Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Awika.

[394]. Pytanie Na Dziś?

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
Opublikowano

Teatr i opera, to sztuka dla ludzi którzy czują, rozumieją, doceniają piękno takiego czegoś, można by powiedzieć dla ludzi wyższych sfer. Do kina może iść każdy, nawet jeśli tego nie czujesz.

• Lubię to! 3
  • Zasłużony
Opublikowano

Kino oferuje filmy ze znakomitymi  efekfami specjalnymi, nawet  w 7d

Myślę, że kino bardziej  porywa emocjonalnie  ludzi

• Lubię to! 1
  • Donator
Opublikowano

Zawsze mi się wydawało, że teatr jest dla ludzi poważnych, docieniajacych sztukę. Kino jest bardziej pospolite, dla wszystkich. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Teatr jest nudny i starodawny w sumie trochę, powiedziałbym, że jest on dla ludzi którzy to doceniają i rozumieją :D

Osobiście wolę kino xd 

• Lubię to! 2
Opublikowano
7 godzin temu, czak napisał:

Teatr i opera, to sztuka dla ludzi którzy czują, rozumieją, doceniają piękno takiego czegoś, można by powiedzieć dla ludzi wyższych sfer. Do kina może iść każdy, nawet jeśli tego nie czujesz.

Jeśli mam być szczery to chciałem prawie 1:1 to napisać :/

• Lubię to! 1
  • Przykro mi 1
  • Uwielbiam 1
  • Donator
Opublikowano

Teatr i opera są o dużo droższe nić bilet do kina. W teatrze byłem raz, na komedii pdt. "Czego nie widać", świetnie się bawiłem, świetna gra aktorska i super przygotowanie, ale wolę chodzić na "randki" z dziewczyną do kina, bo za jeden bilet do teatru mam dwa bilety do kina, więc..

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tak samo jest z każdą sztuką, nie każdy rozumie sztukę nowoczesną, lecz zwykłe pejzaże już każdy. Kino jest dużo prostsze. 

Druga opcja, to taka, że w Polsce mamy bardzo mało dobrych teatrów. W mniejszych miastach jest dość słaby.

• Lubię to! 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Kino wywołuje większe emocje.. Więcej pracy jest raczej włożone w film niż w przedstawienie teatralne - są efekty :D

• Lubię to! 1
Opublikowano

Nie oszukujmy się,po prostu ludzie wolą bardziej nowoczesne i wygodniejsz wydanie .Wiem ,że sztuka taka jak ,,nowoczesne obrazy " czy ,,Prezentacje' stara się dogonić ciągły bieg lat ,lecz nie skutecznie.Musimy wziąść pod uwage to ,że ludzie młodzi są przyszłoscią naszego spoleczenstwa ,musimy zrozumiec to ,że nie ciągnie ich do oper czy teatrow ,poniewaz w większosci przypadkach to nie ich świat .I chciała bym dojść do tego ,że narzucony jest przez nich świato poglad ,że teatr jest nudny,sztuka jest nudna , i nastawiają się nagatywnie do przedstawianych im propozycji.Okej ,uznajmy ,że osoba zdecydowala sie pojsc do tego teatru czy na sztuke ,i nastawona jest odrazu ,że to nie jest nic fajnego i popularnego w tych czasach ,i nic z tego nie wyniesie , lecz może jej sie to spodobac i stąd znajdujemy ludzi których to ,,kręci'' i chcą sie zagłębiac w te tematy  .Zazwyczaj osoby są tak sceptycznie do tego nastawione ,że w ogóle nie wykonują próby pojścia czy poznania sztuki ,wybierają łatiwejszą opcje ,czyli pojscie do kina które przecież jest ,,popularne'' w tych czasach,i z góry narzucony jest im wizualny obraz .Więc uważam ,że spowodowane jest to tym ,że narzucane jest to za mniej atrakcyjne przez świato pogląd ,i potwierdza się to  ,że poprostu tudniej jest ją pojąć

• Lubię to! 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.