Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Permisje test admina.

Po krótkiej rozmowie ze Skiperem, stwierdzam, że permisje testowego admina są kompletnie bez sensu. 

Przedstawię to w kilku argumentach: 

Brak opcji mute oraz gag. 

To najbardziej przydatne permisje admina na całym serwerze, banowanie graczy za to, że nadużywają mikrofonu, bądź też kickowanie ich nie ma kompletnego sensu. Moim skromnym zdaniem ta permisja powinna być jak najbardziej by uniknąć banów po "2 godzinki" za darcie jałopy. Powinna być ona dopuszczona jak najbardziej, za to odebrana permisja banów permanentnych. 

Możliwość nadania bana permanentnego.

To chyba najgłupsza rzecz, jaką można dać test adminowi. Z własnego doświadczenia wiem, że przez nowych adminów jest ona zdecydowanie nadużywana. Znamy też przypadek banowania "za obrazę admina" na czas 0, najlepszym rozwiązaniem dla początkujących adminów byłaby opcja nadania maksymalnie 5 godzin bana. Często też, osobami nadającymi, test adminami rządzi takie przeświadczenie "jestem tu adminem, jestem naważniejszy/a" i po otrzymaniu admina rozdają banicje na prawo i lewo. 

Możliwość tworzenia głosowań.

To już kompletnie bezsensowna permisja nie tylko dla test adminów a także tych po teście. Skoro są "dopuszczane" (mimo, że każecie nie używać tej komendy) głosowania na kick, czy mute to po co admini? Z kolei głosowanie za mapą - robi za nas to serwer, głosowaniem zarządza większość graczy, pisząc rtv. Nawet jakby płakała jedna osoba albo i nawet dziesięć osób to serwer dokładnie wyliczy to poprzez rtv. Permisja jak najbardziej zbędna. 

Propozycje zmiany.

Test admin: 

Możliwość banowania na maksymalnie 5 godzin. 

Możliwość nadania mute/gag.

Identyfikacja gracza.

Kick.

Admin: 

Usunięcie permisji slay/drug.

Możliwość banowania maksymalnie permanentnie. 

Możliwość nadania mute/gag.

Identyfikacja gracza.

Przeładowanie mapy.

Kick.

Opiekun:

Wszystkie permisje, dot. graczy z wyjątkiem slay/drug. 

Przeładowywanie mapy/zmiana mapy. 

Pozdrawiam, 

malutkie furiato ♥

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

jestem za

---

Ale dla administratora przeładowanie mapy, gdyż jak zbuguje się serwer i będzie grana jedna mapa to będzie można "wymusić" zmianę, a nie czekać na opiekuna.

• Uwielbiam 1
Opublikowano
12 minut temu, int napisał:

jestem za

---

Ale dla administratora przeładowanie mapy, gdyż jak zbuguje się serwer i będzie grana jedna mapa to będzie można "wymusić" zmianę, a nie czekać na opiekuna.

Słuszna uwaga z dodaniem przeładowania, dopisałam. :) 

• Właściciel
Opublikowano

Aktualne permisje dla test adminów oraz dla stałych adminów, mam nadzieje że wszystkim będą odpowiadać.

Stały Admin:

- Rezerwacja slota

- Kickowanie

- Wyciszenie gracza

- Banowanie (łącznie z możliwością perma)

- Odbanowywanie

- Zmiana mapy

- Uprawnienia do specjalnych opcji chatu

Test Admin:

- Kickowanie

- Wyciszenie gracza

- Banowanie (bez opcji perma)

- Uprawnienia do specjalnych opcji chatu

Opiekun rządzi się swoimi prawami :default_wink:

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
  • Właściciel
Opublikowano

●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●●

propozycjazaakceptowana.png

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

• 5 lat później...
Opublikowano

Temat w archiwum.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom. Pozdrawiamy, ekipa Katujemy.eu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.