Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
dwbuh.

Wywiad - dełoś

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

interview-skills-500.png.fc278e0815bc545388cd7e4f93e6ac5d.png

[R] - redaktor (dwbuh)

[O] - odpowiadający (dełoś)

[R] Cześć! Niedawno zostałem awansowany na redaktora forum, cieszy mnie że zgodziłeś się przeprowadzić ze mną wywiad - pierwszy po dwu letniej przerwie. Mam nadzieję, że spełnię wszystkie oczekiwania i ten wywiad wpłynie pozytywnie na moją jak i Twoją osobę. Jesteś gotowy?

[O] No cześć, przyjemność po mojej stronie. Wiadomo, myślę że wywiad będzie ciekawy, więc nie przedłużajmy.

[R] W takim razie zaczynamy. Na sam początek prosiłbym Cie o przedstawienie się, napisanie ile masz lat i gdzie mieszkasz.

[O] No to tak, nazywam się Piotrek, nadal się uczę w zacnym technikum logistycznym, które podobno jest jednym z najlepszych w Polsce (nie mnie to oceniać, tak twierdzą nauczyciele i inni na wyższym szczeblu gminy). Aktualnie chodzę do klasy maturalnej, więc mam 19 lat. Mieszkam w małej wsi niedaleko Bielska-Białej, Katowic czy Oświęcimia, jak kto woli.

[R] Techniku logistyczne? Również chciałem iść na ten kierunek będąc jeszcze w gimnazjum, niestety technikum do którego poszedłem było przeciwieństwem Twojego i nie stworzyli tego kierunku z powodu małej ilości zainteresowanych..
Miło Cie poznać Piotrze. Dzisiejszy wywiad zacznę od pytań odnośnie forum i gry CS. A więc pytanie pierwsze, jak trafiłeś na naszą sieć Katujemy?

[O] Miałem podobną sytuację, tylko z profilem - technik elektryk. Nie otworzyli klasy i przerzucili mnie automatycznie do zawodówki, co mnie średnio satysfakcjonowało, więc stwierdziłem że się przepiszę. Nie żałuję ani trochę. 
Jak trafiłem na sieć.. Kurde, stare czasy - to był bodajże przełom listopada i grudnia kiedy poszukiwałem dobrego COD'a, gdzie będę mógł zabawić dłuższą chwilę. Odpaliło się wtedy stronę, którą chyba każdy powinien znać, "wiaderko". Był tam ówczesny COD 301/201 od właśnie Katujemy. Wbiłem, pograłem, zbanowali mnie. No to trzeba było się pofatygować na forum, gdzie ówczesna loża szyderców z ONLY DD2 mnie przywitała. No i tak to się zaczęło kręcić, że z paczką z DD2 się poznałem lepiej, a serwer COD stał się miejscem, gdzie spędzałem znaczną część wolnego czasu. Później zostałem adminem COD'a, opiekunem i tak dalej..

[R] Wydaje mi się, że X lat temu strona "wiaderko" na prawdę łączyła ludzi, sam jestem tego przykładem - wcześniejszą sieć Dudnesa również znalazłem poprzez tą stronę i zostałem tu na stałe aż do Katujemy. 
Zostałeś adminem COD'a, opiekunem a teraz jesteś naszym żółtym VIP'em. Zrezygnowałeś, czy nastała naturalna degradacja z powodu zamknięcia serwera?

[O] Z tego co pamiętam, COD się mi najnormalniej w świecie znudził i przeszedłem na dusta. Sam COD po długich, długich miesiącach, kiedy był praktycznie cały czas pełny, zaczął podupadać, aż w końcu całkowicie upadł.

[R] Pamiętam, że za starego Katujemy był to jeden z najlepszych COD'ów w Polsce, zresztą DD2 również był w samej topce - sam byłem Adminem i opiekunem. 
Zaczął się temat o CS'ie, więc napisz proszę jak zaczęła się Twoja przygoda w popularną strzelankę.

[O] Dokładnie, stare Katy to była naprawdę sieć, która wyróżniała się na tle wszystkich sieci w Polsce. Również na tym serwerze siedziałem na adminie, a później opiekunie.
Moja przygoda zaczęła się tak jak większości osób - "podpatrzyłem u kumpla". Z tym, że moja przygoda nie sięga aż tak daleko, jak niektórzy mogliby myśleć. Ja zacząłem zabawę z CS'em jakoś w 2008 roku? Czyli jako mały karakan, który praktycznie nic nie wie i dowiaduje się od starszych kolegów. Wtedy zaraziłem się bakcylem COD'ów, na których spędziłem prawie 6 lat gry. Dopiero tutaj, na Katujemy, zmieniłem to i zacząłem grać na ONLY DD2, FFA i innych tego typu serwerach.

[R] 2008 rok? Wiedziałem, z kim przeprowadzić wywiad - też tego roku zacząłem swoją przygodę z CS'em. Akurat jeśli chodzi o mnie od samego początku wolałem tradycyjne rozgrywki FFA / TP niż inne mody.
Grasz tylko na scenie 1.6 czy grywasz również w inne wersje tej kultowej gry?

[O] Aktualnie też wolę FFA / TP, czy też mixy, które o dziwo nadal żyją.
Jak można zauważyć po moim profilu steam, gram również w CS:GO który średnio przypada mi do gustu z racji, że diametralnie różni się od 1.6, niemniej sama gra sprawia mi przyjemność, zwłaszcza ze znajomymi. Jakimś oporowcem w CS:GO nie jestem, o ile one tapy mi wychodzą czasami, o tyle fullauto woła o pomstę do nieba.

[R] Osobiście w CS:GO grałem kilka razy i to na kumpla sprzęcie, również wolę tradycyjną rozrywkę w jeden sześć. 
Ostatnie pytanie dotyczące CS'a. Na forum jesteś znany pod nickiem "dełoś", skąd pomysł na taki nick?

[O] Ahh.. Wracają wspomnienia starych czasów. Ogólnie to moja przygoda na Katujemy zaczęła się od gry na nicku "Searching 4 Skill | DEeeoŚ" - trochę długiego. Na forum założyłem konto z nazwą "DEeeoŚ". Podobała mi się, jakoś taka wiesz, abstrakcyjna. Niepodobna do żadnej innej, a jeżeli już to rzadko spotykana. Z racji, że zadomowiłem się na forum, to i musiały wpaść pierwsze przezwiska, tak się złożyło że Ojciec Rydzyk (aktualny Ry!) przy którejś z jego libacji wymyślił sobie, że mi nie pasuje aktualny nick - więc trzeba coś na to poradzić. Od "deoś" do "dełoś" w jedną noc. Po tym każdy już pisał, zwracał się przez "dełoś" - "łoś"

[R] O tak, pamiętam DEeeoŚia, wiedziałem że przed moim zniknięciem z powodu wyjazdu kojarzę Twoją osobę. 
Mam jeszcze do Ciebie kilka pytań, ale proponuję zrobić mały przerywnik przed kolejną dawką pytań. Co powiesz na kilka szybkich strzałów?

[O] Żaden problem, dawaj te strzały.

[R] Piwo czy wódka?

[O] Oba.

[R] Blondynki czy brunetki?

[O] Brunetki. 

[R] Wieś czy miasto?

[O] Zdecydowanie wieś.

[R] Spotkanie ze znajomymi czy spotkanie z rodziną?

[O] Spotkanie ze znajomymi.

[R] Samochód czy motocykl?

[O] Definitywnie samochód.

[R] Wakacje w Polsce czy za granicą?

[O] W Polsce.

[R] Ostatnie. Szczerość czy kłamstwo?

[O] Na dłuższą metę tylko szczerość.

[R] Więc tak jak pisałem wyżej - przejdziemy teraz do pytań o Twoim życiu prywatnym. Może na początku napisz czym się interesujesz, jak najchętniej spędzasz czas wolny.

[O] Interesuję się boksem, piłką nożną, samochodami. Wolny czas bardzo lubię spędzać ze znajomymi, niemniej jest to wycieńczający tryb życia więc większość wolnego czasu spędzam w domu. Przeważnie ogrywam jakąś gierkę, ostatnio właśnie skończyłem Assassin's Creed Origins - szczerze polecam. Prócz grania w gry, ćwiczę w domowym zaciszu z użyciem własnej masy, niestety nie mam praktycznie sprzętu do tego a szkoda mi jest na niego środków, więc ograniczam się do milionów pomysłów które wpadną mi na myśl. Nie tak dawno wpadła mi zajawka oglądania anime, więc do niedawna spędzałem praktycznie cały wolny czas na oglądaniu właśnie anime. Regularnie grywam w piłkę na hali, więc jako tako trzymam formę. Muzyka - to zdecydowanie mój najlepszy kompan do spędzania czasu, o ile tak to można nazwać.

Zapomniałbym, uwielbiam nocami jeździć samochodem, tak po prostu, jeździć.

[R] Wspomniałeś o jeździe samochodem w nocy "tak po prostu" i muzyce, to kolejne dwie rzeczy które nas łączą. Powiedziałbym nawet, że trzy rzeczy - przy książkach też raczej nigdy mnie nikt nie zobaczy haha.
Masz jakieś nałogi?

[O] Mam, chyba każdy z nas ma. Na pewno jest nim komputer, zdecydowanie za dużo czasu na nim spędzam. Prócz komputera są słodkości, wszelkiego rodzaju. Uwielbiam jeść, ale na szczęście nie ma to wpływu na mój wygląd zewnętrzny z racji, że w jakimś tam stopniu prowadzę aktywny tryb życia.

[R] Również dużo jem, a nie wyglądam - w sumie lepiej dla nas!
Chciałem już wcześniej zapytać, masz już swoją wybrankę życiową?

[O] No tak, miałem. Moje cudowne Audi, którego już nie mam, niestety.

[R] Tak właśnie myślałem, że jak zadam pytanie o wybrankę dostanę ironiczną odpowiedź haha.
Może odpowiesz chociaż na to, masz jakiś typ idealnej kobiety?

[O] Nie, to nie jest ironiczna odpowiedź - to była moja ukochana, tylko.. za bardzo ciągnęła z portfela. 
Idealnej kobiety nie ma, nie było i nie będzie. Ciężko jest mi cokolwiek napisać na ten temat, po prostu hmm.. Musi mieć to "coś" co spowoduje, że będę chciał spędzać z nią czas, tyle.

[R] Święte słowa. Tak na zakończenie - potrafisz wymienić swoje słabe, jak i dobre strony?

[O] Z tych dobrych stron to na pewno chęć poznawania nowych rzeczy. Bardzo szybko "łapię", jeśli można tak to nazwać. Zdecydowanie jestem osobą, która odnajnuje się w towarzystwie i potrafi stawiać na swoim. 
Druga strona medalu jest taka, że za szybko ufam komuś przez co później wychodzą różne sytuacje. No i na pewno kolejnym mankamentem, którego wyzbyć się nie mogę jest to, że gdy się dzieje gdzieś coś "grubego", czyli przykładowo, ktoś komuś wpierdo* spuszcza, nie potrafię się biernie przyglądać. Wiem, że to ostatnie jest i dobre i złe, niemniej dla mnie się zawsze kończyło gorzej, więc wolałbym się tego wyzbyć.

[R] Szczerze? Ciężko poznać osobę tak przyjaźnie nastawioną do świata jak Ty. Mógłbym rozmawiać z Tobą godzinami, jednak powoli zmierzamy ku końcowi. 
Tak na zakończenie chciałbyś na zakończenie kogoś pozdrowić?

[O] Cieszy mnie to. No tak, trochę nam zeszło - dwie godziny.
Oczywiście, że tak. Wszystkich starych wyjadaczy, którzy odwiedzają forum.

[R] Bardzo dziękuję za Twój poświęcony czas, oczywiście również się dołączam do pozdrowień. Miłego dnia życzę, cześć!

[O] Polecam się na przyszłość, pewnie by się znalazł jeszcze niejeden temat do rozmowy. Cześć!

• Lubię to! 1
  • Dzięki 2
  • Uwielbiam 8
Opublikowano
2 godziny temu, dontworrybeunhappy napisał:

[R] Techniku logistyczne?

brakuje "m" ;d 

Ogólnie ciekawy wywiadzik szczególnie, że to Twój pierwszy wywiad. Myślę, że reszta będzie tak dobra jak ten choć pewnie Pieter się z tym nie zgodzi xd 

Oby tak dalej mistrzu! :) 

• Dzięki 1
  • Wrr 1
Opublikowano
2 godziny temu, dontworrybeunhappy napisał:

za bardzo ciągnęła z portfela. 

xD

Fajny wywiad, wyczerpujące odpowiedzi i leci plusik :D

Mimo że na forum pojawiłem się niedawno, sprawiasz wrażenie wyjadacza który nie owija w bawełnę wyrażając swoje zdanie.

Mam nadzieje że w przyszłości sie spotkamy na tsku :v

• Dzięki 1
  • Właściciel
Opublikowano

Brakowało wywiadów, świetna robota, z przyjemnością się czytało :default_happy:

• Dzięki 1
Opublikowano

@ ola7258 widzę że chyba jako jedyna coś tam przeczytałaś z tego wywiadu, jak wypatrzyłaś brak literki :cryingg: Dzięki mistrzu :default_happy:

Dzięki za wypowiedzi wszystkim, w najbliższym czasie pojawi się kolejny wywiadzik.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.