Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

image.jpeg.57d856af24766d76f5eecc36a8c296c9.jpeg 

💣 Witajcie Katy. Dziś przedstawię Wam parę ciekawostek związanych z grą CS:GO 💣

Niektóre będą bardziej znane, a niektóre nie.

💕 Zapraszam do czytania! 💕

👉 Counter-StrikeGlobal Offensivetakie jest rozwinięcie skrótu nazwy tej gry. 👈

👉 Gra została wydana dla platform takich jak: Microsoft Windows, MacOS, Xbox360 oraz Playstation 3 w sierpniu 2012 roku, natomiast we wrześniu 2014 roku została wydana na Linuxa👈

👉 Silnikiem gry jest Source👈

👉 CS:GO jest czwartą grą z serii Counter-Strike:  👈

- Counter-Strike (1999),

- Counter-Strike: Condition Zero (2004),

- Counter-Strike: Source (2004),

- Counter-Strike: Global Offensive (2012).

Pierwszą operacją dodaną do gry była Operacja Payback, która rozpoczęła się 25 kwietnia 2013 roku. Wtedy przepustka kosztowała zaledwie 5.99$, dzisiaj jej cena waha się w granicach 1000zł, czyli około 260$.

Znalezione obrazy dla zapytania: cs go operacja payback"

W sumie na przestrzeni 6 lat w grze miało miejsce 9 operacji:

- Payback,

- Bravo,

- Phoenix,

- Breakout,

- Vanguard,

- Bloodhound,

- Wildfire (od niej zaczynałem :D),

- Hydra,

- Shattered Web.

👉 Sierpień 2013. Była to data wprowadzenia do gry aktualizacji "Arms Deal", w której dodano 3 pierwsze skrzynki ze skinami: CS:GO weapon case 1,2 i 3. 👈

💰 Najdroższym sprzedanym przedmiotem z CS'a jest AK-47 | Case Hardened (nazwany "Blue Gem" z powodu prawie 100% obecności koloru niebieskiego na skórce). Kosztował aż 25000$ (96250zł). 💰

W Counter-Strike'u e-sport rozwinął się bardzo szybko. Pierwszy z 15, jak dotąd turniejów rangi Major, czyli największych odbył się w listopadzie 2013 rokuNosił nazwę DreamHack Winter 2013 oraz odbył się w Szwecji, w mieście Jönköping. Zwyciężył wówczas Fnatic, a drugie miejsce zajęła formacja NiP.

👉 Na 15 Major'ów aż 4 obyły się w Polsce. 👈

👉 Turniej FACEIT Major: London 2018 oferował największą pulę nagród w historii CS:GO, bo aż 1000000$. 👈

👉 Obecnie najlepszą drużyną w CS:GO według rankingu ESL jest Astralis, są mistrzami już od 214 dni z rzędu. 👈

Pora na historyjkę :)

iBUYPOWER, czyli amerykańska profesjonalna drużyna e-sportowa została założona 26.10.2013 roku. W jej skład wchodzili wtedy tacy zawodnicy jak AZK, Skadoodle, DaZeD, angerAdren. Ekipa nie zmieniła się bardzo na przestrzeni tych niecałych dwóch lat.

Znalezione obrazy dla zapytania: cs go ibuypower

Organizacja miała również swoją dywizję w Rocket League, ale nie o tym mowa.

Jako drużyna w CS:GO odnosili liczne sukcesy, między innymi:

🏆 - Pierwsze miejsca w turniejach lub kwalifikacjach FACEIT NA Championship 2014, CEVO Season 4,5: Dywizja Profesjonalna, CS:GO Legends Series V oraz przede wszystkim DreamHack Winter 2014 - NA zamknięte kwalifikacje. 🏆

🏆 - Podium w CEVEO Season 3: Dywizja Główna, FACEIT League - Season 2, ESEA Global Finals Seasobn 17 FACEIT G2A.com | NA. 🏆

Jak każda historia musi mieć koniec, tak ta jest tragiczna dla drużyny, W 2015 roku organizacja została zbanowana na jakichkolwiek turniejach VALVE za podkładanie się.:facepalm: 

Obstawiali swoje mecze na drużynę przeciwną, przez co wygrywali większe sumy, niż dałaby im to wygrana. Z podstawowego składu zbanowano AZK oraz DaZeD'a.

🚫 Obecnie jedyne pamiątki pozostałe po drużynie to kosztujące krocie naklejki z turniejów. 🚫

Mam nadzieję, że Wam się spodobało :D

Wasz ninja Bulbo

• Lubię to! 7
  • Zasłużony
Opublikowano

Hmmm. Niewiele się dowiedziałam. Jeśli ktoś gra lub grał w csgo, tak jak ja, będzie znał 95% tych ciekawostek. 

Czekam na zaskoczenie inną dziedziną. 

Zostawiam łapkę za poświęcony czas. 

• Lubię to! 2
  • Dzięki 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Dobra praca, troszkę się dowiedziałam nowych rzeczy.

Nie ukrywam jednak, że irytowały mnie przy czytaniu te emotikony. Popracuj jeszcze nad ładnym graficznym opracowaniem i będzie lepiej.

Leci + za chęci. c:

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Naprawdę dobra robota, ale ludzie.. co wy macie z tymi emotkami? XD

Mnie osobiście to denerwuje i trudno mi się czyta prace, które przy każdym punkcie mają jakiś znaczek.

Jestem tego samego zdania, co @ Awika., leci plusik.

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużony
Opublikowano

●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●●

archiwum.png

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.