Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Gość

Kilka propozycji Arena #1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, po spędzeniu chwili na serwerze wychodzę z kilkoma propozycjami.

1. Dodanie punktu w regulaminie o zakazie żebrania monet/kredytów.

Nie widzę w tym nic złego, jeśli jeden znajomy zapyta drugiego o monety, lecz siedząc dziś pół dnia na serwerze słyszy się to ciągle i w pewnym momencie staje się to irytujące.

2. Możliwość obserwowania gracza (opcja dla admina).

Chodzi konkretnie o sm_observe. Często w przypadku oglądania potencjalnego oszusta przeskakuje nam kamera na innego gracza. Przy ponad 30 osobach na serwerze ciężko się wraca do delikwenta, który nas interesuje. Uprzedzając, wiem że po jego śmierci można szybko wcisnąć 2x spację, ale to nie rozwiązuje problemu i nadal jest uciążliwe.

3. Dodanie pluginu "Panorama Timeleft".

Plugin, dzięki któremu na dole w HUD pojawia się czas do końca mapy bez konieczności wpisywania "timeleft" na czacie. Link: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=309700

4. Dodanie do rund Rifle opcji "Random".

Ostatnia propozycja jest dość nietypowa i można nawet uznać ją za szaloną, ale myślę że mogłaby to być super odskocznia od wszystkich serwerów typu arena. W przypadku Rifles Round mamy do wyboru kilka karabinów: ak-47, m4a4, m4a1-s, aug, galil itp. Proponuje dodać do wyboru opcję random, czyli coś takiego, że wśród wszystkich broni dostępnych w rundach Rifles serwer losowałby sam broń, którą będziemy grać. Za propozycją przemawia fakt, że bylaby to tylko opcja, którą gracz może sam wybrać, więc nie wplynęloby to na rozgrywkę. Dobrze byłoby postrzelać z innych broni niż kałach - wiem, że można zmienić w !guns, ale czy nie lepiej byłoby grać co rundę czymś innym? Zdaję sobie sprawę z tego, że propozycja moze być trudna do zrealizowania ze względu na konieczność edycji pluginu, jednak jestem pełen nadziei, że nasz opiekun @ sebek18będzie w stanie to ogarnąć.

P.S. Pisane z telefonu, za błędy przepraszam.

@ Durus pkt 4 to opcja, a każda dodatkowa opcja ma sens. Ja nie widze sensu grania kriegiem w rifles rundach, ale nie płaczę z tego powodu, bo zdaję sobie sprawę że niektorym po prostu tak wygodniej i przyjemniej. Tak samo jak kilku graczom mogłoby się grać przyjemniej co rundę innym karabinem. :) 

Opublikowano
26 minut temu, dbk napisał:

1. Dodanie punktu w regulaminie o zakazie żebrania monet/kredytów.

Jeżeli jest to notoryczne, to można podpiąć to pod nadużywanie mikro. Niejednokrotnie zdarzały się takie akcje.

2. Możliwość obserwowania gracza (opcja dla admina).

Jak dla mnie zbędne. Fakt przy 30 osobach jest tego dużo, ale no kliknięcie parę razy w myszkę nie jest bardzo wymagające.

3. Dodanie pluginu "Panorama Timeleft".

Dodatkowy plugin=lagi serwera=wk*rwienie graczy, ze serwer laguje, jak było ostatnio.

4. Dodanie do rund Rifle opcji "Random".

Nie widzę w tym sensu. 

• Haha 2
Opublikowano

Jeżeli chodzi o punkt pierwszy była jakiś czas temu podobna, jak i nie taka sama propozycja, została ona odrzucona. 
Punkt drugi jestem za.
Punkt trzeci jestem za.
Punkt czwarty uważam, że obciążyłoby to serwer, więc na nie. Ogólnie pomysł okej, ale wątpię, że przejdzie. 

• Haha 1
  • Wow 1
Opublikowano

1. Durus wyjaśnił

2 godziny temu, Durus napisał:

Jeżeli jest to notoryczne, to można podpiąć to pod nadużywanie mikro. Niejednokrotnie zdarzały się takie akcje.

2. Jakoś mi nigdy nie przeszkadzało, ale mogłoby to ułatwić oglądanie ludzi @ Dudnes

3. Mamy komendę "timeleft" więc po co?

4. Dla mnie niepotrzebne 

• Uwielbiam 1
  • Właściciel
Opublikowano

1. Zbędne

2. Dodane

3. Serwer i ta ma już konkretnie lagi więc po co dodatkowo zaśmiecać hud'a. 

4. Zbędne 

• Lubię to! 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Temat został przeniesiony do archiwum

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

• 3 lata później...
Opublikowano

Temat w archiwum.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.