Rikiii Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Witam, chciałbym zwrócić uwagę na wielki błąd serwera i napisać go za prośbą graczy. Gracze skarżą się na czacie lub mikrofonie i pytają admina (mnie) czemu laguje serwer i skacze im VAR oraz mają spadki fps'ow. Zgadzam sie z tym serwer laguje przynajmiej raz na minutę a na koniec rundy juz całkiem, cofie nas do tyłu przez taki lag. Wczoraj byłem świadkiem wielkiego błędu serwera lub mapy ale bardziej serwera. Po rozpoczęciu nowej mapy, upływie 20 sekund rozgrywki, wyświetlał sie komunikat auto-dissconect a po zniknięciu go i upływie 20 sekund dalej to samo i tak przez 5 razy aż w końcu zmieniłem na inną mapę poprzez sm_admin. Na tej zmienionej mapie nie było już tak ale po upływie 2 minut rozgrywki mapy był ten sam błąd co na wcześniejszej. Gracze zaczęli się irytować i mówić "co to w ogóle za serwer ze tak go laguje, jest do du*y itp" wychodzili z serwera i również ja to zrobiłem bo wiedziałem ze nic temu problemowi nie poradzę. Gracze płacą za vipa i wymagają żeby na tym serwerze była płynna i jak najlepsza rozgrywka a nie ciągle go lagowało. Jeden gracz z top 10 najwięcej godzin na serwerze, stwierdził że gdyby ten serwer nie lagowało to sam by kupił vipa chętnie. Zgadzam się z tym. Pare "doświadczonych" graczy również stwierdziło że, na tym serwerze jest 36 slotów a silnik na 20 slotów (nie pamiętam dokładnej liczby ale tą słyszałem najczęściej) dlatego, tak go laguje i skaczę VAR. Zgadzam się z stwierdzeniem. --------------------------------------------------------------------- Kolejny błąd przy usłudze !freevip Gdy po wpisaniu tej oto komendy gracze otrzymują na 2 godziny darmowego vipa, wpisują komendę !gloves, wybierają rękawiczki, po wybraniu ich i zakończenia darmowego vipa, wybrane rękawiczki zostają. Byłem świadkiem dzisiaj radości gracza po tym jak chwalił się że rękawiczki mu zostały po ukończeniu darmowego vipa. I zostały mu do tej pory. Również proszę o naprawienie tego błędu. --------------------------------------------------------------------- @ Dudnesi @ IMean postarajcie się zrobić coś z tym, naprawcie serwer oraz usuńcie tę błędy na moją jak i prośbę graczy. Pozdrawiam Eryk. 1 1
V.I.P AxaDaksi^_^ Posted March 14, 2020 V.I.P Posted March 14, 2020 Na OnlyAwp też czasem wyskakuje AutoDisconnect ale tylko czasami, cofki pod koniec rundy są zawsze ale nikomu to nie przeszkadza bo to pod koniec rundy więc nikt przez to nie zginie (po zabiciu ostatniego gracza) Błąd z rękawiczkami to w sumie mogę zrozumieć normalne zdarzają się takie błędy w wielu grach (po skończeniu usługi Vip/Svip zostają dane ale najczęściej modele,skiny itp) Co to innych rzeczy VAR i te inne nie zwracałem na to uwagi ale tak czy tak żaden gracz nie skarżył się na żadne lagi :) itp. 1
Rikiii Posted March 15, 2020 Author Posted March 15, 2020 11 godzin temu, XOTourLilf3 napisał: Wczoraj byłem świadkiem wielkiego błędu serwera lub mapy ale bardziej serwera. Po rozpoczęciu nowej mapy, upływie 20 sekund rozgrywki, wyświetlał sie komunikat auto-dissconect a po zniknięciu go i upływie 20 sekund dalej to samo i tak przez 5 razy aż w końcu zmieniłem na inną mapę poprzez sm_admin. Na tej zmienionej mapie nie było już tak ale po upływie 2 minut rozgrywki mapy był ten sam błąd co na wcześniejszej. Gracze zaczęli się irytować i mówić "co to w ogóle za serwer ze tak go laguje, jest do du*y itp" wychodzili z serwera i również ja to zrobiłem bo wiedziałem ze nic temu problemowi nie poradzę. Tylko zrozum że na tym serwerze codziennie, ludzie się skarżą na to, płacą za tego vipa i wymagają płynnej rozgrywki bez lagów. I tez zwróć uwagę na to co napisałem jaki błąd wystąpił, przez takie cos gracze idą na inny serwer i zaczynają się irytować. Nie wiem jak tam macie na tym serwerze OnlyAWP, ale na Arenie 1vs1, gracze zadają mi ciągle pytania takie jakie opisałem u góry w poście i pisze go za prośbą graczy żeby wreszcie coś z tym zrobić.
Owner Dudnes Posted March 15, 2020 Owner Posted March 15, 2020 Generalnie CS:GO zaleca przy 128tk max 26/28 slotów, ponieważ ten tickrate obciąża mocno procesor. Obecnie mamy 36 slotów lecz posiadamy ową maszynę Spoiler Procesor: Intel i7-7700K - 4 c / 8 t - 4.2 GHz / 4.5 GHz Pamięć: 64 GB Dysk: 2×450 GB SSD NVMe + 1×4TB HDD SATA Cały rdzeń jest przydzielony dla serwera i obecnie nie da się nic więcej zrobić. W ofercie ovh nic lepszego niestety nie ma a tylko tam możemy brać dedyki pod nasze serwery aby zostały te same IP. Faktycznie na koniec rundy jest ścinka + głównie przy rozpoczęciu rundy var podnosi się na niecałą sec ale to kompletnie nie powinno przeszkadzać w rozgrywce. W dodatku skoki var są na chwile, stały var na serwerze skacze między 0.006-0.008 a 0.500-0.800, co kilka sec. jest podskok do 2 czy nawet 3 ale nie powinien być mocno odczuwalny. Uwierzcie, że wiemy co dzieje się na serwerze i staramy się poprawić warunki jednak na tą chwila żadna oferta nie spełni wymogów, aby serwer chodził idealnie. Możemy zmniejszyć sloty do 32 ale to dużo nie pomoże, aby był efekt musielibyśmy ustawić sloty na jakieś 28 +-. Podsumowując musimy czekać aż pojawi się odpowiednia oferta. Stali gracze areny zapewne pamiętają jaki piękny var mieliśmy w grudniu, gdzie przy 40 slotowym serwerze var sięgał max 0.006 lecz wtedy mieliśmy dużo wydajniejszy procesor z opcją overclocking'a. Niestety ofertę te wycofali i póki co tak jak wspominałem wyżej nic ciekawego się nie pojawiło. !freevip i rękawiczki, to nie jest błąd. Zwyczajnie podczas posiadania vip'a mamy dostęp do komendy sm_gloves, która umożliwia wybranie rękawiczek. Nawet, gdy VIP nam zniknie dostęp do komendy tracimy lecz rękawiczki, które wybraliśmy zostają. Od przyszłego tygodnia będziemy wprowadzać systematycznie czyszczenie sql od rękawiczek przez co zapobiegniemy takim sytuacją. Jedynie może się to odbić na graczach bo zwyczajnie będą musieli za każdym wyczyszczeniem sql ustawiać na nowo rękawiczki. 2
Deserved MLK. Posted October 13, 2023 Sponsor Katowicz V.I.P Deserved Posted October 13, 2023 Temat w archiwum. Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu
Recommended Posts