Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

44.png.fbedd228434bb5020e8b2477ca5528ca.png

Czy kiedykolwiek kupiłeś/aś przeterminowany produkt spożywczy? W jaki sposób dowiedziałeś/aś się, że produkt jest przetermimowany? Może wypiłeś/aś jogurt i coś Ci nie pasowało w smaku? 

• Lubię to! 6
  • Legenda
Opublikowano

Zdarzyło się nie raz, nie dwa, zazwyczaj po wyglądzie lub dopiero w smaku. A nie rzadko było tak, że popsuty był produkt z dobrym terminem.

• Lubię to! 1
  • Donator
Opublikowano

Kupiłem przeterminowane 2 lata czekoladki "merci" w kwiaciarni XD To była jedyna sytuacja, w której miałem styczność z przeterminowanym produktem :default_biggrin:

• Lubię to! 1
  • Donator
Opublikowano

Tak, najczęściej w sklepie spożywczym u mnie na wsi, ale są to zazwyczaj produkty przeterminowane jeden dzień, góra dwa, więc wszystko z nimi zazwyczaj w porządku, aczkolwiek zdarza się, że kupi się całkiem przeterminowane, wtedy po prostu zwracam do sklepu. 
Rzadko się zdarza, bo robię raczej zakupy w marketach, ale raz na ruski rok jednak:)

• Przykro mi 2
  • Zasłużony
Opublikowano

Ja zawszę patrzę na datę przydatności. Kiedyś dawno zdarzyło się  , że kupiłem jogurt po terminie i nie spojrzałem na datę . Dopiero na kibelku zczaiłem się , że ten jogurt nie był świeży :D

• Lubię to! 1
Opublikowano

Zanim cokolwiek otworzę bądź użyję zawsze sprawdzam datę przydatności. Tak się najczęściej dowiaduję że kupiłam coś przeterminowanego.

Teraz to już mam zwyczaj zwracania uwagi na datę podczas zakupów, przed włożeniem czegokolwiek do koszyka :200IQByczq:

• Legenda
Opublikowano

Kiedyś owszem, jak nie przywiązywałam większej wagi do tego co kupuję. Teraz notorycznie sprawdzam datę ważności i zawsze na półce sklepowej sięgam głębiej, gdzie produkty mają dłuższą datę ważności, bo te z krótszą są zazwyczaj przodu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.