem. Na głowę mi się nie leje, mam co jeść, mam swoją miłość :pepelove: oraz dobrych przyjaciół.

Oto definicja szczęścia według Łasicy.

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.