the end. Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Cześć, mam zamiar kupić komputer stacjonarny który głównie będzie mi potrzebny do grania w CS:GO oraz tworzenia grafiki w programie Photoshop. Chciałabym poznać Waszą opinię bo zapewne są tu osoby które znają się bardziej na komputerach niż ja, dlatego stąd moje pytanie czy ten komputer to dobry wybór: https://www.morele.net/inventory/info/ff6b038b/?fbclid=IwAR1b0iPNBmTB_rJ7Chc9ROp_g1XnjlT8OSuigRQZWCcOoB_Es7LL71YF8zA Oraz monitor https://www.morele.net/monitor-msi-optix-g241vc-4145313/?fbclid=IwAR0LEojCJdfvidqINLNm75d_ylxTd2z-FTc6zbzACzJwR67FdpzXwWQLuR4 Dzięki i pozdrawiam ;) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianciu Posted August 21, 2019 Friend Share Posted August 21, 2019 Jaki masz budżet z monitorem? to Ci złoże lepszego :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak Posted August 21, 2019 V.I.P Donor Share Posted August 21, 2019 Domyślam się, że masz budżet 4k. Ogólnie można wykrzesać coś lepszego, zagięty monitor do grafiki...? Meh. Chyba, że robisz tylko jakieś bzdury i nie masz pojęcia o grafice i tylko gamingowo, to spoko. @ the end.jak wrócę do domu, to też coś skleję. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the end. Posted August 21, 2019 Author Share Posted August 21, 2019 @ Damianciu Hmmm no myślę że do max 600/700 nie potrzebuję nie wiadomo jakiego monitora bo gram dla typowej rozrywki, a nie na skalę światową ;] @ czakNie musi być akurat zakrzywiony to jest tylko moja "propozycja" która wpadła mi w oko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianciu Posted August 21, 2019 Friend Share Posted August 21, 2019 @ the end. https://www.morele.net/inventory/info/3f546f50/ Zmieściłem się w budżecie 4000zł wraz z bardzo dobrym monitorem :) Tutaj masz test ryzena tego co podałem z i5 co dałaś wcześniej https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-9400F-vs-AMD-Ryzen-7-2700/4051vs3957 Ten ryzen spowoduje balans we wszystkim Co będziesz robiła na tym komputerze czy grała czy coś renderowała. A tak na koniec to nawet rtx 2060 mi się zmieścił :) Ten komputer posłuży Ci na parę dobrych lat bez obawy spadków fps w grach bądź będzie za słaby w renderze! Chcę za to ładny avatar :P 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak Posted August 21, 2019 V.I.P Donor Share Posted August 21, 2019 Nie wiem jak skopiować link z moreli. xD Kolega wyżej dał fajny zestaw, ale pominął pare ważnych elementów. Mój zestaw masz gotowy pod rozbudowe, 500gb ssd nie jest Ci potrzebny na ten moment, chłodzenie na procesorze też lepiej założyć customowe. Możesz oczywiście sobie coś tam jeszcze zmodyfikować, coś odjąć coś dołożyć. Ogólnie wyszło 4042zł. Oczywiście, jeśli coś gdzieś kopnąłem i ktoś się lepiej zna, to poprawcie, bo nie chce potem być wytykany, że jej gry nie chodzą. :D https://www.morele.net/komputery/dyski-i-nosniki-danych/dyski-ssd-518/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=544451 @ EXTREMAAAAAprzecież ja tylko użyłem konfiguratora, a nie, że polecam morele :v wydaje mi się, że na komputroniku chyba nawet byłby tańszy ok 100-200zl 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianciu Posted August 21, 2019 Friend Share Posted August 21, 2019 @ czakja o dysku zapomniałem matko boska ;/ Ale to już kosztuje gorsze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karcok Posted August 21, 2019 Sponsor Share Posted August 21, 2019 @ czak @ the end. - Podpiszę się pod tym co napisał @ czak według mnie zestaw naprawdę w tej cenie jest super. Do tego jeżeli mogę tylko sam od siebie coś dodać @ Damianciu - Nie ma żadnego sensu, aby kupiła sobie RTX 2060 i do tego Ryzena jakiegoś. Sama napisała wyżej, że komputer będzie jej służył głównie do grania w CS:GO oraz obróbki grafiki, co do samej grafiki wymagany jest mocny procesor, taki na pewno nie jest ryzen. W CS:GO wystarczy w zupełności GTX 1650. @ EXTREMAAAAA Co ty mi tu pokazujesz za Ryzena 5 3600? Ja się odniosłem do składu @ Damianciu w którym użył 7 2700, który w mojej opinii jest dużo, dużo słabszy od takiego i5 9600k. Chamie czytaj ze zrozumieniem XDDD @ EXTREMAAAAA Nie wiem czy to nasz mirek ci tak łeb zrył? XD Czy ty chlejesz? XD Wiem, że można bez problemu złożyć lepszy komputer, bo sam bym dał propozycję, ale @ czak mnie wyręczył, wstawiając świetny zestaw. Chodziło mi o samo porównanie i5 9600k vs ryzen 7 2700 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXTREMAAAAA Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 czemu kupujecie na morele, kogo tam obchodzi, aby jego dane były zabezpieczone XD co do zestawu od Damiana, to wszystko spoko, ale gdzie jest: zasilacz, chłodzenie procesora (bo to boxowe od AMD to jakiś żart xd i chodzi jak kierat, wiem, co mówie, mam Ryzena)? w tym momencie odpada z zestawu jakieś dobre 5-6 stów, więc o płycie za 600 i RTX'ie 2600 można pomarzyć. bezsensowy składak w tym przypadku od Damiana. @ Karcok ależ zaporowa różnica: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-9600K-vs-AMD-Ryzen-5-3600/4031vs4040 już dawno obalony mit, że Intel jest lepszy w obróbkach, montowaniu. To Ryzen ma więcej wątków/rdzeni, co w tym przypadku się bardziej liczy xd głupoty gadasz :D (a wydaje mi się, że dobrze zrozumiałem, co napisałeś, jeżeli nie, popraw mnie :p) @ czak pierwsze zdanie jest do autorki tematu :p @ Karcok nie komentuje nawet tego zestawu od Damiancia, bo to jest żart, pokazuje Ci, że za ponad albo około 2 stówy mniej, można mieć coś bardzo podobnego w statsach, pacanie XD! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mocarny Ptysiek. Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 Mam coś takiego ( obudowa inna ) w csie 180fps wzwyż, zero spadków, lagów czy czegokolwiek. Jeśli do tego dojdzie PS to można dołożyć ramu oraz jakiegoś ssd'ka dodatkowego. Mi akurat 256 gb starcza ;) Chłodzenie niby nic ciekawego ale działa niczym klimatyzacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
the end. Posted August 21, 2019 Author Share Posted August 21, 2019 Dzięki za tak duży odzew, a jest ktoś kto mógłby się odnieść do mojego zestawu? Czy jest coś co tam brakuje można by było zmienić, oraz najważniejsze pytanie ile na tym zestawie mogłabym mieć ewentualnie fpsów? Z góry dziękuję za odpowiedzi ;))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
haikoo Posted August 21, 2019 Share Posted August 21, 2019 @ the end. Ja uważam, że twój zestaw pod gry jest dobry, będzie śmigał w większości gier. Tylko zamiast jednej kości kupiłbym 2 po 4gb gdyż jak jedna się uszkodzi to dalej możesz korzystać z komputera. Ewentualnie pomyślałbym nad ciut mocniejszym zasilaczem np 700 W 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Awika. Posted September 24, 2019 V.I.P Donor Woman Share Posted September 24, 2019 ●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●● Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts