Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Inwestor
Opublikowano

Ta komenda pozwoli wczytać config podczas uruchamiania gry.

Spoiler

+exec autoexec.cfg

Po wpisaniu tej komendy wyłączymy wsparcie dżojstika w grze, oszczędza trochę ramu.

Spoiler

-nojoy

Dzięki tej komendzie wyłączymy informacje o błędach w konsoli 

Spoiler

-nocrashdialog

Ta komenda jest bardzo przydatka otóż wyłączy krew w grze, przydatny na słabsze komputery

Spoiler

+violence_nblood 0

Komanda ta wyłączy niektóre funkcje DirectX 9, w słabszych komputerach komenda zwiększy FPS w grze.

Spoiler

-nod3d9ex

Tą komendą ustawimy ilość rdzeni naszego procesora. Na moim przykładzie mam 8 rdzeniowy procesor to ja wpiszę -threads 8, Nie wpisuj większej liczby jak nie masz więcej rdzeni !!!

Spoiler

-threads

Tą komendą zmienimy język w grze można wybrać dowolne języki.

Spoiler

-language english

-language polish

Komenda poniżej służy do ustawiania częstotliwości odświeżania monitora. Jeżeli nie jesteś pewny wejdź w panel sterowania grafiki i tam zobacz ile twój monitor ma bądź użyj google i sprawdź swój model monitora. ( Im większe tym lepsze ) 

Spoiler

-refresh 144 

Komenda ta przyśpiesza minimalizowania i odminimalizowanai gry oraz zmniejsza użycie procesora 

Spoiler

-d3d9ex

Konsola automatycznie się pojawi po uruchomieniu gry.

Spoiler

-console 

Wyłączy intro podczas włączania gry. Przyśpieszy proces uruchomienia gry.

Spoiler

-novid

Dzięki tej komendzie rzeczy jak dźwięki i inne będą ładowały się w pełni podczas dołączania na serwer dzięki czemu nie będą ładować się podczas gry.

Zwiększy to czas wchodzenia na serwer lecz komenda ma to w sobie że nieco zwiększy twoje FPS w grze oraz spadki nie będą uciążliwe.

Spoiler

+cl_forcepreload 1 

Otwiera grę w pełnym oknie

Spoiler

-full 

-fullscreen

Otwiera gręw oknie

Spoiler

-windowed

width (-w) (Szerokość) hight (-h) od (Wysokości) Dostosujemy wielkość okna gry dla full HD parametry będą wyglądały następująco [ -w 1920 -h 1080  ]

Spoiler

-w 

-width

-h

- hight 

• Lubię to! 7
Opublikowano

Wszystkie komendy itd są raczej na youtube aczkolwiek przydatne leci + :p 

• Donator
Opublikowano

Damianciu Ty to jesteś dobry człowiek, ta na krew mi się przyda bo póki co mam binda :D Zrób jeszcze poradnik na fpsy bo jak jest full serwer to mocno mi leci do 100 fpsow :(

• Inwestor
Opublikowano

@ ŁYSY- , to nie jest niczyja wina już tylko obciążenie serwera, im większa ilość graczy tym mniej fps bo gra generuje każdy nowy model postaci nie ma na to sposobu, chyba że się usunie krew z serwera komendą co podałem.

• Przykro mi 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.