Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Awika.

[455]. Pytanie Na Dziś?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

Ciężko powiedzieć. Myślę że tak naprawde nie ma. Po jakimś czasie, któraś ze stron za bardzo się zaangażuje i problemy murowane. Z uczuciami nie warto igrać. :eyes:

• Lubię to! 3
Opublikowano

Z autopsji wiem, że taka przyjaźń istnieje i jest możliwa, ponieważ sama to praktykuje. Mam przyjaciela od dobrych kilku lat i do dnia dzisiejszego żadne z nas nic prócz przyjaźni do siebie nie poczuło. 

• Haha 1
  • Donator
Opublikowano

Jak dla mnie nie ma ;) Zawsze jest tak, że jedna lub druga strona się zaczyna za bardzo angażować.... Nawet jak oboje mają 2 połówkę to i tak może być ciężko ;) 

Opublikowano

Taka przyjaźń jak najbardziej istnieje. Wszystko zakodowane jest w tym na co każde z nas się nastawia - czego oczekuje od tego typu relacji.

Jestem w takich relacjach od 8-9 lat. Wiele też zależy czy dana osoba jest w związku czy jest singlem.
Temat rzeka... ogólnie tego typu przyjaźń istnieje.

Opublikowano

Wystarczy umieć postawić granicę przyjaźni i się jej trzymać. Może dlatego dziewczynom przychodzi częściej friendzonować. Jak ktoś szczerze sobie powie "chcę przyjaźni, niczego więcej" to uczucia nie przyjdą ot tak.

Istnieje i praktykuję! :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Myślę, że takie przypadki się zdarzają. 

Opublikowano

Według mnie takie stwierdzenie "takie przypadki sie zdarzają" jest zupełnie błędne. Dlaczego? Dlatego, że taka przyjaźń jest zupełnie taka sama jak przyjaźń dwóch kumpli, albo dwóch dziewczyn. Wydaje mi się, że w głównej mierze zależy to właśnie od okoliczności w których daną osobę się poznało. Relacja w której dajmy na to chłopak pisze do dziewczyny, której wcześniej nie poznał nie może byc zbyt trwała jako przyjaźń, bo przyjaciół się nie szuka, oni przychodzą sami i z czasem poznaje się ich naprawdę. Biorąc siebie jako przykład, mam najlepszą przyjaciółkę z którą znam się 14 lat i przez wszystkie te lata nigdy nie pomyślałbym o niej inaczej niż jako o przyjaciółce i na odwrót również. Mam też przyjaciółki które poznałem gdzieś tam całkiem przypadkiem 2 lata temu i mam z nimi świetny kontakt, po prostu swój swojego znajdzie. Więc jeśli chodzi o takie relacje, to mogą byc one nikłe, ale tylko w przypadku gdy szukamy ich na siłę, nie przychodzą naturalnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.