Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
Opublikowano

Witam Was,

Dobrym pomysłem byłoby stworzenie takiego kontrowersyjnego tematu, jakim bez wątpienia jest: Żądanie Polski od Niemiec, reparacji wojennych.

Wszyscy chyba dobrze wiemy, ile złego Niemcy nam wyrządzili w czasie drugiej wojny światowej, nie da się tego opisać w dwóch słowach.

Bez wątpienia, z punkty moralnego, te pieniądze się nam należą w 100%.

Ale czy aby na pewno?

Argumenty przeciwko:

Polska w 1953 roku, zrzekła się reparacji wojennych od Niemiec.

Nie ukrywajmy, minęły już 74 lata po wojnie, więc ciężko jest otrzymać reparacje wojenne, po tak długim czasie.

Argumenty za:

Argumentując do 1 punktu up@. Nigdzie w archiwum nie znajdziemy informacji dotyczących tego, że Polska zrzekła się reparacji wojennych od Niemiec.

Argumentując do 2 punktu up@. Niemcy płacili Francji reparacje wojenne za pierwszą wojnę światową, aż do 2010 roku, czyli aż 81 lat po wojnie.

Z mojego punkty widzenia wygląda to w ten sposób:

Popatrzmy z punktu widzenia osoby bezstronnej.

Owszem te pieniądze, należą się nam, ale nie powinniśmy karać aktualną generację Niemców, za błędy ich poprzedników.

Z drugiej zaś strony, czemu aktualna generacja Polaków, ma żyć w takich warunkach, skoro te pieniądze formalnie nam się należą.

Osobiście uważam, że Polska powinna otrzymać te pieniądze. Aczkolwiek domyślam się, że to będzie cholernie trudne do wykonania, jak i może nawet nie możliwe do wykonania.

Z pewnością odbije się to też na naszych interesach handlowych z Niemcami, kto wie może i nawet z całą Europą.

Ile można by nie mówić o Niemcach złego, wszyscy chyba jesteśmy w pełni zgodni, że Niemcy dają dużą pomóc, dużej części krajów w UE.

Jakie wy macie zdanie na ten temat?

Podzielcie się odpowiedziami w komentarzach!

Opublikowano

To rozwaliłeś system. :D 

Nie ma takich szans by Niemcy oddali jakiekolwiek pieniądze bo nie ma ustawowo takiej mocy by ktoś mógł ich do tego zmusić a Brukselą to wiadomo, że praktycznie rządzą Niemcy, tak jak Niemcy rządzą ogólnie Europą bo są potęgą. 

Ja tam nic od nich nie chce, mieszkałem w Niemczech 6 lat, miałem swoją gewerbe, zarabiałem dobre hajsiwo jako elektryk a teraz wróciłem do PL trochę odpocząć od tego i powiększyć swoje kwalifikacje zawodowe przez kurs i egzamin elektryczny e24, w czerwcu już egzamin, do końca roku wyniki i wypierdalam z nowymi papierami z powrotem na gewerbę do Niemiec.

Wracając do tematu to nigdy nie spotkałem jakiegoś nazisty, albo popapranego gościa, który miałby coś do Polaków, ogólnie Niemcy szanują nas bo mimo wszystko jesteśmy przyjaznym narodem, więc po co psuć te relacje? Chociaż ZDF już raz rozjebał tą akcją "POLSKIE OBOZY ZAGŁADY" i jeszcze jakimś wojennym filmem, gdzie była nieprawda na temat Polaków. Niemcy to dziwny naród, ale wojny mamy za sobą i zostawmy to w spokoju. Zazdroszczę tak naprawdę rodowitym Niemcom, że wychowali się w tak rozwiniętym kraju, ale jestem dumny z bycia Polakiem. Co to tych muzułmaninów to ogólnie porażka z ich strony, ale ja miałem wielu znajomych muzułmaninów i wszyscy z nich byli honorowymi braćmi, serio. Tacy ludzie. :)

by the way mózg mi pęka, gdzie moje wiadro. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Niemcy? Dobra Niemcy mogłem nazwać za czasow Gebelsa. KTWTW nie bede sie rozpisywal. Teraz, istne muzulmanskie panstwo w wiekszych miastach. Temat diametralnie inny wiem, ale swoj bol dupy wypowiedzialem. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ry! napisał:

Niemcy? Dobra Niemcy mogłem nazwać za czasow Gebelsa. KTWTW nie bede sie rozpisywal. Teraz, istne muzulmanskie panstwo w wiekszych miastach. Temat diametralnie inny wiem, ale swoj bol dupy wypowiedzialem. 

Zależy jak mieszkałem w Bawarii na małym miasteczku przy Wurzburgu to było zajebiście, ludzie pomocni itd, brak ciapatych. 

Pozniej 4 lata w Frankfurcie nad Menem i tam to ich było w uj, przy bahnhofie to co drugi Cie zaczepiał czy nie chcesz jarania albo czegoś, na czerwonych ulicach i na około w uliczkach rozjebani przy ścianach z rodzinami wśród gówien i pfu, jebało tam ostro i to grubo kilkanaście ulic takich wypełnionych takimi biedakami, żulami ale w innych czesciach miasta jest fajnie, tylko jak chodzisz po Zeil jak tam w ciagu godziny przechodzi pare tysiecy osob to schiza zeby jakas bomba nie wyjebala, a juz raz był tam gruby alarm. XD

Opublikowano

wszyscy dostali, niech Polska dostanie

dawać reparacje

piniądze!

• Haha 2
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużony
Opublikowano

●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●●

archiwum.png

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.