Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Chciałbym poruszyć bardzo ciekawy temat. Porównałem kilka serwerów, nawet tych zagranicznych. Może komuś się moja odpowiedź nie spodobać. Piszę ją z telefonu, ale o co chodzi? Już przechodzę do rzeczy. 

Czy nie uważacie że gra na serwerze jest nudna, monotonna? Cały czas to samo. Nie ukazuje sie zadawane dmg w lmy przez zombie, to są chyba podstawy dobrze zrobionego serwera. Co więcej. Myślę że możecie zrobić Top 1 serwer w Polsce, przy takiej reklamie jaka jest, opcjonalnie spróbować otworzyć własne serwery. 

Do czego zmierzam:

Proponuję aby wprowadzić całkowicie nowy rozdział, system Zombie Mod. Są serwery na Polskim rynku, jeden tylko, który dobrze się rozwija, lecz jego balans leży w ziemi. Stworzenie takiego serwera, czy podejrzenie pluginów ze znanych stron łatwiej by pomogło to zadanie zrealizować. Tutaj efekt stawiania Lm'ów jest strasznie dziwny, stawiają się czasem "na odwal". Nowy Mod całkowicie. Jakieś odblokowywanie broni, czy cos tego typu. Balans konkretny. Lekkie poprawy. Myślę że możecie osiągnąć to coś, nie ukrywam że lvl'owanie to najbardziej grany Zombie Mod, oczywiście jeżeli zostanie dobrze zrobiony. Nic więcej nie ma co dodawać, to tylko moja propozycja od siebie, a jak ją odbierzecie to zalezy od Was. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

"Proponuję aby wprowadzić całkowicie nowy rozdział, system Zombie Mod. Są serwery na Polskim rynku, jeden tylko, który dobrze się rozwija, lecz jego balans leży w ziemi." - Taka trochę z dupy propozycja, jedyne z czym się zgadzam to to że nie ma balansu. To jest zombie Plague a z tego co rozumiem to Ty chcesz zrobić jakiegoś zombie moda + exp. Jest kilka rzeczy które są do poprawienia moim zdaniem, ja bym się tylko nad nimi zastanowił. A co do tej topki to serwer chyba już od dawna jest top1, nie ma żadnej konkretnej konkurencji, a często wieczorami jest pełny :)

"nie ukrywam że lvl'owanie to najbardziej grany Zombie Mod" Leveling z bronią by się tutaj nie sprawdził, grałem na serwerze ZP gdzie testowali bronie za level i to raczej zniechęcało graczy.

Opublikowano

Może i leveling odnośnie broni nie, ale jakiś inny leveling, klany coś tego typu. Coś co będzie sprawiać że z przyjemnością bedziemy się kampić i czerpac z tego jakiekolwiek zyski, oprócz przeżytej rundy. 

- Ukazanie dmg na lmy, najlepiej zmienić plugin lm'ów 

- Poprawa dmg w Zombie (Ładniejszy styl) 

Co do aktywności, nie wydaje mi się aby serwer był jakiś pełen, kuzyn gra i gra i jakoś nie widzi tego, że jest. Ewidentnie potrzebne jest coś co sprawi, że ludzie z przyjemnością będą chcieli spędzić czas jak najdłużej. To tylko moje zdanie. 

Opublikowano (edytowane)

Trochę sporo czasu poświęciłem na granie w cs 1.6 na ZombieMod (niestety na tym serwerze nie miałem okazji zagrać), chciałbym też się wypowiedzieć:

Najlepszym typem moim zdaniem był Zombie + gunEXP  ( Jakiś wysoki lvl )  ; Po standardowych broniach były bronie złote (Zwiększone dmg) 

Dobrze zrobiony sklep serwerowy z fajnymi opcjami.

Gra musi być prosta i czytelna. Takie informacje jak wspomniał autor propozycji, czyli ukazanie dmg niszcząc laserminy bądź bijąc w zmutowanego zoombie ( 0/X hp ) ; jak najbardziej przyjemna dla gracza opcja. 

Questy na serwerze dające nam ap + exp

Oczywiście zawsze z Svip bo inaczej było ciężko - chodzić po mapie i utrzymać się na niej, Boost do exp oraz do ap - to dawało przyjemność z gry. 

Ps. Zakończyłem grę ponieważ Zm na którym grałem upadł. Nie znalazłem innego dobrze zrobionego gunexp. 

Edit:.
@ Trikaut`- Słuchaj z tego co pamiętam to jak mialem mały lvl. Jedyna opcja która jest najlepsza dla mnie, było wchodzenie do kampy z graczem który jest doświadczony i ma wysoki lvl. Ten mod to nie tylko gra samemu. Ct jak nie daje rady musi się wspierać i pomagać. 

Edytowane przez Kaneś
Opublikowano
2 godziny temu, Kaneś napisał:

Trochę sporo czasu poświęciłem na granie w cs 1.6 na ZombieMod (niestety na tym serwerze nie miałem okazji zagrać), chciałbym też się wypowiedzieć:

Najlepszym typem moim zdaniem był Zombie + gunEXP  ( Jakiś wysoki lvl )  ; Po standardowych broniach były bronie złote (Zwiększone dmg) 

Dobrze zrobiony sklep serwerowy z fajnymi opcjami.

Gra musi być prosta i czytelna. Takie informacje jak wspomniał autor propozycji, czyli ukazanie dmg niszcząc laserminy bądź bijąc w zmutowanego zoombie ( 0/X hp ) ; jak najbardziej przyjemna dla gracza opcja. 

Questy na serwerze dające nam ap + exp

Oczywiście zawsze z Svip bo inaczej było ciężko - chodzić po mapie i utrzymać się na niej, Boost do exp oraz do ap - to dawało przyjemność z gry. 

Ps. Zakończyłem grę ponieważ Zm na którym grałem upadł. Nie znalazłem innego dobrze zrobionego gunexp. 

Tak, to prawda. Kilka lat temu był Zm o takim własnie jakim mówisz. Fajny efekt ukazywania zadawanych obrażeń w Zombie. A tutaj obecnie jest z 15 osób o godzinie 19. Nie podoba mi się to bo rzecz jasna będzie zapewne gorzej. Moim zdaniem powinno być coś co będzie ludzi motywować i czerpać przyjemność. Oczywiście reset AP co mape, a resztki ap z poprzedniej mapy można wydać na exp, czy jakoś dodatkową opcje. Dla top 3 graaczy za 71lv jakies nagrody, czy coś. Ten serwer potrzebuje rozruchu według mnie. 

@edit 

Dodam że nie widzę sensu gdy nowi gracze chcą się chować przed Zombie a jeden LM kosztuje 10. Zanim uzbiera na kolejnego to zdąży umrzeć. Co to za polityka, że nowy gracz w pierwszej rundzie nie może ustać bo brak AP, gdzie stary wyjadacz co ma 1000 AP odpala się ze wszystkiego i nawet dotknac LM ciezko mu. Bez sens

. @ Kaneś 

No tak, masz racje. Tylko minus, że bez dobrego komunikowania się nie jesteś w stanie wejść do kampy z lepszym graczem. Dzisiaj grałem na tym Zombie Modzie. W skrócie te same osoby robią po 300 killi na gierke w 3/4 os bo mają po 900 ap. A gdzie nowicjusz nie daje rady wyrobić z LM'ami. 

Lv tutaj nie ma na tym serwerze, ale jeżeli byłby  to Zombie Mod z lv'lami to owszem, zgadzam się z Tobą. Jednakże jeśli są doświadczeni gracze i pomocni(rzadkość) to tak.

Gość Dezerter
Opublikowano

Dla mnie wszystko jest bardzo dobrze zeobione na serwerze, ładne balansiki itp. Powinno tak zostać ;)

Opublikowano
16 minut temu, Dezerter napisał:

Dla mnie wszystko jest bardzo dobrze zeobione na serwerze, ładne balansiki itp. Powinno tak zostać ;)

Wszystko ładnie? Za przeproszeniem to Twój pierwszy raz na Zombie Modzie? 

- Brak pokazywanych obrażeń w LM.

- Bugowanie się momentami LM.

- Gracze z 999 AP odpalają się i nie da się do nich dotrzeć pod warunkiem, że stawiają LM'y na bieżąco.

- Nowy gracz wyda 20AP za zabicie przeważnie 1 zombie, co przeliczając:

nagroda: 5/8ap,

utrata: 2lmy, 20ap, czasem 10. 

Może i się przywalam, ale widać znacznie spadek. Przed chwilą było zaledwie 12 osób na Zombie Modzie. Tam nie ma co robić. Jeżeli byłaby to całkowicie odświeżona wersja, jakieś lv'e odnośnie czegoś. Misje, jakieś dodatki ciekawsze. A tak jedyne co robią Vipy to kończą mapy z ogromną ilością AP, aby zacząć kolejną mapę "z przytupem".   

Uznacie, że się przywalam, ale patrząc na balans, na konkurencyjnym serwerze Top1 Exp Zombie Mod jest tam beznadziejny, dlatego podsunąłem Wam pomysł, aby stworzyć coś własnego i zająć jak najlepsze miejsce. Owszem to jest możliwe, nie trzeba zaraz przerzucać się na GUNexp, ale ten serwer potrzebuje świeżości. To jest tylko moje zdanie. Jednak patrząc na graczy, wiem co mówię. 

@edit

Jak tak zostanie to po prostu zobaczycie, że ten serwer na obecne warunki nie ma szans się wybronić bo po prostu to nie przyciąga ludzi. Moi kumple z którymi tutaj grałem od tak odchodzą na zagraniczne ZM. 

Opublikowano

Na zombie modzie jeśli chcesz grać humanem nie ugrasz bez vipa chyba, że masz pełne 300 ap to może parę map ci się uda wytrwać. Tak samo na jailbreaku unikatowym gdzie vip ma auto bh i są ciągle bunty- nie poprowadzisz w bez vipa który ci da 3x więcej hp.. proste nie podoba ci się co to nie graj na tym serwerze z tego co patrzyłem to są jakieś zombie mody + exp tam może znajdź miejsce.

Po co ci widzieć to hp miny? Pograsz trochę dłużej i się dowiesz ze mina schodzi na 4-5 strzały ppm

"Gracze z 999 AP odpalają się i nie da się do nich dotrzeć pod warunkiem, że stawiają LM'y na bieżąco." - uwierz mi, że się da, nawet tymi 300 ap ich rozwalisz na luzie pod warunkiem, że użyjesz ich z głowa a nie rzucisz 3 paki pod rząd

"Nowy gracz wyda 20AP za zabicie przeważnie 1 zombie, co przeliczając:

utrata: 2lmy, 20ap, czasem 10."

wyda 20 ap za zabicie 

Chyba chodzi ci o to, że straci więcej na zabicie zombie niż zyska z tego, że go zabije - Tak na zombie plague jest - raz tracisz raz zyskujesz, ap możesz szybko odbić.. nawet w ciągu rundy odbijesz te 300 jeśli będziesz robił cele jako zombie 

Fakt dzisiaj za dużo osób nie było, pewnie dlatego że jest czwartek - jutro szkoła i w ogóle

"Jeżeli byłaby to całkowicie odświeżona wersja, jakieś lv'e odnośnie czegoś." Po pierwsze to są levele - 51 leveli, otrzymujesz za nie ap,dmg,hp.

Twoim zdaniem odświeżenie wersji zombie moda to wgranie paczki które już są na innych serwerach? Po co robić dokładnie taki sam mod który jest na innym serwerze?

To jest unikat.

"Jak tak zostanie to po prostu zobaczycie, że ten serwer na obecne warunki nie ma szans się wybronić bo po prostu to nie przyciąga ludzi." Ten serwer stoi już ładnych dużych parę latek

Opublikowano

Szczerze przeczytałem to wszystko, i jeżeli zamierzasz już coś napisać @ Trikaut`to pisz to z sv_brain 1 

Nie myl Zombie Plague z Zombie exp mod gun czy innym kałem to dwa oddzielne mody.

Dnia 5.12.2019 o 17:52, Trikaut` napisał:

Nie ukazuje sie zadawane dmg w lmy przez zombie, 

To dlatego, że to Zombie Plague nie inny tryb, aczkolwiek można dodać tą drobnostkę chociaż dla mnie to nie odgrywa większej roli.

Dnia 5.12.2019 o 17:52, Trikaut` napisał:

Jakieś odblokowywanie broni, czy cos tego typu. Balans konkretny.

Jaki ty widzisz balans na takich serwerach? Wchodzi jako nowy gracz 1 lvl = GLOCK weź zabij 1 zm...

Na ZP wchodzisz masz listę wszystkich broni oprócz 3. Jak gra się potoczy wszystko zależy od umiejętności gracza i jak będzie dysponował punktami ap

Dnia 5.12.2019 o 21:55, Trikaut` napisał:

Wszystko ładnie? Za przeproszeniem to Twój pierwszy raz na Zombie Modzie? 

- Brak pokazywanych obrażeń w LM.

- Bugowanie się momentami LM.

- Gracze z 999 AP odpalają się i nie da się do nich dotrzeć pod warunkiem, że stawiają LM'y na bieżąco.

- Nowy gracz wyda 20AP za zabicie przeważnie 1 zombie, co przeliczając:

utrata: 2lmy, 20ap, czasem 10. 

Za przeproszeniem czy to TWÓJ pierwszy pobyt na ZP hm?

1. Brak pokazywania obrażeń LM - Niepotrzebny szczegół

2. Bugowanie się momentami LM - tu nie mam pojęcia o jaki szit ci chodzi, prawdopodobnie nie potrafisz stawiać prawidłowo lmów i uważasz to za bug jak większość świeżaków

3. Gracze grają na płatnych usługach które dodają parę % łatwiejszej gry czy coś tu kogoś zdziwiło ? Balans mamy idealny, no chyba ze kupisz 5 usług... chociaż... nawet wtedy niektórzy nie potrafią ogarnąć gierki, wszystko zależy od umiejętności, kompetentni jak autor tematu.

Uszanowałem twój temat i nie usunąłem, mimo nieuszanowania mojego wzoru na propozycję.

Następnym razem z góry temat delete.

Opublikowano

●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●●

propozycjaodrzucona.png

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.