Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

Miłość do kwadratu to najnowsza komedia romantyczna. Jest to polska produkcja Netflixa. 

Czy warto obejrzeć? 

Znalezione obrazy dla zapytania: miłość do kwadratu

Netflix udostępnia następujący opis filmu:

„Miłość do kwadratu” to komedia romantyczna o prowadzącej podwójne życie nauczycielce Monice. Pewnego dnia (podczas sesji zdjęciowej jako modelka Klaudia), poznaje ona popularnego flirciarza o imieniu Enzo. Spotkanie to rozpoczyna skomplikowany wzór na miłość, do którego nie przygotowała ich żadna lekcja. 

mmm.png.17f64ab37a6587aa686c3182128e5a2d.png.bdbb152ff827f696a65af5690b7b03f5.png

mmm.png.17f64ab37a6587aa686c3182128e5a2d.png.b02ba3b912074a0d0f2cdfe115b1bafc.png

Miłość do kwadratu opowiada o losach Moniki, która uczy w szkole podstawowej, jest to dla niej prawdziwa pasja. 

Monika opowiada jak to od najmłodszych lat chciała nauczać innych - jak widać spełniła swoje plany. 

Niestety dowiadujemy się, że nasza główna bohaterka ma poważne kłopoty finansowe.

Jej ojciec ma spore długi i żeby je spłacić kobieta postanawia przebierać się za Klaudie. Pod nową postacią kobieta zupełnie się zmienia, staję się swoim przeciwieństwem.

Klaudia jest wybuchowa, energiczna, pełna pasji jak i seksapilu. Monika zaś jest spokojną nauczycielką dbającą o dobro innych.  

„Przebieranki” niezwykle ją męczą, jednak nie widzi innej drogi aby zarobić pieniądze na spłatę długu ojca. 

Jednak nasz film nie skupia się jedynie na losach Moniki, ale też na przystojnym inżynierze - Enzo.

Zostaje on przymuszony przez swoją dziewczynę do wzięcia udziału w sesji reklamowej gdzie tam poznaje Klaudie i to właśnie w tym momencie cała historia dopiero się zaczyna. 

W Miłości do kwadratu niedorzeczności jednak mnożą się na każdym kroku.

Znany celebryta Enzo okazuje się być bez grosza przy duszy i bez mieszkania.

Wręcz zmuszony jest zamieszkać z bratem, za to na co dzień jeździ kabrioletem i pojawiający się na okładkach kobiecych czasopism.

Enzo jest zresztą ciekawą postacią, z jednej strony wiemy, że jest inżynierem a z drugiej widzimy go tylko na reklamach samochodów. 

Monika zaś pracuje w przeszklonym, nowoczesnym kompleksem o białych ścianach i z dyrektorem, który ciągle nękał ją, umniejszał wartość wykonywanej przez nią pracy.

Pan dyrektor jest najbardziej irytującą postacią w całym filmie.  Potrafił jedynie przypisywać sobie czyjeś zasługi.  

Miłość do kwadratu jest komedią romantyczną trochę bez składu i ładu. Dużo rzeczy, które tam się dzieją nie mają kompletnie sensu. 

Jest na siłę zrobionym filmem polskiej produkcji, tak zwanych zapchaj dziurę. Jeśli liczycie na dobry romans, możecie się zawieść. 

Kolejny raz polscy reżyserowie dają nam do zrozumienia, że nie potrafią robić komedii. Film jest pełen niezręcznych jak i żenujących sytuacji. 

Znalezione obrazy dla zapytania: miłość do kwadratu

Pozdrawiam! :serduszko:

• Lubię to! 4
  • Wow 2
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Miałem obejrzeć ten film, ale jak zobaczyłem, że jest stworzony przez polskich reżyserów to od razu sie powstrzymałem, a dzięki Tobie wiem, co przynajmniej tam było! Dobra robota :D

• Zasłużony
Opublikowano

Obejrzałem z moją Miłością - sam bym raczej nie oglądał tego typu filmów. Powiem tak - pomijając to, iż w wielu momentach się denerwowałem i zatrzymywałem, by dać swój komentarz - film ujdzie w tłumie. Mocne 2/10 :FeelsOkayMan:

a najbardziej mnie irytowały 2 momenty:

a) kiedy Enzo na co dzień przebywający z jedną i drugą wersją tej samej kobiety, całując się z nią, rozmawiając z bardzo bliska - nie był w stanie poznać, że jest to ta sama osoba (a zmieniła włosy, dokleiła rzęsy i założyła [kolorowe] szkła kontaktowe, które widać, że są założone)

b) kiedy wiele razy pojawiały się wtrącenia z języków angielskiego i niemieckiego w normalnych rozmowach - klasyka polskiego kina...

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.