Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
Opublikowano

Witam serdecznie,

Mam mały problem, otóż od momentu kiedy zmieniłem płytę główną, system prosi mnie przy każdym uruchomieniu w biosie, o coś takiego.

Mniej więcej wiem co to znaczy, ale w dosłownym przetłumaczeniu dać tego nie mogę.

Problem w tym, że szukałem już rozwiązania na różnych forach, pisali oni na temat tego, aby ustawić HDD/SDD na pierwsze miejsce do bootowania w biosie, lecz i nawet to nie pomagało.

Może ktoś ma jakieś sugestie ?

@Edit. Dodam jeszcze tylko tyle, że mam bios z firmy MSI

reboot-and-select-proper-boot-device.jpg

• Przykro mi 1
  • Legenda
Opublikowano

Sprawdź czy dobrze jest podłączony, w sensie czy wszystkie wtyczki są ok.

Dysk może mieć uszkodzone partycje - wrzuć płytę z winem i włącz opcje startup fix

Może też być kwestia nie trzymania ustawień przez bios - update lub bateria?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Karolku kochany,ogólnie to nie czyta ci dysku. Sprawdź taśmy od dysku, czy są dobrze podłączone. Na pewno jest problem z dyskiem. Jeśli zmiana opcji botowania w biosie nie pomogła, spróbuj wyjąć baterię na 15 minut i włóż spowrotem. Jeśli to też nie pomoże to być może masz uszkodzony dysk. Mi to pomogło jak miałem ten sam problem.

@ Karcok odezwij się do mnie na fb

• Lubię to! 1
Opublikowano

Windows nie został znaleziony w Biosie, dlatego masz ten komunikat. Włóż dysk z Windowsem / pendrive i ustaw bootowanie, na któreś z nich i zrestartuj. 

Potem ponowna instalacja i powinno śmigać.

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.