Jump to content
Damianciu

Komendy startowe CS:GO

Recommended Posts

Ta komenda pozwoli wczytać config podczas uruchamiania gry.

Spoiler

+exec autoexec.cfg

Po wpisaniu tej komendy wyłączymy wsparcie dżojstika w grze, oszczędza trochę ramu.

Spoiler

-nojoy

Dzięki tej komendzie wyłączymy informacje o błędach w konsoli 

Spoiler

-nocrashdialog

Ta komenda jest bardzo przydatka otóż wyłączy krew w grze, przydatny na słabsze komputery

Spoiler

+violence_nblood 0

Komanda ta wyłączy niektóre funkcje DirectX 9, w słabszych komputerach komenda zwiększy FPS w grze.

Spoiler

-nod3d9ex

Tą komendą ustawimy ilość rdzeni naszego procesora. Na moim przykładzie mam 8 rdzeniowy procesor to ja wpiszę -threads 8, Nie wpisuj większej liczby jak nie masz więcej rdzeni !!!

Spoiler

-threads

Tą komendą zmienimy język w grze można wybrać dowolne języki.

Spoiler

-language english

-language polish

Komenda poniżej służy do ustawiania częstotliwości odświeżania monitora. Jeżeli nie jesteś pewny wejdź w panel sterowania grafiki i tam zobacz ile twój monitor ma bądź użyj google i sprawdź swój model monitora. ( Im większe tym lepsze ) 

Spoiler

-refresh 144 

Komenda ta przyśpiesza minimalizowania i odminimalizowanai gry oraz zmniejsza użycie procesora 

Spoiler

-d3d9ex

Konsola automatycznie się pojawi po uruchomieniu gry.

Spoiler

-console 

Wyłączy intro podczas włączania gry. Przyśpieszy proces uruchomienia gry.

Spoiler

-novid

Dzięki tej komendzie rzeczy jak dźwięki i inne będą ładowały się w pełni podczas dołączania na serwer dzięki czemu nie będą ładować się podczas gry.

Zwiększy to czas wchodzenia na serwer lecz komenda ma to w sobie że nieco zwiększy twoje FPS w grze oraz spadki nie będą uciążliwe.

Spoiler

+cl_forcepreload 1 

Otwiera grę w pełnym oknie

Spoiler

-full 

-fullscreen

Otwiera gręw oknie

Spoiler

-windowed

width (-w) (Szerokość) hight (-h) od (Wysokości) Dostosujemy wielkość okna gry dla full HD parametry będą wyglądały następująco [ -w 1920 -h 1080  ]

Spoiler

-w 

-width

-h

- hight 

• Like 7

Damianciu Ty to jesteś dobry człowiek, ta na krew mi się przyda bo póki co mam binda :D Zrób jeszcze poradnik na fpsy bo jak jest full serwer to mocno mi leci do 100 fpsow :(

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.