Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiad3.png.8fc1121122cf227cf1d8f04a5e431bd6.png

z @ Melisaman

Imię: Eryk

Kolor oczu: piwne

Kolor włosów: brązowe

Długość włosów: bardzo krótkie 

Kolczyki: nie

Tatuaże: nie

Rozmiar ubrań: M

Rodzeństwo: tak

Miejsce zamieszkania: Bieruń

bbb.png.6b1f4016f43bc0093fe8ac5a1ee87b71.png

T: Witajcie katy w naszym kolejnym wywiadzie. Dzisiaj mam zaszczyt zaprezentować osobnika płci męskiej sprawującego aż 3 funkcje: opiekuna serwera CS:GO RETAKE, członka UB:Team CS:GO oraz Admina CS:GO FFA. Na wstępie powiedz nam, jak czujesz się po zdjęciu większości obostrzeń w związku z covid-19? Uważasz to za dobry krok w tym kierunku?
M: Nie ma źle. Uważam, że to dobry krok, ponieważ wszystko musi powoli startować, by gospodarka nie upadła. Ja się cieszę jeszcze bardziej, bo trenuję piłkę nożną i na boisko może wchodzić coraz więcej osób, a za niedługo będą możliwe sparingi. No i oczywiście nie trzeba już nosić maseczek na otwartej przestrzeni, chociaż wcześniej i tak nie nosiłem.

T: Czasem każdemu uda się wymknąć poza prawo. Od jak dawna trenujesz piłkę nożną? Jest to hobbistycznie, czy może w kierunku zarobku w przyszłości?
M: Piłkę nożną trenuję od małego. Na początku to na podwórku z kolegami, czy z siostrą, która grała już bardziej "profesjonalnie", ale w kobiecej piłce to stwierdzenie jest fałszywe, przynajmniej w Polsce. Następnie zapisałem się do miejscowego klubu i gram tu do dziś, na pozycji bramkarza. Od września planuję się przenieść do dużo lepszego klubu - szkółki GKS'u Tychy (może ktoś kojarzy). Dlaczego taki wybór? Jak się uda dostać, to idę do Liceum do klasy sportowej, które współpracuje właśnie z GKS'em. Kto wie, może się jednak uda.

T: Kobiety też czasem potrafią manewrować piłką niż niejeden mężczyzna. Jednak mimo wszystko oglądanie tego sporu w wydaniu męskim, będzie zawsze dużo przyjemniejsze i smaczniejsze do oglądania. GKS Tychy — znane. Jak aktualnie oceniasz swój poziom gry w piłkę nożną? Co sprawia Ci największą trudność?
M: Nie mnie to oceniać, jednak uważam, że nie jest źle. Patrząc rok wstecz, uważam, że zrobiłem wielki progres. Może to też dzięki temu wirusowi, ponieważ od już około trzech miesięcy treningi mam codziennie, na którym próbuje dawać z siebie wszystko. Jeżeli chodzi o największą trudność to chyba gra lewą nogą.

T: To jest problem niestety większości piłkarzy, aby wyćwiczyć taką samą precyzję w obu nogach. Czasami więcej czasu sprzyja korzystnie na niektóre aspekty. Jesteś może również kibicem piłkarskim? Jaki jest Twój faworyt?
M: Tak, jestem od małego kibicem Realu Madryt. Jeżeli jednak chodzi o nasze podwórko, to nie mam ulubionej drużyny.

T: Niejeden kibic zapewne czeka już, aby przybić Ci piątkę. Masz może swojego ulubionego piłkarza? Mógłbyś go wskazać? Dlaczego akurat ten?
M: Moim idolem jest Cristiano Ronaldo. U niego doskonale widać, że bardzo ciężka praca owocuje niesamowitymi osiągami.

T: Chciałbyś być kiedyś tak wybitnym piłkarzem, jak on? Czy masz znacznie niżej ustawioną poprzeczkę i wystarczy Ci zwykła świetność na poziomie, chociażby I Ligii krajowej?
M: Granie na tak wysokim poziomie to chyba marzenie każdego młodego chłopaka grającego w piłkę. Szczerze mówiąc, to granie w naszej I lidze też nie jest złe i to już by było dla mnie spełnieniem.

T: Miejmy nadzieję, że kiedyś ziści się to pragnienie. Jakie jeszcze są Twoje marzenia Eryku?
M: Polecieć kiedyś do stanów, zrobić tatuaż, mieć szczęśliwą, kochającą rodzinę i chyba tyle.

T: Małe pragnienia i realne, są kluczem do spełnienia ich. Czy masz już może wybraną tematykę bądź wzór oraz miejsce, czy wielkość tatuażu, który kiedyś chciałbyś posiadać?
M: Mały, ale schludny i ładny na przedramieniu. Nie wiem jaka tematyka, ma po prostu ładnie wyglądać.

T: Dobry tatuażysta i wszystko wyczaruje. Melismanie, jakie są Twoje zainteresowania?
M: Interesuje się, wiadomo, sportem, czasami coś przeglądnę z e-sportu, dużo zaglądam do podzespołów komputerowych, a gdzieś od roku kostkami Rubika różnego rodzaju.

T: Jeżeli chodzi o zainteresowanie sportem — jakie dziedziny uwielbiasz najbardziej, a jakie raczej omijasz?
M: Bardzo lubię siatkówkę, lekkoatletykę, a w czasie zimy skoki narciarskie. No i wiadomo, piłkę nożną.

T: Każdy sport na w sobie coś wyjątkowego, co przyciąga wielu widzów. Wróćmy do poprzedniego zainteresowania. Potrafisz sam, bez jakiejkolwiek pomocy ułożyć kostkę Rubika? Jak długo opanowywałeś tę umiejętność?
M: Tak potrafię na pamięć ułożyć kostkę Rubika, ale również jej modyfikacje. Umiem ułożyć 5x5x5, pyraminxa (czyli zwykłą piramidkę) i ostatnio przyszła do mnie najnowsza — megaminx. Jest to taka specyficzna kostka, ponieważ posiada 12 ścian. Jeżeli chodzi o naukę, to zwykłą 3x3x3 na pamięć nauczyłem się około w 5 dni. Jeśli chodzi o następne to max 1 dzień, ponieważ dużo algorytmów się powtarza. Tu przykładowe zdjęcie megaminxa

mmm.png.479dc124b15ccf4f4ec055ca15919595.png

T: Całkiem zaskakujący wynik. Uważasz, że to dobry trening dla osób, które mają problemy z pamięcią?
M: Uważam, że nie jest zły. Na pewno na początku będzie im bardzo ciężko i na zapamiętanie algorytmów będą musiały poświęcić więcej czasu, ale jak się już nauczą i będą wiedziały, kiedy jaki stosować, to na pewno im to pomoże.

T: Może przekonasz właśnie tym jakiegoś użytkownika naszego forum do nowego hobby. Jakie jest według Ciebie najnudniejsze zainteresowanie, którego nie rozumiesz? A może wszystko, co otacza Cię dookoła, uważasz za fascynujące?
M: Wszystko na świecie ma swój cel i każdy interesuje się czymś innym. W moim przypadku ja nie lubię chodzić, łowić ryb. Chociaż nigdy nie próbowałem to i tak nie czuję potrzeby, by to zrobić.

T: Trzeba mieć niestety cierpliwość w tym miejscu. Jeśli mowa o zwierzętach, posiadasz może jakieś?
M: Niestety nie

T: Może chciałbyś posiadać jakieś zwierzątko? Jakie?
M: Owczarka Niemieckiego

T: Cudowny piesek! Mam nadzieję, że kiedyś będzie w Twoim posiadaniu. Jakie jest Twoje zdanie na temat pozostawiania zwierząt na ulicy, a co gorsza stosowania przemocy wobec nich?
M: Moim zdaniem to jest karygodne. Ludzie, którzy to robią, nie mają serca i rozumu. Już lepiej powinni by je dać do schroniska, a nie zostawiać na pastwę losu samym sobie.

T: Jak wobec tego reagujesz na przemoc wobec słabszych? Byłeś może kiedykolwiek świadkiem takiej sytuacji? Co wtedy zrobiłeś?
M: Przemoc wobec słabszych to jedno z najgorszych. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem, ale mam nadzieje, że jak już dojdzie to takiej sytuacji, to będę miał na tyle dużo odwagi, by zareagować i to powstrzymać.

T: Oby nigdy nie brakło Ci odwagi w takich momentach. Jakie jeszcze cechy charakteru mógłbyś u siebie wymienić, te dobre oraz może te gorsze?
M: Nie mnie to oceniać, jednak myślę, że: sumienność, chociaż czasami jestem leniuchem. Potrafię wysłuchać każdego i nie podejmuję pochopnych decyzji. Więcej mi nie przychodzi na myśl.

T: Wydaje mi się, że jeszcze parę ciekawych cech znalazłoby się u Ciebie. W jaki sposób pracujesz nad sobą? A może uważasz, że dobrze Ci z sobą tak jak jest i nie potrzebujesz żadnego szlifowania?
M: Moją zmorą jest wkurzanie się. Grając w cs'a, gdy zepsuje jakąś akcje, to parę solidnych ciosów w biurko może polecieć. Staram się nad tym trochę pracować i patrząc na to, co było rok temu, to uważam, że jest lepiej.

T: Strach siedzieć przy takim gamerze. Kontrolowanie emocji nie zawsze jest łatwe do opanowania. Jak aktualnie oceniasz swój serwer pod względem poziomu, jaki reprezentuje, na tle, chociażby innych na naszej sieci? Uważasz, że serwer wymaga jeszcze jakichś poprawek?
M: Moim zdaniem serwer trzyma się dobrze, gracze względem FFA, gdzie jestem adminem, mają dużo większy poziom umiejętności (oczywiście nikomu nie uniżając). W niedługiej przyszłości planuje renowacje regulaminu, ale to się jeszcze okaże.

T: Ciekawe plany na przyszłość i mam nadzieję, że staną się tą dobrą rzeczywistością. Co aktualnie najbardziej denerwuje Cię w społeczeństwie internetowych ludzi?
M: Myślenie, że są anonimowi i dzięki temu mogą robić, co chcą. Obrażanie i wyzwiska to moim zdaniem największy obecny problem. Często wykorzystują fakt, że internet nic nie zapomina i wszystkie zdjęcia i filmy w nim zostaną.

T: Niestety tak właśnie często się zdarza. Ludzie nie szanują swojej prywatności bądź traktują internet bardzo platonicznie. Co sądzisz na temat osób, które za bardzo zacieśniają swoje znajomości przez Internet i po prostu zakochują się w drugiej osobie?
M: Takie osoby nie zdają sobie sprawy, jakie konsekwencje niesie takie zachowanie i do czego może to doprowadzić. Ja uważam takich ludzi za bezmyślnych.

T: Zdarza się niestety czasami, że takie sytuacje doprowadzają do tragedii. Według Ciebie, Internet aktualnie jest szansą, czy stał się już zagrożeniem?
M: W dzisiejszych czasach internet jest niebezpieczny i nigdy nie wiadomo co nas tam czeka. Dla wielu ludzi, którzy nie mają o tym pojęcia, uważam, że jest zagrożeniem.

T: Również się z tym zgodzę. Jaka jest najgłupsza rzecz, jaką zrobiłeś z wykorzystaniem globalnej sieci?
M: Dałem się oszukać na skiny w cs'ie. Byłem wtedy mały i głupi i we wszystko wierzyłem, a takich najłatwiej oszukać.

T: Tak właśnie jest, najważniejsze, aby na najmniej szkodliwych błędach się uczyć i wyciągać wnioski. Eryku, powiedz nam, czy masz może swoją drugą połówkę?
M: Jeszcze nie, ale jestem otwarty na nowe propozycje.

T: Wyobraź sobie, że idziesz na randkę w ciemno. Jakimi pięcioma faktami o sobie mógłbyś zaimponować takiej kobiecie?
M: To jest to pytanie z serii ciężkich, ale odpowiem. Mam szacunek do kobiet, przyniósłbym prezent, byłbym miły, kulturalny i powiedziałbym, że uprawiam sport.

T: Znalazłaby się zapewne jakaś istota płci żeńskiej, której takie cechy imponują. Teraz natomiast pytanie z drugiej strony, co najbardziej podoba Ci się u kobiet?
M: To, że umią sobie poradzić w trudnych sytuacjach oraz jednym słowem wygląd. Nie bez powodu są nazywane płcią piękną.

T: Ciekawe sformułowanie. Melisaman’ie, czym aktualnie zajmujesz się na codzień?
M: Gram na komputerze, ćwiczę i przygotowuję się do egzaminu, który już niedługo.

T: Możesz zdradzić nam, z czego czeka Cię egzamin? Do jakiej szkoły aktualnie uczęszczasz?
M: Egzamin ósmoklasisty. Chodzę do klasy 8, a potem wybieram się do liceum.

T: Uważasz, że jesteś odpowiednio przygotowany? Z czym zmagasz się najbardziej, a co będzie dla Ciebie najmniejszą trudnością?
M: Uważam, że matematyka nie będzie wielkim problemem, tylko trochę pomyśleć. To samo z językiem polskim, jednak najbardziej obawiam się angielskiego. Rozmawiając wczoraj z kolegą, który pisał maturę z angielskiego, mówił, że nie był trudny, wręcz łatwy. Oby tak było na moim egzaminie.

T: Dobrze, że najlepiej czujesz się w tym, z czym większość zazwyczaj ma problem. Do jakiego liceum wybierasz się po skończeniu szkoły?
M: Im. Gustawa Morcinka, o profilu sportowym. Jak wcześniej wspominałem, ta szkoła współpracuje z GKS'em Tychy.

T: Oby była to wspaniała podróż, która zaprowadzi Cię do niejednego sukcesu. Jakiej codziennej czynności nie lubisz wykonywać?
M: Nie lubię sprzątać i jeszcze jakiś tydzień temu wchodzić na e lekcje. Dla mnie było to po prostu nudne i wolałem przepisać sobie lekcje z wiadomości na librusie. Na szczęście już nie mam tych e-lekcji.

T: Wielu mężczyzn niestety nie kwapi się za sprzątaniem. Wiemy, że nie masz jeszcze ukończonych 18 lat. Jak wyobrażasz sobie swoje przejście w ten wiek dorosłości? Myślisz, że spotkasz się z jakimiś trudnościami?
M: Szczerze mówiąc, to nie wiem. Jestem optymistą, więc mam nadzieję, że nie będzie źle.

T: Jak mógłbyś zatem opisać rówieśników w Twoim wieku? Jak według Ciebie zmieniają się ludzie wraz z wiekiem?
M: Jak to już bywa, niektórzy dorastają szybciej, niektórzy wolniej. Wśród moich kolegów większość już dorosła, jednak są jeszcze przypadki, gdzie jest inaczej. Moim zdaniem ludzie wraz z wiekiem stają się mądrzejsi i zdobywają doświadczenie życiowe.

T: Powiedz nam, czego żałowałbyś najbardziej w swoim życiu, gdybyś tego nie zrobił?
M: Skok z bungee

T: Widzę, że lubisz adrenalinę. Czego się boisz? A może jesteś człowiekiem, który niczego się nie boi i stawia czoło każdej sytuacji?

M: Patrząc teraz, to nie boję się skoczyć, jednak gdy przyjdzie mi stanąć na górze, to może dopiero wtedy się wystraszę. Tak samo może być z innymi rzeczami. Teraz mogę się nie bać, ale jak przyjdzie co, do czego, to sytuacja może wyglądać inaczej.

T: Jednak każdy ma jakieś ukryte lęki, o których istnieniu dowiaduje się w momencie doświadczania ich. Komu tak naprawdę ufasz? Dlaczego właśnie tej osobie?
M: Najbardziej ufam mojej siostrze. Przeżyłem z nią wiele wspaniałych wspomnień i wiem, że zawsze będzie mnie wspierać.

T: Posiadanie kogoś, komu można szczerze zaufać w tych czasach, należy czasami do rzadkości. Masz jeszcze jakieś rodzeństwo?
M: Tak, brata.

T: Jest was więc trójka. Jak zinterpretowałbyś posiadanie rodzeństwa? Jest to według Ciebie najpiękniejsza rzecz, jaką może mieć dziecko, czy normalna kolej rzeczy, którą trzeba zaakceptować?
M: M: Szczerze mówiąc, to w moim przypadku, jest to jedna z najpiękniejszej rzeczy. Nie wiem, jak to jest, gdy ma się młodsze rodzeństwo, ale pewnie też jest super.

T: Cieszę się, że mogło Cię to spotkać i możesz teraz liczyć na własną rodzinę. Eryku, uważasz, że jesteś dobrym człowiekiem? Co dobrego dziś zrobiłeś, dla drugiego człowieka?

M:Uważam, że jestem dobrym człowiekiem i wiem, jak inni w różnych zakątkach świata mogą teraz cierpieć. Dzisiaj nie byłem w stanie nic zrobić, bo prawie cały dzień siedziałem w domu, jednak jedząc śniadanie czy też obiad zjadłem wszystko i nie zmarnowałem jedzenia, więc chyba się liczy. 

T: Każdy krok jest tym dobry, aby pomóc światu. Niestety tym pytanie zakończymy nasz wywiad. Chciałbyś na koniec dodać coś od siebie lub kogoś pozdrowić?

M: Ja bardzo serdecznie dziękuję za przeprowadzenie wywiadu i z tego miejsca chciałbym pozdrowić @ Co0kenS, @ Szogun , @ NeQ. , @ Japoniec. oraz @ -W-P- . Jeśli o kimś zapomniałem to sorki. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

giphy.gif

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 8
Opublikowano

Kolejny raz dzięki za wywiad, wytrwałość ze mną i miłe słowa :1x: 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurczę wywiad naprawdę wyczerpujący. Nie często się zdarza, że gość wywiadu wypowiada się nie jednym, nie dwoma, ale trzema rozwiniętymi zdaniami. Tymbardziej cieszy fakt jego stworzenia. Redaktor również spisał się na medal. Krótka wzmianka na temat udzielonej odpowiedzi użytkownika, i póżniej kontynuacja poprzez zadanie następującego pytania. Jakościowo można uznać wywiad za znakomity, aż chciałoby się przeczytać więcej i więcej faktów na temat użytkownika. Tak czy inaczej za pracę należy podziękować, i wstawić plus który w mniejszym bądz większym stopniu będzie zapłatą za wykonany wywiad. Mnie niezwykle smuci fakt, że mało osób skomentowało powyższą pracę. Ale tak to już jest czasami. 

Opublikowano

Drobny błąd się pojawił w ostatnim pytaniu, ale poza tym to bez zastrzeżeń, czytało się to całkiem nieźle, a to najważniejsze. +

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.