Jump to content
Nowe serwery? - Zagłosuj w ankiecie ×
EVENT WIELKANOCNY ×

Recommended Posts

Posted (edited)

https://tinypic.pl/v2v2s8houwuz

Twój nick: hanq6

Nick admina banującego: xxx

Data/Mapa: 22.03.2020 - 13:01:19 / de_dust2

IP/SteamID: VALVE_1:0:367983765

Serwer (mod):  3MAPS                         

Opis sytuacji: Witam,  dzisiaj na serwerze spotkała mnie przykra sytuacja, ponieważ zostałem zbanowany na tydzień za rzekome podszywanie się pod admina. Widząc wiadomość, którą napisał mi admin podczas grania ("hanq kim jesteś bo nie wiem czy ci bana na tydzień nie za***ać"), zaniepokoiłem się i wyszedłem z serwera, ponieważ myślałem, że robię coś niezgodnie z regulamin. Wszedłem na forum i zacząłem czytać regulamin jeszcze raz, łącząc fakty wydarzeń, które spotkały mnie parę minut wcześniej na serwerze. Zdałem sobie sprawę, że chodziło adminowi o podszywanie się. Ponieważ w Taryfikatorze Banów, bana na tydzień można dostać tylko za podpunkt 5.10 i 5.14 punktu 5, a jeżeli chodzi o podpunkt 5.14 to nie miałem z nim nic wspólnego. Po przeszukaniu forum znalazłem admina, który grał pod tym nickiem co ja dzisiaj (22.03.2020), lecz było to ostatnio raz najprawdopodobniej 12 stycznia, ponieważ wtedy admin napisał post o zmianie nicku. Szybko próbowałem wejść na serwer i wyjaśnić adminowi, że to czysty przypadek, że gram pod byłym nickiem admina, lecz niestety ban już był. Wnioskuję o skrócenie bana, ponieważ stało się to bez żadnego celu i przez przypadek. Admina, którego nick miałem chciałbym serdecznie przeprosić i obiecuję, że taka sytuacja więcej się nie powtórzy. 

Pozdrawiam Matkovsky.

PS. Dodatkowo w linku zamieszczam screenshota pokazującego wiadomość od admina jak i jego nick. Jednakże chciałbym zaznaczyć, że zgodnie z regulaminem admin sam go złamał "   4.7 Admin ma obowiązek posiadać taki sam nick na forum jak i na serwerze." Nie wydaje mi się, że osoba która mnie zbanowala miała nick "jim carrey ".  Jest to tylko moje dopowiedzenie do tej sprawy. Mam nadzieję, że nie będę musiał składać skargi na osobę która ukarała mnie za łamanie regulaminu sama go łamiąc. :)

Wycinek z konsoli:
[AMXBans] =============================================== 
[AMXBans] You are banned from this Server! 
[AMXBans] There are 6 days , 18 hours , 15 minutes and 46 seconds left of your ban. 
[AMXBans] Banned Nickname : hanq6 
[AMXBans] Reason : ' podszywanie sie ' 
[AMXBans] You can complain about your ban @ www.Katujemy.eu 
[AMXBans] Your SteamID : ' VALVE_1 : 0 : 367983765 ' 
[AMXBans] Your IP : ' 77.45.87.16 ' 
[AMXBans] =======================================

Edited by Matkovsky.
Dodanie dowodu i dopowiedzenie
  • Sad 1
  • Legend
Posted

@ jim carreyprosiłabym o wyjaśnienie sprawy

Edit: Admin postanowił napisać do mnie o skrócenie bana do 24h, co znaczy, że kara już minęła. Na pierwszy rzut oka widać, że nie była to jedynie zwykła nieznajomość, ale już się w to zagłębiać nie będę, nie chcę widzieć tu podobnej sytuacji. 

• Like 2
Posted

Od początku,

wszedłem na gt, sprawdzić kto gra na serwerze. Patrzę ''hanq6'' jest to mój nick używany 3 lata, który sam wymyśliłem - więc nie było to przypadkiem, nie wpadłeś sobie na to tak z dupy.

Dużo osób mnie z tego nicku zna, znajomych z reala, którzy grają na tym serwerze oraz inne osoby, choćby ze steama, gdzie mam w nicku hanq6, tak samo jak na poprzednim swoim avatarze na forum.

Spoiler

image.png.b6836ecb1a31cc74b8f8cdf58596ebdc.png image.png.a6cc34226b5e32cb6d7ea14e956a7865.png

Także, zmieniłem nick, żeby wejść incognito. Dałem Ci szansę, napisania kim jesteś, myślę, że obyło by się bez bana, poprosiłbym Cię o zmianę nicku.. lecz wolałeś szybko uciec. 

Ten punkt regulaminowy, często jest przez samych adminów łamany, np. w takich sytuacjach, bądź jak trzeba kogoś sprawdzić/nagrać demko a osoby grające znają twój nick.

Proste, zmieniasz nick i działasz incognito, żeby kogoś nie spłoszyć. :) 

@ Gosia ?!decyzja należy do ciebie jak na to spojrzysz, jedynie powiem, że nie mogło być to przypadkiem, a celowy zamiar.

• Legend
Posted
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Gracz został odbanowany

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

• Like 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.