Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Awika.

[465]. Pytanie na dziś

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

Uważam, że są potrzebne jak naprawdę tego pragnie nasz organizm. No.. Jeśli nie wysypiamy się w nocy do końca i rano czujemy się strasznie zaspani i niechętni do działania, to chyba pierwszy znak, że potrzebujemy drzemki w ciągu dnia. 

• Lubię to! 4
  • Zasłużony
Opublikowano

Według mnie są potrzebne drzemki w ciągu dnia, ponieważ jakaś osoba może być zmęczona po pracy i chce się zdrzemnąć. 

Opublikowano

Drzemię w ciągu dnia, ale nie uważam, że to zdrowe. Jeżeli człowiekowi nie wystarcza sen nocny to jest to sygnał, że coś musi być na rzeczy - niezdrowa dieta, niedobór witamin, nadmiar cukru lub po prostu za krótki czas przeznaczony na odpoczynek.

Dobra, pogadałem, a teraz się przyznam, że nic nigdy z tym nie robiłem. 😅

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano

Nie są potrzebne, znam wiele osób które tego nie robią i jeszcze są nocnymi markami, ale np. u siebie z wiekiem zauważam, że coraz częściej mi się spać chce, nie wiem czy to kwestia wczesnego wstawania czy po prostu zmęczenia.

• Legenda
Opublikowano

Spanie, mój ulubiony temat :D

Oczywiście, że są potrzebne. Wiele osób nie wysypia się w nocy z różnych powodów i taka drzemka w ciągu dnia jest wybawieniem. Sama w nocy śpię maksymalnie trzy godziny, później gdy wracam dodatkowe trzy za dnia i naprawdę czuję różnicę. Według mnie też dużo zależy od organizmu, jedni potrzebują więcej snu, drudzy mniej, więc nie muszą odsypiać. 

Opublikowano

Nie, niepotrzebnie przestawiamy sobie czas snu.

• Premium
Opublikowano

Są dni w których mały Mateusz wraca z szkoły o 14 i pierwsze co to idzie spać i wstaje o 18 :3

Jak dla mnie organizm jest jak bateria od telefonu o 2 pójdziesz spać i o 6 wstaniesz to naładuje się 40% a jeśli wracając z szkoły pójdziesz od razu spać i wstaniesz o 18 to bateria będzie pełna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.