Jump to content
Damianciu

[4]. Trudny temat - Uzależnienia

Recommended Posts

1803197933_TRUDNETEMATY2.png.0e61ba4b51b569cc1dfa5aeaf6fda01f.png

Czym jest uzależnienie?

Jest to największa choroba znana ludzkości, która utrudnia prawidłowe funkcjonowanie psychiczne.

narkoman-narkomanija-delikvencija-maloletnicka-prestupnik-diler-heroin-bolest-zavisnost-igla-vena_660x330.jpg.ac22bf8b5146b4570cd05459d89a69b1.jpg

Uzależnić się można od: 

alkoholu,

leków,

hazardu,

komputera / internetu,

papierosów/tytoniu,

jedzenia,

seksu,

narkotyków,

robienia zakupów,

pracy.

skala-szkodliwosci-narkkotykow-the-lancet-wikipedia.png.da9c93476b411fe310c7c7551e3e41ea.png

Najbardziej ludzie są uzależnieni od narkotyków, czasami idąc sobie ulicą widzę igłę która została niedawno wyrzucona, teraz pomyślcie że małe dziecko biegnące sobie wywraca się na tą igłę i przez przypadek wbija sobie to w palec..

Jest to wtedy dramat dla rodziny bo nie wiedzą co będzie z dzieckiem przez kolejne 6 miesięcy.

Jak sobie z tym poradzić? 

Żeby wyjść z uzależnienia należy udać się na terapię. Istnieją ośrodki terapeutyczne: zamknięte i otwarte, które pomagają wyjść z nałogu. W takich sytuacjach warto jest prosić bliskie osoby o pomoc. Wsparcie bliskich jest niezwykle ważne w leczeniu uzależniania.

depositphotos_204487640-stock-video-that-in-the-dark-question.jpg.8a50f1910481adf56da2ec38bb71e2b5.jpg

Pytania do was

Jaki temat chcielibyście ujrzeć w następnym wydaniu? 

Byliście kiedyś uzależnieni? 

Jak udało wam się z tego wyleczyć? 

Jak długo trwało leczenie? 

Do następnego piątku! :) 

Temat poprawię jak wrócę do domu. 

• Like 7

1. Nie wiem. 

2. Tak. 

3. Przyjaciele i rodzina. 

4. Rok, może troszkę więcej. 

Co do pytania 2, byłem uzależniony od słodyczy i komputera. Uważam, że właśnie od słodyczy jest najłatwiej się uzależnić, a nie zostały one wpisane do artykułu - taka mała uwaga. 

Poza tym, bardzo fajny materiał. Podoba mi się!

1. Wpływ alko na organizm człowieka.

2. Nie

3. Nie uda się. Próbowałem i spróbuje od Poniedziałku. Ale efekt końcowy jest ten sam.

4. Przestałem z dnia na dzień. Ale wróciłem po prawie 3 miesiacach

• Wow 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.