Damianciu Posted August 19, 2019 Friend Share Posted August 19, 2019 Ta komenda pozwoli wczytać config podczas uruchamiania gry. Spoiler +exec autoexec.cfg Po wpisaniu tej komendy wyłączymy wsparcie dżojstika w grze, oszczędza trochę ramu. Spoiler -nojoy Dzięki tej komendzie wyłączymy informacje o błędach w konsoli Spoiler -nocrashdialog Ta komenda jest bardzo przydatka otóż wyłączy krew w grze, przydatny na słabsze komputery Spoiler +violence_nblood 0 Komanda ta wyłączy niektóre funkcje DirectX 9, w słabszych komputerach komenda zwiększy FPS w grze. Spoiler -nod3d9ex Tą komendą ustawimy ilość rdzeni naszego procesora. Na moim przykładzie mam 8 rdzeniowy procesor to ja wpiszę -threads 8, Nie wpisuj większej liczby jak nie masz więcej rdzeni !!! Spoiler -threads Tą komendą zmienimy język w grze można wybrać dowolne języki. Spoiler -language english -language polish Komenda poniżej służy do ustawiania częstotliwości odświeżania monitora. Jeżeli nie jesteś pewny wejdź w panel sterowania grafiki i tam zobacz ile twój monitor ma bądź użyj google i sprawdź swój model monitora. ( Im większe tym lepsze ) Spoiler -refresh 144 Komenda ta przyśpiesza minimalizowania i odminimalizowanai gry oraz zmniejsza użycie procesora Spoiler -d3d9ex Konsola automatycznie się pojawi po uruchomieniu gry. Spoiler -console Wyłączy intro podczas włączania gry. Przyśpieszy proces uruchomienia gry. Spoiler -novid Dzięki tej komendzie rzeczy jak dźwięki i inne będą ładowały się w pełni podczas dołączania na serwer dzięki czemu nie będą ładować się podczas gry. Zwiększy to czas wchodzenia na serwer lecz komenda ma to w sobie że nieco zwiększy twoje FPS w grze oraz spadki nie będą uciążliwe. Spoiler +cl_forcepreload 1 Otwiera grę w pełnym oknie Spoiler -full -fullscreen Otwiera gręw oknie Spoiler -windowed width (-w) (Szerokość) hight (-h) od (Wysokości) Dostosujemy wielkość okna gry dla full HD parametry będą wyglądały następująco [ -w 1920 -h 1080 ] Spoiler -w -width -h - hight 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMean Posted August 19, 2019 V.I.P Share Posted August 19, 2019 Przydatne ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gosia ?! Posted August 19, 2019 V.I.P Donor Share Posted August 19, 2019 Akurat męczę się z GO, żeby wycisnąć parę fps, wiec się przyda. Strzał w 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haikoo Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 @ Gosia ?!polecam zmienić kompa, chodź ja dla kumpla z używek złożyłem za 600zł i ma 150 -220 fps A co do komend to przydatne bo sam czasem szukam Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmiel Posted August 19, 2019 Share Posted August 19, 2019 Wszystkie komendy itd są raczej na youtube aczkolwiek przydatne leci + :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
clouud Posted August 19, 2019 V.I.P Donor Share Posted August 19, 2019 Bardzo fajny poradnik, czekam na więcej, pozderki ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŁYSY- Posted August 20, 2019 Share Posted August 20, 2019 Damianciu Ty to jesteś dobry człowiek, ta na krew mi się przyda bo póki co mam binda :D Zrób jeszcze poradnik na fpsy bo jak jest full serwer to mocno mi leci do 100 fpsow :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianciu Posted August 20, 2019 Friend Author Share Posted August 20, 2019 @ ŁYSY- , to nie jest niczyja wina już tylko obciążenie serwera, im większa ilość graczy tym mniej fps bo gra generuje każdy nowy model postaci nie ma na to sposobu, chyba że się usunie krew z serwera komendą co podałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts